Teksti suurus:

Politseiametniku poolt ühissõiduki ametisõitudeks kasutamise tingimused ja kulude hüvitamise kord

Väljaandja:Vabariigi Valitsus
Akti liik:määrus
Teksti liik:algtekst-terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp:01.06.2002
Redaktsiooni kehtivuse lõpp:31.12.2009
Avaldamismärge:RT I 1998, 89, 1460

Politseiametniku poolt ühissõiduki ametisõitudeks kasutamise tingimused ja kulude hüvitamise kord

Vastu võetud 13.10.1998 nr 232

Politseiteenistuse seaduse (RT I 1998, 50, 753) paragrahvi 24 alusel Vabariigi Valitsus määrab:

1. Teenistuslähetuse korral hüvitatakse politseiametnikule ühissõiduki kasutamise kulud tingimustel, ulatuses ja korras, mis on ette nähtud avaliku teenistuja sõidukulude hüvitamiseks vastavalt Vabariigi Valitsuse15. jaanuari 1996. a määrusele nr 13 «Teenistuslähetuse kulude hüvitamise tingimuste, ulatuse ja korrakinnitamine» (RT I 1996, 5, 97; 1997, 48, 785; 1998, 10, 114).

2. Juhul kui politseiametnik kasutab ühissõidukit ametisõiduks oma alalise teenistuskoha piires, hüvitatakse talle ühissõiduki kasutamise kulud vaid juhul, kui tal puudus võimalus kasutada ametisõiduks teenistuskohajärgse asutuse autot.

3. Ühissõiduki ametisõitudeks alalise teenistuskoha piires kasutamise kulud hüvitatakse politseiametnikule üks kord kuus esitatud sõidupiletite alusel.

4. Politseiasutuse juhil on õigus lubada hüvitada politseiametnikele ühissõiduki ametisõitudeks alalise teenistukoha piires kasutamise kulud kuu- või kvartalikaardi (välja arvatud ekspressliinide kuu- või kvartalikaart) alusel, kui sõidukulud üksikpiletite alusel ühe kuu või kvartalijooksul on suuremad kuu- või kvartalikaardi maksumusest.

Nende politseiametnike loetelu kinnitatakse asutuse juhi käskkirjaga.

5. Ühissõiduki ametisõitudeks kasutamise kulusid ei hüvitata, kui kohalik omavalitsus on kehtestanud politseiametnikele ühissõidukite tasuta kasutamise õiguse.

6. Ühissõiduki ametisõitudeks kasutamise kulud vormistatakse politseiasutuses kooskõlas raamatupidamist ja aruandlust reguleerivates õigusaktides kehtestatud nõuetega.

7. Politseiametnikul on õigus saada ühissõiduki ametisõitudeks kasutamise kulude katteks avanssi ühe kuu kulude ligikaudses suuruses.

Peaminister Mart SIIMANN

Siseminister Olari TAAL

Riigisekretär Uno VEERING

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json