Teksti suurus:

Raudteeliikluse olulise piiramise ja ajutise sulgemise teavitamise ja kooskõlastamise kord ning esitatavate dokumentide ja andmete loetelu

Raudteeliikluse olulise piiramise ja ajutise sulgemise teavitamise ja kooskõlastamise kord ning esitatavate dokumentide ja andmete loetelu - sisukord
Väljaandja:Majandus- ja taristuminister
Akti liik:määrus
Teksti liik:terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp:12.12.2020
Redaktsiooni kehtivuse lõpp: Hetkel kehtiv
Avaldamismärge:RT I, 09.12.2020, 6

Raudteeliikluse olulise piiramise ja ajutise sulgemise teavitamise ja kooskõlastamise kord ning esitatavate dokumentide ja andmete loetelu

Vastu võetud 03.11.2020 nr 66
RT I, 05.11.2020, 8
jõustumine 08.11.2020

Muudetud järgmiste aktidega (näita)

VastuvõtmineAvaldamineJõustumine
03.12.2020RT I, 09.12.2020, 212.12.2020

Määrus kehtestatakse raudteeseaduse § 44 lõike 8 alusel.

§ 1.   Üldsäte

  Avalikku raudteed (edaspidi raudtee) majandav raudteeinfrastruktuuriettevõtja peab raudteeliikluse olulisel piiramisel või ajutisel sulgemisel (edaspidi koos raudteeliikluse piiramisel) raudteeseaduse § 44 lõike 2 tähenduses järgima käesolevas määruses sätestatud korda.

§ 2.   Raudteeliikluse piiramisest teatamine

  (1) Kavandatavast raudteeliikluse piiramisest raudteel, mis ei ole rööpmelises otseühenduses teise riigi raudteega (edaspidi riigisisese tähtsusega raudtee), teatab raudteeinfrastruktuuriettevõtja raudteeveoettevõtjatele kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis ette vähemalt 20 päeva.

  (2) Kavandatavast raudteeliikluse piiramisest raudteel, mis on rööpmelises otseühenduses teise riigi raudteega (edaspidi rahvusvahelise tähtsusega raudtee), teatab raudteeinfrastruktuuriettevõtja raudteeveoettevõtjatele kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis ette vähemalt 45 päeva.

  (3) Kui raudteeliikluse piiramine toimub § 3 lõike 3 punktis 5 toodud kalendriaasta planeeritavate raudteehoiutööde plaani kohaselt, teavitab raudteeinfrastruktuuriettevõtja sellest Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ametit ja raudteeveoettevõtjaid kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis vastavalt lõigetes 1 ja 2 sätestatud tähtaegadele.
[RT I, 09.12.2020, 2 - jõust. 12.12.2020]

  (4) Kui § 3 lõikes 4 toodud lõpptähtaeg on määratud sündmusega, peab raudteeinfrastruktuuriettevõtja Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ametile ja raudteeveoettevõtjatele sündmuse saabumisest ja raudteeliikluse liiklusgraafikujärgsest taastamisest viivitamata teatama.
[RT I, 09.12.2020, 2 - jõust. 12.12.2020]

  (5) Ettenägematu raudteeliikluse piiramise korral tuleb raudteeliikluse ohutuse tagamise kava esitada Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ametile esimesel võimalusel pärast raudteeliikluse piiramisest teatamist.

  (6) Kui raudteeliikluse piiramise põhjuseks on Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ameti raudteeseaduse § 44 lõike 5 alusel tehtud ettekirjutus, peab raudteeinfrastruktuuriettevõtja viivitamata teavitama raudteeliikluse piiramisest raudteeveoettevõtjat, kellele on eraldatud asjaomane läbilaskevõimeosa.

  (7) Raudteeveoettevõtja teatab raudteeinfrastruktuuriettevõtjalt vastava teate saamisel raudteeveo kasutajatele raudteeliikluse piiramisest. Informatsioon reisijateveo liikluskorralduse kohta raudteeliikluse piiramise ajal tuleb teha reisijatele kättesaadavaks vastava rongiliini kõikides raudteejaamades ja rongipeatustes vähemalt seitse päeva enne raudteeliikluse piiramist.

§ 3.   Raudteeliikluse piiramise kooskõlastamine

  (1) Raudteeliikluse piiramise kooskõlastustaotluse esitab raudteeinfrastruktuuriettevõtja Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ametile riigisisese tähtsusega raudtee kohta vähemalt kakskümmend päeva ja rahvusvahelise tähtsusega raudtee kohta vähemalt nelikümmend kaheksa päeva enne kavandatud raudteeliikluse piiramist.

  (2) Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet lahendab raudteeliikluse piiramise kooskõlastustaotluse viie tööpäeva jooksul taotluse saamisest arvates.

  (3) Kooskõlastustaotlus sisaldab järgmisi andmeid ja dokumente:
  1) raudteeliikluse piiramise põhjus;
  2) raudteeliikluse piiramise algus- ja lõpptähtaeg;
  3) andmed raudteelõigu kohta, millel liiklust piiratakse;
  4) liikluskorralduse kirjeldus raudteeliikluse piiramise ajal;
  5) kalendriaasta planeeritavate raudteehoiutööde plaan, mis sisaldab vähemalt raudteeliikluse piiramise põhjuseid, tööde algus- ja lõpptähtaegu, töö tegemise raudteelõike ning tsüklilisust;
  6) raudteeliikluse ohutuse tagamise kava, kus on kirjeldatud raudteeliikluse piiramise ajaks kavandatud ohutusabinõusid.

  (4) Lõike 3 punktis 2 nimetatud algus- ja lõpptähtaeg peavad olema määratud kuupäeva ja kellaaja täpsusega. Kui lõpptähtaega ei ole võimalik määrata kuupäeva ja kellaaja täpsusega, võib lõpptähtaja määrata sündmusega, mille saabumisel langeb ära raudteeliikluse piiramise põhjus.

  (5) Kalendriaastal planeeritavate raudteehoiutööde plaanis kajastatud tööde muutumisel või plaanivälise töö korral peab raudteeinfrastruktuuriettevõtja vastava töö kohta esitama uue kooskõlastustaotluse Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ametile.

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json