Teksti suurus:

Kaitseväelase teenistusülesannete täitmise tõttu hukkumise või töövõimetuks jäämise korral antava ühekordse toetuse maksmiseks taotluste esitamise, toetuse määramise ja väljamaksmise kord

Väljaandja:Vabariigi Valitsus
Akti liik:määrus
Teksti liik:terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp:26.07.2008
Redaktsiooni kehtivuse lõpp:24.06.2010
Avaldamismärge:

Kaitseväelase teenistusülesannete täitmise tõttu hukkumise või töövõimetuks jäämise korral antava ühekordse toetuse maksmiseks taotluste esitamise, toetuse määramise ja väljamaksmise kord

Vastu võetud 16.08.2007 nr 208
RT I 2007, 50, 347
jõustumine 25.08.2007

Muudetud järgmise määrusega (kuupäev, number, avaldamine Riigi Teatajas, jõustumise aeg):

17.07.2008 nr 119 (RT I 2008, 35, 216) 26.07.2008

Määrus kehtestatakse «Kaitseväeteenistuse seaduse» § 164 lõike 5 alusel.

§ 1. Üldsätted

(1) Määrus reguleerib kaitseväelase teenistusülesannete täitmise tõttu hukkumise või töövõimetuks jäämise korral asjaomase ministri käskkirja alusel antava ühekordse toetuse (edaspidi toetus) maksmiseks taotluste esitamise, toetuse määramise ja väljamaksmise korda.

(2) Määruses ettenähtud haldusmenetlusele kohaldatakse «Haldusmenetluse seaduse» sätteid, arvestades «Kaitseväeteenistuse seadusest» tulenevaid erisusi.

§ 2. Toetuse maksmine

(1) Toetust makstakse asjaomase ministri käskkirja alusel selle ministeeriumi eelarvest, kelle valitsemisalas asub kaitseväelase teenistuskoht.

(2) Kaadrikaitseväelasele, kelle teenistuskoht asub rahvusvahelise kaitseorganisatsiooni struktuuriüksuses, rahvusvahelises sõjaväelises õppeasutuses või üksuses või välisriigi sõjalises õppeasutuses, makstakse asjaomase ministri käskkirja alusel toetust selle ministeeriumi eelarvest, kelle valitsemisalast kaadrikaitseväelane sinna lähetati.

§ 3. Toetuse taotlemine

(1) Kaitseväelase hukkumise või püsiva töövõimetuse tuvastamise korral esitab isik, kellel on õigus toetust saada, kaitseväelase teenistust korraldavale ülemale (edaspidi ülem) kaitseväelase teenistussuhte lõppemise või töövõime kaotuse tuvastamise otsuse tegemise päevast kuue kuu jooksul:

1) taotluse;

2) dokumendi alkohoolse, narkootilise või psühhotroopse joobe tuvastamise kohta, kui on tehtud joobeseisundi kontroll;

3) raviasutuse dokumendid, mis kajastavad vigastuse või haiguse ravi kulgu;

4) püsiva töövõimetuse tuvastamise otsuse;

5) kaitseväelase hukkumise korral dokumendid, mis tõendavad, et isikul on õigus saada toetust.

(2) Kaitseväelase ajutise töövõimetuse korral esitab isik, kellel on õigus toetust saada,  tööst vabastamise 31. päevast kuni kuue kuu möödumiseni teenistuskohustuste täitmisele asumise päevast  pärast  ajutise töövõime kaotuse lõppu:

1) lõike 1 punktides 1, 2 ja 3 nimetatud dokumendid;

2) töövõime ajutist kaotust tõendava dokumendi;

3) kaitseväe arstliku komisjoni otsuse kehavigastuse ja teenistusülesannete täitmise vahelise põhjusliku seose kohta.

[RT I 2008, 35, 216 – jõust. 26.07.2008]


§ 4. Ülema kohustused

(1) Ülem informeerib temale teadaolevaid õigustatud isikuid ühekordse toetuse saamise õigusest alates vastava õiguse tekkimisest.

(2) Ülem kontrollib, kas kõik vajalikud §-s 3 nimetatud dokumendid on esitatud. Kui kõiki vajalikke dokumente ei ole esitatud või dokumendid on vormistatud puudulikult, siis teavitab ülem sellest taotluse esitajat kirjalikult. Puuduste kõrvaldamiseks määrab ülem kuni 14 kalendripäeva pikkuse tähtaja.

(3) Ülem koostab oma kirjaliku seisukoha taotluse põhjendatuse kohta.

(4) Ülem lisab §-s 3 nimetatud dokumentidele:
1) teenistusliku juurdluse kokkuvõtte või muud vigastuse või haiguse tekkimise asjaolusid iseloomustavad dokumendid;
2) ärakirja kaitseväelase teenistuskäiku kajastavast dokumendist;
3) muud dokumendid, mis tõendavad taotluses esitatud asjaolusid või lükkavad need ümber;
4) oma kirjaliku seisukoha taotluse põhjendatuse kohta.

(5) Ülem esitab §-s 3 ja käesoleva paragrahvi lõikes 4 nimetatud dokumendid toetuse maksmise otsustamiseks asjaomasele ministeeriumile 7 kalendripäeva jooksul nõuetekohaselt esitatud dokumentide laekumise päevast arvates.

(6) Kui kaitseväelase teenistust korraldab «Kaitseväeteenistuse seaduse» § 18 lõike 3 alusel minister, siis täidab määruses sätestatud ülema kohustusi asjaomase ministri määratud taotlusi läbivaatav struktuuriüksus.

§ 5. Taotluse läbivaatamine

(1) Taotluse vaatab läbi asjaomase ministri määratud struktuuriüksus, kontrollides esitatud taotluse põhjendatust ja vastavust õigusaktidele ning nõudes vajaduse korral lisainformatsiooni.

(2) Kui dokumendid on vormistatud puudulikult või mõni §-s 3 või § 4 lõikes 4 nimetatud dokumentidest puudub, teatatakse sellest dokumendid esitanud ülemale või taotluse esitajale ning määratakse kuni 14 kalendripäeva pikkune tähtaeg puuduste kõrvaldamiseks.

§ 6. Otsus toetuse maksmise kohta ja toetussumma arvutamine mitme õigustatud isiku puhul

(1) Otsus toetuse maksmise kohta tehakse 40 kalendripäeva jooksul, arvates nõuetekohaselt esitatud dokumentide asjaomasele ministeeriumile laekumise päevast.

(2) Kui kaitseväelase hukkumise korral teenistusülesannete täitmise tõttu on olemas mitu isikut, kellel on õigus toetust saada, kuid nad ei ole taotlust esitanud või ei ole kõik need isikud teada ja taotluse esitamise tähtaeg ei ole veel möödunud, siis tehakse otsus toetuse osalise maksmise kohta.

(3) Toetuse osalise maksmise otsuse kohaselt makstakse taotluse esitanud isikutele kokku esialgu toetust Statistikaameti poolt avaldatud viimase kuukeskmise brutopalga 20-kordses ulatuses.

(4) Taotluse esitamiseks ettenähtud tähtaja lõppemisel tehakse lõplik otsus toetuse maksmise kohta, mille alusel makstakse taotluse esitanud isikutele välja ülejäänud osa toetusest.

(5) Kui seoses kaitseväelase hukkumisega taotleb toetust mitu õigustatud isikut, jagatakse toetussumma nende vahel võrdselt.

§ 7. Toetuse väljamaksmine

(1) Toetuse maksab välja asjaomase ministri poolt määratud struktuuriüksus.

(2) Toetus kantakse toetuse saamiseks õigustatud isiku poolt taotluses näidatud kontole.

§ 8. [Käesolevast tekstist välja jäetud]


https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json