Teksti suurus:

Diplomaatide ja välisesinduse haldusteenistujate kuupalgamäärad ning neile preemia ja lisatasu maksmise kord

Väljaandja:Vabariigi Valitsus
Akti liik:määrus
Teksti liik:algtekst-terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp:01.01.2007
Redaktsiooni kehtivuse lõpp:31.01.2008
Avaldamismärge:RT I 2006, 60, 451

Diplomaatide ja välisesinduse haldusteenistujate kuupalgamäärad ning neile preemia ja lisatasu maksmise kord

Vastu võetud 21.12.2006 nr 269

Määrus kehtestatakse «Välisteenistuse seaduse» § 56 lõike 10 alusel.

§ 1. Määruse reguleerimisala

Määrusega kehtestatakse:
1) diplomaatide ja välisesinduse haldusteenistujate (edaspidi koos teenistujad) ametikohtade palgaastmetele vastavad kuupalgamäärad;
2) nõutavast tulemuslikuma töö eest lisatasu maksmise kord;
3) täiendavate teenistusülesannete täitmise eest lisatasu maksmise kord ja
4) preemia maksmise kord.

§ 2. Palgaastmetele vastavad kuupalgamäärad

Teenistujate palgaastmetele vastavad kuupalgamäärad on toodud määruse lisas.

§ 3. Lisatasu nõutavast tulemuslikuma töö eest

(1) Teenistujale, kes on saavutanud märgatavalt paremaid tulemusi intensiivsema töötamise, oma oskuste või omaduste tõttu, võib maksa lisatasu nõutavast tulemuslikuma töö eest kuni 30% ametipalgast. Lisatasu makstakse tulemuste ümberhindamiseni või kalendriaasta lõpuni.

(2) Karjääridiplomaadile ja koosseisulisele haldusteenistujale määrab lisatasu nõutavast tulemuslikuma töö eest välisminister või Välisministeeriumi kantsler.

(3) Erialadiplomaadile ja koosseisuvälisele haldusteenistujale määrab lisatasu nõutavast tulemuslikuma töö eest Välisministeeriumi kantsler lähetajaministeeriumi kantsleri ettepaneku alusel ja temaga kooskõlastatult.

§ 4. Lisatasu täiendavate teenistusülesannete täitmise eest

(1) Lisatasu täiendavate teenistusülesannete täitmise eest võib määrata ära oleva teenistuja asendamise, mitteresideeriva erakorralise ja täievolilise suursaadiku ülesannete või ametijuhendis fikseerimata ülesannete täitmise eest. Lisatasu makstakse täiendavate teenistusülesannete täitmise lõpetamiseni.

(2) Lisatasu võib moodustada kuni 30% teenistuja ametipalgast või asendamise korral kuni 30% asendatava ametipalgast, kui see on asendaja ametipalgast suurem.

(3) Ametijuhendis fikseerimata ülesannete täitmise eest lisatasu määramisel arvestatakse lisaülesannete täitmise mahtu, vastutust ja töö intensiivust ning vajaduse korral muid asjaolusid.

(4) Mitteresideeriva erakorralise ja täievolilise suursaadiku ülesannete täitmise eest võib maksta lisatasu kuni 10% teenistuja ametipalgast ühe rahvusvahelise organisatsiooni või riigi kohta.

(5) Ühekordset lisatasu võib maksta teenistujale, kes lisaks oma teenistusülesannetele täidab ajutiselt ära oleva teenistuja või ajutiselt täitmata ametikoha ülesandeid üle viie tööpäeva järjest.

(6) Karjääridiplomaadile ja koosseisulisele haldusteenistujale määrab lisatasu täiendavate teenistusülesannete täitmise eest välisminister või Välisministeeriumi kantsler.

(7) Erialadiplomaadile ja koosseisuvälisele haldusteenistujale määrab lisatasu täiendavate teenistusülesannete täitmise eest Välisministeeriumi kantsler lähetajaministeeriumi kantsleri ettepaneku alusel ja temaga kooskõlastatult.

§ 5. Preemia

(1) Teenistujate silmapaistva panuse eest Välisministeeriumi või lähetajaministeeriumi eesmärkide saavutamisse võib maksta preemiat.

(2) Kõikidele teenistujatele kollektiivse panuse eest preemia maksmise otsustab Välisministeeriumi kantsler või lähetajaministeeriumi kantsler vastavalt asutuse töötulemustele.

(3) Karjääridiplomaadile ja koosseisulisele haldusteenistujale määrab preemia välisminister või Välisministeeriumi kantsler.

(4) Erialadiplomaadile ja koosseisuvälisele haldusteenistujale määrab preemia Välisministeeriumi kantsler lähetajaministeeriumi kantsleri ettepaneku alusel ja temaga kooskõlastatult.

§ 6. Palga, lisatasude ja preemia maksmine

(1) Välisministeeriumi koosseisulisele teenistujale maksab palka, lisatasusid ja preemiat Välisministeerium.

(2) Välisministeeriumi koosseisuvälisele teenistujale maksab palka, lisatasusid ja preemiat lähetajaministeerium või tema valitsemisala asutus Välisministeeriumi kantsleri käskkirja alusel.

§ 7. Määruse jõustumine

Määrus jõustub 1. jaanuaril 2007. a.

Peaminister Andrus ANSIP

Välisminister Urmas PAET

Riigisekretär Heiki LOOT

Vabariigi Valitsuse 21. detsembri 2006. a määruse nr 269 «Diplomaatide ja välisesinduse haldusteenistujate kuupalgamäärad ning neile preemia ja lisatasu maksmise kord»
lisa

DIPLOMAATIDE JA VÄLISESINDUSE HALDUSTEENISTUJATE AMETIKOHTADE PALGAASTMETELE VASTAVAD KUUPALGAMÄÄRAD

Palgaaste Kuupalgamäär
kroonides
 1  5 500
 2  7 000
 3  7 500
 4  7 800
 5  8 000
 6  8 300
 7  8 700
 8  9 000
 9  9 500
10 10 000
11 10 500
12 11 500
13 12 000
14 13 500
15 17 500
16 21 000
17 26 000

Välisminister Urmas PAET

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json