Teksti suurus:

Eesti Vabariigis põllumajanduse ja maaelu arendamise liitumiseelse programmi raames antava külade taastamise ja arendamise investeeringutoetuse puhul investeeringuobjekti kohta arvamuse kujundamiseks nõuandva komisjoni moodustamise kord ja komisjoni töökord

Väljaandja:Vabariigi Valitsus
Akti liik:määrus
Teksti liik:algtekst-terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp:16.06.2003
Redaktsiooni kehtivuse lõpp: Hetkel kehtiv
Avaldamismärge:RT I 2003, 45, 321

Eesti Vabariigis põllumajanduse ja maaelu arendamise liitumiseelse programmi raames antava külade taastamise ja arendamise investeeringutoetuse puhul investeeringuobjekti kohta arvamuse kujundamiseks nõuandva komisjoni moodustamise kord ja komisjoni töökord

Vastu võetud 03.06.2003 nr 166

Määrus kehtestatakse « Euroopa Ühenduste Komisjoni, kes esindab Euroopa Ühendust, ja Eesti Vabariigi vahel sõlmitud Eesti Vabariigis põllumajanduse ja maaelu arendamise liitumiseelse programmi mitmeaastase rahastuslepingu ratifitseerimise seaduse» (RT II 2001, 14, 68; 2003, 8, 30) § 2 lõike 2 alusel.

§1. Üldsätted

(1) Määrus reguleerib «Euroopa Ühenduste Komisjoni, kes esindab Euroopa Ühendust, ja Eesti Vabariigi vahel sõlmitud Eesti Vabariigis põllumajanduse ja maaelu arendamise liitumiseelse programmi mitmeaastase rahastuslepingu ratifitseerimise seaduse» (edaspidi vastavalt leping või ratifitseerimise seadus) alusel Eesti Vabariigis põllumajanduse ja maaelu arendamise liitumiseelse programmi (edaspidi programm) raames külade taastamiseks ja arendamiseks antava investeeringutoetuse (edaspidi toetus) puhul kavandatava investeeringuobjekti sobivuse ja vajalikkuse kohta arvamuse kujundamiseks nõuandva komisjoni (edaspidi komisjon) moodustamise korda ja komisjoni töökorda.

(2) Määruses sätestatud haldusmenetlusele kohaldatakse «Haldusmenetluse seaduse» (RT I 2001, 58, 354; 2002, 53, 336; 61, 375; 2003, 20, 117) sätteid, arvestades «Euroopa Ühenduste Komisjoni, kes esindab Euroopa Ühendust, ja Eesti Vabariigi vahel sõlmitud Eesti Vabariigis põllumajanduse ja maaelu arendamise liitumiseelse programmi mitmeaastase rahastuslepingu ratifitseerimise seadusest» tulenevate erisustega.

§2. Komisjoni koosseis

(1) Komisjoni liikmed määrab investeeringuobjekti asukohajärgse maakonna maavanem (edaspidi maavanem). Komisjoni liikmele võib määrata ka asendusliikme. Asendusliige tegutseb liikmega samas või lähedases tegevusvaldkonnas ning asendusliikmel on kõik komisjoni liikme õigused ja kohustused.

(2) Komisjon on vähemalt 7-liikmeline, kuid mitte suurem kui 15-liikmeline ja selle liikmeid on paaritu arv.

(3) Komisjon koosneb vähemalt kahe mittetulundusühingu esindajatest ja vähemalt kahest ettevõtjast, kes tegutsevad investeeringuobjekti asukohajärgse maakonna territooriumil, ning asjaomase maavalitsuse esindajast ja vähemalt kahest vastava maakonna omavalitsuse esindajast (edaspidi komisjoni liikmed).

(4) Maavanem edastab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (edaspidi Amet) komisjoni liikmete ja asendusliikmete nimed ja nende asutuste või isikute nimed, keda liige esindab, viie tööpäeva jooksul, arvates lõikes 1 nimetatud komisjoni koosseisu määramisest. Komisjoni liikmete ja asendusliikmete nimed avalikustatakse Ameti veebilehel.

§3. Komisjoni ülesanne

Komisjoni ülesanne on teha maavanemale ettepanek arvamuse kujundamiseks kavandatava investeeringuobjekti sobivuse ja vajalikkuse ning taotluste paremusjärjestuse kohta ratifitseerimise seaduse § 2 lõike 1 alusel kehtestatud korras toetuse taotlejate poolt Ametile esitatud taotluste ja arengukavade (edaspidi taotlus ja arengukava) alusel kooskõlas programmi lisas 6 toodud kuuenda meetme punktis 5.1 lõikes 13 ettenähtud nõuetega.

§4. Komisjoni töö juhtimine ja tegevuse korraldamine

(1) Komisjoni tööd juhib maavanem või tema volitatud maavalitsuse esindaja (edaspidi komisjoni esimees).

(2) Komisjoni töövorm on komisjoni istung, mille valmistab koostöös Ametiga ette maavalitsus. Komisjoni töö tehnilise teenindamise, sealhulgas istungi toimumise ajal, tagab maavalitsus.

(3) Maavalitsus võimaldab enne komisjoni istungi toimumist komisjoni liikmetel tutvuda taotluse ja arengukava koopiatega, mille on Amet pärast taotluse registreerimist iga taotleja kohta eraldi esitanud maavalitsusele.

(4) Komisjoni istung toimub kümne tööpäeva jooksul arvates Ametilt väljastusteatega tähtkirjaga toetuse taotlejate nimekirja, milles on eraldi märgitud nõuetele mittevastavad taotlused, saamisest.

§5. Komisjoni istungi ettevalmistamine

(1) Komisjoni kutsub kokku komisjoni esimees, kooskõlastades eelnevalt istungi toimumise aja Ametiga. Komisjoni esimees teatab komisjoni liikmetele ja Põllumajandusministeeriumile komisjoni istungi toimumise aja ja koha kolme tööpäeva jooksul, arvates toetuse taotlejate nimekirja saamisest.

(2) Kui komisjoni liige ei saa komisjoni istungist osa võtta või kui ta on seotud toetuse taotlusega või on olnud taotlejaga sellistes suhetes, mis võivad tekitada õigustatud kahtlusi tema objektiivsuses, taandab selline komisjoni liige ennast komisjoni istungilt ja teatab sellest viivitamata komisjoni esimehele ja asendusliikmele.

(3) Kui lõikes 2 nimetatud asendusliige ei saa komisjoni istungist osa võtta või kui ta on seotud toetuse taotlusega või on olnud taotlejaga sellistes suhetes, mis võivad tekitada õigustatud kahtlusi tema objektiivsuses, taandab selline komisjoni asendusliige ennast komisjoni istungilt ja teatab sellest viivitamata komisjoni esimehele, kes määrab asendusliikme teiste komisjoni asendusliikmete hulgast, eelistades lähedase tegevusvaldkonnaga organisatsiooni esindajat.

§6. Komisjoni õigused

Komisjoni esimehel on õigus taotluse, arengukava või kavandatava investeeringuobjekti kohta lisateabe saamiseks kutsuda komisjoni istungile isik, kes ei ole taotleja, komisjoni liige ega asendusliige. Sellekohase põhjendatud kirjaliku ettepaneku võib komisjoni esimehele teha ka komisjoni liige.

§7. Komisjoni istung

(1) Komisjoni istung on kinnine.

(2) Komisjon on otsustusvõimeline, kui istungist võtavad osa vähemalt pooled komisjoni liikmetest, sealhulgas komisjoni esimees.

(3) Komisjoni istungil osaleb Ameti määratud järelevalveametnik. Komisjoni istungil võib osaleda Põllumajandusministeeriumi esindaja ja §-s 6 nimetatud komisjoni istungile kutsutud isik. Loetletud isikud ei osale §-s 3 nimetatud arvamuse kujundamise ettepaneku koostamises.

(4) Komisjoni liige hindab taotlust ja arengukava ratifitseerimise seaduse § 5 alusel kehtestatud hindamiskriteeriumide alusel, täites eraldi iga taotleja kohta lisas 1 toodud vormi kohase hindamislehe.

(5) Komisjoni istungil koostatakse lisas 2 toodud vormi kohane komisjoni ettepanek (edaspidi komisjoni ettepanek).

§8. Komisjoni ettepaneku koostamine

(1) Komisjoni liikme poolt hindamislehele märgitud hindepunktide alusel arvutatakse taotluse hindepunktide summa. Hindepunktide summa märgitakse komisjoni ettepanekusse taotluste ja hindepunkte andnud komisjoni liikmete lõikes.

(2) Taotluste paremusjärjestuse moodustamiseks arvutatakse taotluse keskmine hindepunktide summa, mille saamiseks liidetakse taotleja kohta kõigilt komisjoni liikmetelt saadud hindepunktid ning jagatakse nende summa hindepunkte andnud komisjoni liikmete arvuga. Keskmine hindepunktide summa märgitakse komisjoni ettepanekusse eraldi iga taotleja kohta.

(3) Taotluste paremusjärjestuse moodustamisel loetakse paremaks suurema keskmise hindepunktide summa saanud taotlus.

(4) Võrdse arvu keskmise hindepunktide summa saanud taotluste paremusjärjestus koostatakse komisjoni liikmete hääletuse tulemuste alusel. Komisjoni otsus võetakse vastu poolthäälteenamusega. Häälte võrdse jagunemise korral loetakse vastuvõetuks otsus, mille poolt hääletas komisjoni esimees. Nimetatud hääletuse tulemused märgitakse komisjoni ettepanekusse.

(5) Komisjoni ettepanekule kirjutavad alla komisjoni esimees, komisjoni liikmed ja Ameti järelevalveametnik, sealjuures viimane allkirjastab iga komisjoni ettepaneku lehekülje eraldi.

§9. Komisjoni ettepaneku kinnitamine

(1) Maavanem kinnitab komisjoni ettepaneku maavanema korraldusega.

(2) Kui maavanem ei kinnita komisjoni ettepanekut, kutsub komisjoni esimees komisjoni kokku 12 tööpäeva jooksul alates eelmise komisjoni istungi toimumise päevast, kooskõlastades eelnevalt istungi toimumise aja Ametiga.

(3) Lõikes 2 sätestatud korras kokkukutsutud komisjoni ettepanek koostatakse samas korras komisjoni ettepanekuga.

§10. Komisjoni töö avalikustamine

Maavanemal on õigus avalikustada taotluste paremusjärjestus maavalitsuse veebilehel. Paremusjärjestuse avalikustamisel avaldatakse taotleja nimi ja projekti koondnimetus. Hindamislehti ja komisjoni ettepanekut ei avalikustata.

§11. Rakendussäte

Külade taastamise ja arendamise investeeringutoetuse rakendamiseks tuleb maavanematel moodustada komisjon hiljemalt 20. juuniks 2003. a.

Peaminister Juhan PARTS
Põllumajandusminister Tiit TAMMSAAR
Riigisekretär Aino LEPIK von WIRÉN

Vabariigi Valitsuse 3. juuni 2003. a määruse nr 166 «Eesti Vabariigis põllumajanduse ja maaelu arendamise liitumiseelse programmi raames antava külade taastamise ja arendamise investeeringutoetuse puhul investeeringuobjekti kohta arvamuse kujundamiseks nõuandva komisjoni moodustamise kord ja komisjoni töökord»
lisa 1

Põllumajandusminister Tiit TAMMSAAR

Vabariigi Valitsuse 3. juuni 2003. a määruse nr 166 «Eesti Vabariigis põllumajanduse ja maaelu arendamise liitumiseelse programmi raames antava külade taastamise ja arendamise investeeringutoetuse puhul investeeringuobjekti kohta arvamuse kujundamiseks nõuandva komisjoni moodustamise kord ja komisjoni töökord»
lisa 2

Põllumajandusminister Tiit TAMMSAAR

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json