Teksti suurus:

Yana Toomile Eesti kodakondsuse andmine eriliste teenete eest

Väljaandja:Vabariigi Valitsus
Akti liik:korraldus
Teksti liik:algtekst
Avaldamismärge:RTL 2006, 3, 57

Yana Toomile Eesti kodakondsuse andmine eriliste teenete eest

Vastu võetud 28.12.2005 nr 860

«Kodakondsuse seaduse» § 20 lõike 1 alusel ning kooskõlas sama seaduse §-ga 10 anda majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaare ettepanekul Eesti kodakondsus eriliste teenete eest Yana Toomile (sünd 15.10.1966).

Yana Toom on sündinud Tallinnas. Yana Toom on Venemaa Föderatsiooni kodanik.

Yana Toom töötab nädalalehe Vesti Nedeli peatoimetajana. Ta on viimase 10 aasta jooksul olnud tegev mitmes integratsiooni ja Eesti maine tõstmisega seotud projektis venekeelse elanikkonna seas. Suuremad projektid olid artiklite sari «Estonskaja krugosvetka», mis oli pühendatud Eesti ajaloolistele paikadele, ning noorte esseede konkurss «Kas olen venelane?», mille eesmärk oli selgitada, mil määral seovad kohalikud vene noored oma tulevikku Eestiga ja kellena nad ennast tunnevad. Esseede põhjal tegi Yana Toom mitu ettekannet erinevatel rahvusvahelistel seminaridel, samuti leidis see kajastust ka Venemaa telekanalites.

Alates 2003. aastast on Yana Toom Eesti Ajalehtede Liidu nõukogu liige, osaledes seeläbi aktiivselt Eesti meedia töös ja selle probleemide lahendamisel.

«Kodakondsuse seaduse» § 1 lõike 2 ja § 19 lõike 3 kohaselt ei või Eesti kodanik olla samal ajal mõne muu riigi kodakondsuses ja Eesti kodakondsuse saamisel peab ta olema vabastatud senisest kodakondsusest.

«Kodakondsuse seaduse» § 20 lõike 2 kohaselt jõustub Vabariigi Valitsuse Eesti kodakondsuse andmise korraldus allakirjutamise päeval, kui korralduses eneses ei sätestata muud tähtaega.

Korraldus jõustub Yana Toomi Venemaa Föderatsiooni kodakondsusest vabastamisele järgneval päeval tingimusel, et Kodakondsus- ja Migratsiooniametile esitatakse dokument, mis tõendab tema vabastamist Venemaa Föderatsiooni kodakondsusest.

Peaminister Andrus ANSIP

Riigisekretär Heiki LOOT

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json