Teksti suurus:

Puurmani valla vapi ja lipu kasutamise kord

Väljaandja:Puurmani Vallavolikogu
Akti liik:määrus
Teksti liik:algtekst
Avaldamismärge:KO 2000, 16, 269

Puurmani valla vapi ja lipu kasutamise kord

Vastu võetud 27.01.2000 nr 5

Aluseks võttes Puurmani valla põhimääruse paragrahvi 13, Puurmani Vallavolikogu määrab:

1. Kinnitada Puurmani valla vapi ja lipu kasutamise kord (lisatud).

2. Määrus jõustub 7. veebruaril 2000. a.

Volikogu esimees Peeter KALLASMAA

Kinnitatud
Puurmani Vallavolikogu 27. jaanuari 2000. a määrusega nr 5

PUURMANI VALLA VAPI JA LIPU KASUTAMISE KORD

I. KIRJELDAV OSA

1.1. Puurmani valla vapi kuldsel kilbil on must, valge noka ja punase keelega kotkapea. Rohelisel kuuselõikelisel vapitüvel on hõbedane lainelõikeline varras.

1.2. Puurmani valla lipp on vapilipp, mille normaalmõõtmed on 105 × 165 cm ning laiuse ja pikkuse suhe on 7:11 ühikut.

II. VAPI KASUTAMISE KORD

2.1. Puurmani valla vapi värvilised, must-valged ja reljeefsed kujutised peavad vastama riigisekretäri poolt 5. jaanuaril 2000. a kinnitatud Puurmani valla vapi kirjeldusele.

2.2. Puurmani valla vapi kujutist kasutavad dokumendiplankidel vastavalt standardile Puurmani Vallavalitsus ja Vallavolikogu.

2.3. Puurmani valla vapi kujutist võib vallavalitsus kasutada valla autasudel, meenetel, ametimärkidel, ümbrikel ja muudel ametlikel trükistel ning valla piiritähistel.

2.4. Puurmani Vallavalitsus võib lubada vapi kasutamist vallale kuuluvate ettevõtete, asutuste ja organisatsioonide pitsatitel ja dokumendiplankidel.

2.5. Puurmani valla vapi kujutise kasutamine vimplitel, kleebistel, siltidel, meenetel, trükistel jm peab eelnevalt olema kooskõlastatud Puurmani Vallavalitsusega.

2.6. Puurmani valla pitsat on sõõrikujuline. Sõõri läbimõõt on 35 mm ja selle keskel on 25-mm läbimõõduga sõõri sees valla vapi kujutis. Sõõride vahel pitsati ülemist äärt mööda on sõnad «Puurmani vald» ja alumist äärt mööda sõna «Jõgevamaa».

2.7. Puurmani valla vapi kujutisega pitsatit ja kirjaplanke hoitakse lukustatud tulekindlas kapis.

2.8. Puurmani valla vapi või sellega äravahetamiseni sarnaste kujutiste kasutamine tööstustoodete kujundamisel on keelatud.

III. LIPU KASUTAMISE KORD

3.1. Puurmani valla lipp peab vastama riigisekretäri poolt 5. jaanuaril 2000. a kinnitatud valla lipu kirjeldusele.

3.2. Puurmani valla lipu võivad heisata kõik Puurmani valla kodanikud eramajadel, ettevõtted ja organisatsioonid oma hoonetel lipuhoidlasse või maapinnalt tõusvasse lipumasti. Heisatav lipp peab vastama käesoleva korra punkti 1.2 nõuetele, olema puhas ja terve.

3.3. Maapinnalt tõusva lipumasti kõrgus peab olema vähemalt kuus korda suurem lipu laiusest; seinalipuvarda pikkus on ligikaudu kolm korda suurem lipu laiusest. Heisatud lipul peab lipukanga alumine serv jääma maapinnast vähemalt kolme meetri kõrgusele.

3.4. Puurmani valla lipp heisatakse riiklikel pühadel ning tähtpäevadel, rahvuspühadel, 12. detsembril (omavalitsusliku staatuse saamise päev), perekondlike sündmuste ja tähtpäevade puhul ning muude sündmuste puhul, milleks sellekohase korralduse annab Puurmani Vallavalitsus.

3.5. Puurmani valla lipu heiskamisel leinalipuna kinnitatakse lipuvarda ülemisse otsa 50–100 mm laiune must lint, mille mõlemad otsad ulatuvad lipu laiust pidi kuni lipukanga alumise servani või heisatakse lipp poolde lipumasti nii, et lipu alumine äär on masti keskel.

3.6. Puurmani Vallavalitsuse hoone ees võib Puurmani valla lipp olla heisatud koos riigilipuga ööpäevaringselt.

3.7. Kasutamiskõlbmatuks muutunud valla lipp kuulub sündsal viisil hävitamisele.

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json