Teksti suurus:

Viisakutse vormi ja viibimisaja pikendamise taotluse vormi kehtestamine ning viisakutse ja viibimisaja pikendamise taotluse täitmise nõuded

Väljaandja:Siseminister
Akti liik:määrus
Teksti liik:algtekst-terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp:01.10.2007
Redaktsiooni kehtivuse lõpp:29.07.2009
Avaldamismärge:RTL 2007, 74, 1275

Viisakutse vormi ja viibimisaja pikendamise taotluse vormi kehtestamine ning viisakutse ja viibimisaja pikendamise taotluse täitmise nõuded

Vastu võetud 13.09.2007 nr 64

Määrus kehtestatakse «Välismaalaste seaduse» § 1028 lõike 3 punktide 1 ja 2 alusel.

§ 1. Vormide kehtestamine

Kehtestada:
1) «Viisakutse füüsilisest isikust kutsujale» vorm (lisa 1);
2) «Viisakutse eraõigusliku juriidilisest isikust kutsujale» vorm (lisa 2);
3) «Lisaankeet 1 viisakutse juurde» vorm (lisa 3);
4) «Lisaankeet 2 eraõiguslik juriidilisest isikust kutsuja juurde»  vorm (lisa 4);
5) «Viibimisaja pikendamise taotlus» vorm (lisa 5);
6) «Lisaankeet 1 viibimisaja pikenduse taotluse juurde» vorm (lisa 6);
7) «Lisaankeet 2 viibimisaja pikendamise taotluse juurde» vorm (lisa 7).

§ 2. Viisakutse täitmise nõuded

(1) Viisakutse (edaspidi kutse) peab olema täidetud loetavalt ja üheselt mõistetavalt eesti keeles ning sellel ei tohi olla parandusi.

(2) Kutse väljad tuleb täita tumedas kirjas, mis tagaks esitatud andmete säilimise.

(3) Kutsel peavad olema täidetud kõik käesoleva määrusega kehtestatud andmete väljad, mis on ette nähtud täitmiseks kutsuja poolt. Käesoleva määruse § 1 punktis 3 nimetatud lisaankeet täidetakse juhul, kui kutsutava reisidokumenti on kantud ja temaga koos reisivad teised isikud. Käesoleva määruse § 1 punktis 4 nimetatud lisaankeet täidetakse juriidilise isiku ühise esindusõiguse korral.

(4) Riigi või kohaliku omavalitsuse asutuse ja muu avalik-õigusliku juriidilise isiku esitatav viisakutse vormistatakse asutuse kirjaplangil ja see peab sisaldama «Välismaalaste seaduse» § 1028 lõike 1 punktide 1, 2 ja 4 alusel kehtestatud Vabariigi Valitsuse määruses sätestatud andmeid.

(5) Kutses esitatud isikunimed peavad vastama kutsuja ja kutsutava isikut tõendavas dokumendis toodud ladinatähelisele nimekujule.

(6) Kutse peab sisaldama kutsuja nõusolekut kutsutava Eestis viibimise ja Eestist lahkumisega seotud kulude kandmiseks.

(7) Kutse allkirjaväljale kirjutab kutsuja allkirja omakäeliselt. Kui kutsuja terviseseisund ei võimalda tal kutsele alla kirjutada, jäetakse allkirjaväli tühjaks. Kutse vastu võtnud ametnik teeb taotlusele märke allkirjavälja tühjaks jätmise põhjuse kohta.

(8) Kutsel esindaja allkirjaväljale kirjutab kutsuja esindaja allkirja omakäeliselt, kui kutsuja kasutab kutse esitamisega seotud toimingutes esindajat.

(9) Kutsele alla kirjutades kinnitab kutsuja esitatud andmete ja dokumentide õigsust ning nõustub, et esitatud isikuandmed edastatakse asjakohastele ametiasutustele, kuivõrd see on vajalik kutse kinnitamiseks.

(10) Kutse ametimärkmete väljad täidab selleks volitatud ametnik.

§ 3. Viibimisaja pikendamise taotluse täitmise nõuded

(1) Viibimisaja pikendamise taotlus (edaspidi taotlus) peab olema täidetud loetavalt ja üheselt mõistetavalt eesti, inglise või vene keeles ning sellel ei tohi olla parandusi.

(2) Taotluse väljad tuleb täita tumedas kirjas, mis tagaks esitatud andmete säilimise.

(3) Taotlusel peavad olema täidetud kõik käesoleva määrusega kehtestatud andmete väljad, mis on ette nähtud täitmiseks taotleja poolt. Käesoleva määruse § 1 punktis 6 nimetatud lisaankeet täidetakse juhul, kui kutsutava reisidokumenti on kantud ja temaga koos reisivad teised isikud. Käesoleva määruse § 1 punktis 7 nimetatud lisaankeet täidetakse juriidilise isiku ühise esindusõiguse korral.

(4) Taotluses esitatud isikunimed peavad vastama taotleja ja kutsuja isikut tõendavas dokumendis toodud ladinatähelisele nimekujule.

(5) Kui taotleja saabus Eestisse füüsilise või juriidilise isiku kutsel, peab taotlus sisaldama kutsuja nõusolekut kutsutava Eestis viibimise ja Eestist lahkumisega seotud kulude kandmiseks ning taotleja nõusolekut tema Eestis viibimise ja Eestist lahkumisega seotud kulude katmise tagamiseks.

(6) Taotluse allkirjaväljale kirjutab taotleja allkirja omakäeliselt. Alla 15-aastase või piiratud teovõimega isiku taotlusele kirjutab alla taotleja seadusjärgne esindaja. Kui taotleja ei ole võimeline taotlusele alla kirjutama, jäetakse allkirjaväli tühjaks. Taotluse vastu võtnud ametnik teeb taotlusele märke allkirjavälja tühjaks jätmise põhjuse kohta.

(7) Taotlusel kutsuja allkirjaväljale kirjutab kutsuja allkirja omakäeliselt.

(8) Taotlusel esindaja allkirjaväljale kirjutab taotleja esindaja allkirja omakäeliselt, kui taotleja kasutab taotluse esitamisega seotud toimingutes esindajat.

(9) Taotlusele alla kirjutades kinnitab taotleja esitatud andmete ja dokumentide õigsust ning nõustub, et esitatud isikuandmed edastatakse asjakohastele ametiasutustele, kuivõrd see on vajalik viibimisaja pikendamiseks.

(10) Taotluse ametimärkmete väljad täidab selleks volitatud ametnik.

§ 4. Määruse kehtetuks tunnistamine

Siseministri 26. aprilli 2004. a määrus nr 23 «Viisakutse vormi ja viibimisaja pikendamise taotluse vormi kehtestamine ning viisakutse ja viibimisaja pikendamise taotluse täitmise nõuded» (RTL 2004, 53, 909; 2005, 29, 405) tunnistatakse kehtetuks.

§ 5. Määruse jõustumine

Käesolev määrus jõustub 1. oktoobril 2007. a.

§ 6. Rakendussätted

(1) Käesoleva määruse §-s 1 nimetatud vormid võetakse kasutusele Vabariigi Valitsuse 2. augusti 2007. a määrusega nr 198 (RT I 2007, 49, 337) asutatud viisaregistri rakendumisel.

(2) Enne käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud vormide kasutusele võtmist kasutatakse siseministri 26. aprilli 2004. a määrusega nr 23 «Viisakutse vormi ja viibimisaja pikendamise taotluse vormi kehtestamine ning viisakutse ja viibimisaja pikendamise taotluse täitmise nõuded» (RTL 2004, 53, 909; 2005, 29, 405) kehtestatud vorme.

Minister Jüri PIHL

Kantsler Märt KRAFT

Määruse lisad on avaldatud elektroonilises Riigi Teatajas. Alus: «Riigi Teataja seaduse» § 4 lõige 2 ja riigisekretäri 14.09.2007. a resolutsioon nr 17-1/07-05860.

lisa 1

lisa 2

lisa 3

lisa 4

lisa 5

lisa 6

lisa 7

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json