Teksti suurus:

Kutseõppeasutuse pooleli jätnud isikute gümnaasiumis keskhariduse omandamiseks õpingute jätkamise tingimused ning kutsekeskharidusõppe läbinud isikute üldharidusõpingute jätkamise ja rahastamise kord

Kutseõppeasutuse pooleli jätnud isikute gümnaasiumis keskhariduse omandamiseks õpingute jätkamise tingimused ning kutsekeskharidusõppe läbinud isikute üldharidusõpingute jätkamise ja rahastamise kord - sisukord
Väljaandja:Haridus- ja teadusminister
Akti liik:määrus
Teksti liik:algtekst-terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp:23.09.2006
Redaktsiooni kehtivuse lõpp:31.08.2013
Avaldamismärge:RTL 2006, 70, 1285

Kutseõppeasutuse pooleli jätnud isikute gümnaasiumis keskhariduse omandamiseks õpingute jätkamise tingimused ning kutsekeskharidusõppe läbinud isikute üldharidusõpingute jätkamise ja rahastamise kord

Vastu võetud 13.09.2006 nr 30

Määrus kehtestatakse «Kutseõppeasutuse seaduse» § 14 lõike 3 ja § 151 lõike 2 alusel.

§ 1.  Kutseõppeasutuse pooleli jätnud isikute gümnaasiumis keskhariduse omandamiseks õpingute jätkamise tingimused

  Kutseõppeasutuse pooleli jätnud isikutel on õigus taotleda enda vastuvõtmist gümnaasiumisse vastavalt «Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse» § 22 alusel kehtestatud põhikooli ja gümnaasiumi õpilaste vastuvõtmise, ühest koolist teise ülemineku, koolist lahkumise ja väljaheitmise korrale.

§ 2.  Kutsekeskharidusõppe läbinud isikute üldharidusõpingute jätkamise ja rahastamise kord

  (1) Isikutel, kes on läbinud kutsekeskharidusõppe õppekava, on õigus taotleda enda vastuvõtmist gümnaasiumi õhtusesse või kaugõppevormi üldharidusõpingute jätkamiseks eesmärgiga parendada oma valmisolekut riigieksamite sooritamiseks (ka eksternina) ning edasi õppida kõrghariduse tasemel.

  (2) Kutseõppeasutus teavitab ja nõustab kõiki kutsekeskharidusõppe õppekava lõpetajaid õhtuses või kaugõppevormis üldharidusõpingute jätkamise või eksternina riigieksamite sooritamise võimalustest.

  (3) Kutsekeskharidusõppe õppekava läbinud isikute üldharidusõpingute rahastamine toimub «Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse» alusel.

§ 3.  Üleminek

  Paragrahvi 2 kohaldatakse ka põhihariduse baasil kutsekeskhariduse õppekava alusel enne 2006. aastat õppima asunud ja selle õppekava läbinud isikute suhtes.

§ 4.  Määruse muutmine

  Haridus- ja teadusministri 6. detsembri 2005. a määruses nr 52 «Põhikooli ja gümnaasiumi õpilaste vastuvõtmise, ühest koolist teise ülemineku, koolist lahkumise ja väljaheitmise kord» (RTL 2005, 117, 1846) tehakse järgmised muudatused:
  1) paragrahvi 7 lõigete 1 ja 3 tekstist jäetakse välja sõnad «(piiratud teovõimega õpilase puhul õpilase seaduslikule esindajale)»;
  2) paragrahvi 8 lõige 4 tunnistatakse kehtetuks.

Minister Mailis REPS


Kantsler Jaan KALLAS

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json