Teksti suurus:

Sööda esmatoodangu väikesed kogused ning nende turuleviimise nõuded

Sööda esmatoodangu väikesed kogused ning nende turuleviimise nõuded - sisukord
Väljaandja:Põllumajandusminister
Akti liik:määrus
Teksti liik:algtekst-terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp:07.05.2007
Redaktsiooni kehtivuse lõpp: Hetkel kehtiv
Avaldamismärge:RTL 2007, 37, 641

Sööda esmatoodangu väikesed kogused ning nende turuleviimise nõuded

Vastu võetud 25.04.2007 nr 64

Määrus kehtestatakse «Söödaseaduse» § 6 lõike 10 alusel ning kooskõlas Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EÜ) nr 183/2005, millega kehtestatakse söödahügieeni nõuded (ELT L 35, 08.02.2005, lk 1–22), artikli 2 lõikega 3.

§ 1.    Sööda esmatoodangu väike kogus Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EÜ) nr 183/2005 artikli 2 lõike 2 punktis d nimetatud sööda esmatoodangu väikese kogusena käsitatakse kuni viie tonni sööda esmatoodangu müügiks pakkumist, müüki või muul viisil tasu eest või tasuta üleandmist (edaspidi turuleviimine) ühe kalendriaasta jooksul, kui turuleviidav sööda esmatoodang on pärit käitleja enda tootmistegevusest ning see antakse üle põllumajandustootjale, kelle põllumajandusettevõte asub Eestis.

§ 2.  Sööda esmatoodangu väikese koguse turuleviimise nõuded

  (1) Turuleviidav sööda esmatoodangu väike kogus peab vastama «Söödaseaduses» sätestatud nõuetele ning olema läbinud üksnes lihtsa füüsilise töötluse, sealhulgas puhastamise, pakendamise, ladustamise, loomuliku kuivatamise või sileerimise.

  (2) Turuleviidav sööda esmatoodangu väike kogus peab olema kaitstud saastumise ja riknemise eest kõikides sööda käitlemise etappides ega tohi põhjustada sööda saastumist käitlemise järgmiste etappide käigus.

Minister Helir-Valdor SEEDER


Kantsler Ants NOOT

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json