Teksti suurus:

Riikliku koolitustellimuse koostamise kord Siseministeeriumi valitsemisalas

Väljaandja:Siseminister
Akti liik:määrus
Teksti liik:terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp:03.04.2010
Redaktsiooni kehtivuse lõpp:20.04.2013
Avaldamismärge:

Riikliku koolitustellimuse koostamise kord Siseministeeriumi valitsemisalas

Vastu võetud 25.02.2009 nr 13
RTL 2009, 22, 283
jõustumine 01.09.2009

Muudetud järgmiste aktidega (näita)

VastuvõtmineAvaldamineJõustumine
08.03.2009RTL 2010, 17, 30703.04.2010

Määrus kehtestatakse «Rakenduskõrgkooli seaduse» § 27 lõike 11 ja «Kutseõppeasutuse seaduse» § 331 lõike 2 alusel.

§ 1.  Määruse reguleerimisala

  (1) Riikliku koolitustellimuse koostamise kord Siseministeeriumi valitsemisalas (edaspidi kord) reguleerib Sisekaitseakadeemia kutse-, rakenduskõrgharidus- ja magistriõppe (edaspidi tasemeõpe) õppekavadele siseministri poolt esitatava riikliku koolitustellimuse planeerimist ja osapoolte ülesandeid.

  (2) Kord sätestab riigieelarvest rahastatavate õppekohtade planeerimise põhimõtted, eesmärgid ja läbiviidavad tegevused.

§ 2.  Riikliku koolitustellimuse mõiste ja eesmärk

  (1) Riiklik koolitustellimus käesoleva määruse tähenduses on siseministri kinnitatud koolituskohtade arv kolmeks aastaks kalendriaastate kaupa.

  (2) Riikliku koolitustellimuse eesmärk on tagada riigieelarveliste koolituskohtade arvu abil sama arv lõpetajaid planeeritud aja jooksul Sisekaitseakadeemias.

  (3) Riikliku koolitustellimuse esitamise aluseks on Eesti Hariduse Infosüsteemis (EHIS) registreeritud õppekavad.

  (4) Riiklik koolitustellimus esitatakse Sisekaitseakadeemias rakendatavatele tasemeõppe õppekavadele.

§ 3.  Riikliku koolitustellimuse planeerimise põhimõtted ning osapoolte tegevused

  (1) Riikliku koolitustellimuse planeerimine tugineb Justiitsministeeriumi, Rahandusministeeriumi, Politsei- ja Piirivalveameti ja Päästeameti poolt prognoositud personali vajadusele ning on ajalises kooskõlas valitsemisala arengukava ja personalistrateegia koostamisega.
[RTL 2010, 17, 307 - jõust. 03.04.2010]

  (2) Politsei- ja Piirivalveamet ning Päästeamet esitavad sisejulgeolekuasutuste ühtse personaliprognoosi mudeli rakendamise korra alusel prognoositud stsenaariumid Siseministeeriumile igal aastal 30. septembriks.
[RTL 2010, 17, 307 - jõust. 03.04.2010]

  (3) Justiitsministeerium, Rahandusministeerium esitavad oma valdkonna koolitusvajaduse Siseministeeriumile igal aastal 30. septembriks.

  (4) Koolitusvajaduses tuuakse välja põhjendatud nõudlus tasemeõppe läbinud spetsialistide järele vähemalt kolme aasta lõikes.

  (5) Siseministeerium koondab esitatud taotlused ja edastab materjalid Siseministeeriumi riikliku koolitustellimuse komisjonile menetlemiseks hiljemalt iga aasta oktoobrikuu teise nädala lõpuks.

  (6) Siseministeeriumi riikliku koolitustellimuse komisjon vaatab läbi ja hindab koolitusvajadust lähtuvalt tööjõu vajadusest ja Sisekaitseakadeemia koolitusvõimekusest ning esitab siseministrile kinnitamiseks riikliku koolitustellimuse igal aastal oktoobrikuu viimaseks tööpäevaks.

  (7) Siseministri poolt kinnitatud riiklik koolitustellimus on aluseks Sisekaitseakadeemia värbamiskvootide kehtestamisel ja Justiitsministeeriumi, Rahandusministeeriumi, Politsei- ja Piirivalveameti, Päästeameti ja Sisekaitseakadeemia värbamistegevuste planeerimisel.
[RTL 2010, 17, 307 - jõust. 03.04.2010]

  (8) Sisekaitseakadeemia esitab riikliku koolitustellimuse täitmise aruande siseministrile igal aastal juulikuu esimeseks tööpäevaks.

§ 4.  Siseministeeriumi riikliku koolitustellimuse komisjoni moodustamine ja tegevus

  (1) Siseministeeriumi riikliku koolitustellimuse komisjon moodustatakse siseministri käskkirjaga.

  (2) Siseministeeriumi riikliku koolitustellimuse komisjon on Siseministeeriumi juures asuv nõuandev organ, kes menetleb Siseministeeriumi valitsemisala ametite ja Justiitsministeeriumi ning Rahandusministeeriumi esitatud koolitusvajadust tasemeõppes.

  (3) Siseministeeriumi riikliku koolitustellimuse komisjoni kuuluvad Justiitsministeeriumi, Rahandusministeeriumi, Siseministeeriumi, Politsei- ja Piirivalveameti, Päästeameti ning Sisekaitseakadeemia esindajad.
[RTL 2010, 17, 307 - jõust. 03.04.2010]

  (4) Siseministeeriumi riikliku koolitustellimuse komisjon valib oma liikmete hulgast esimehe ja aseesimehe. Komisjoni esimehe äraolekul täidab tema kohustusi aseesimees.

  (5) Siseministeeriumi riikliku koolitustellimuse komisjoni asjaajamist korraldab Siseministeerium.

  (6) Siseministeeriumi riikliku koolitustellimuse komisjoni korraline istung toimub igal aastal oktoobrikuu jooksul. Komisjoni erakorralise istungi kutsub vajadusel kokku komisjoni esimees.

§ 5.  Riikliku koolitustellimuse kinnitamine

  (1) Siseminister kinnitab riikliku koolitustellimuse igal aastal novembrikuu teise nädala lõpuks.

  (2) Sisekaitseakadeemia tagab riikliku koolitustellimuse täitmise ja soovitud lõpetajate arvu vähemalt 90% ulatuses.

§ 6.  [Käesolevast tekstist välja jäetud]

  Määrus jõustub 1. septembril 2009. a.

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json