Teksti suurus:

Põllumajandusloenduse loenduslehtede vormide ja loenduseeskirja kinnitamine ning loendusmomendi, loendusperioodi ja järelküsitluse perioodi määramine

Väljaandja:Vabariigi Valitsus
Akti liik:määrus
Teksti liik:algtekst-terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp:01.06.2002
Redaktsiooni kehtivuse lõpp:31.07.2010
Avaldamismärge:RT I 2000, 61, 389

Põllumajandusloenduse loenduslehtede vormide ja loenduseeskirja kinnitamine ning loendusmomendi, loendusperioodi ja järelküsitluse perioodi määramine

Vastu võetud 13.07.2000 nr 229

Määrus kehtestatakse « Põllumajandusloenduse seaduse» (RT I 2000, 35, 217) paragrahvi 5 lõike 6 ja paragrahvi 8 lõike 1 alusel.

1. peatükk
PÕLLUMAJANDUSLOENDUSE LOENDUSLEHTEDE VORMID

§1. Kinnitatakse järgmised põllumajandusloenduse loenduslehtede vormid:
1) majapidamislehe vorm (lisa 1);
2) metsalehe vorm (lisa 2);
3) kodumajapidamislehe vorm (lisa 3).

2. peatükk
PÕLLUMAJANDUSLOENDUSE LOENDUSEESKIRI

§2. Nädala jooksul enne loendusperioodi algust korraldatakse eelringkäik ning kahe nädala jooksul pärast loendusperioodi lõppu valikuline järelküsitlus.

§3. Põllumajandusloendusel on küsitletavaks isikuks majapidamise valdaja või kodumajapidamise valdaja või tema esindaja.

§4. Eelringkäigu, põllumajandusloenduse ning valikulise järelküsitluse ajal on loendajal ja loendajate juhendajal õigus külastada küsitletavaid isikuid nende elukohas või majapidamise või kodumajapidamise asukohas ajavahemikus kella 8.00-st kella 22.00-ni.

§5. Sisenenud majapidamisse, tutvustab loendaja ennast ja näitab oma töötõendit. Seejärel tutvustab loendaja talle antud ülesannet. Küsitletava nõudmisel informeerib loendaja küsitletavat tema õigustest ja kohustustest loendusel tõeseid ja täielikke andmeid anda, samuti meetmetest, mis tagavad kogutavate andmete kaitse, ning nõuetest, mis sätestavad andmete kasutamise üksnes statistilistel eesmärkidel.

§6. Eelringkäigu ajal külastab loendaja oma loendusjaoskonna majapidamisi, selgitades välja majapidamises oleva maa suuruse ning põllumajandusloomade ja -lindude olemasolu. Eelringkäigu ajal otsustab loendaja, millist loenduslehte on vaja majapidamise kohta täita.

§7. Eelringkäigu ajal tutvustab loendaja küsitletavale isikule loendusega kogutavate andmete koosseisu ja lepib küsitletava isikuga kokku loendamiseks sobiva aja.

§8. Loenduse ajal küsitleb loendaja küsitletavat isikut ja kannab andmed loenduslehtedele. Loenduslehe täitmisel selgitab loendaja küsitletavale isikule küsimuste ning nendes sisalduvate mõistete sisu. Loenduslehti täites peab loendaja jälgima, et küsitluse käigus saadud vastused ei oleks sisulises vastuolus ja vastaksid loenduslehtedel toodud loogilistele ning aritmeetilistele seostele.

§9. Järelküsitlusel kogutakse andmeid loenduse kvaliteedi ja andmete kaetuse kontrollimiseks. Järelküsitluse teostab juhendaja.

§10. Põllumajandusloendusel kasutatakse kolme loenduslehte:
1) majapidamisleht, mis täidetakse majapidamise kohta, kus on vähemalt üks hektar põllumajandus- või metsamaad või 0,3 hektarit kalatiike või vähem kui üks hektar põllumajandus- või metsamaad või 0,3 hektarit kalatiike või see puudub ja kus toodetakse põllumajandussaadusi peamiselt (üle poole) müügiks;
2) metsaleht, mis täidetakse majapidamise kohta, kus on vähemalt üks hektar metsamaad;
3) kodumajapidamisleht, mis täidetakse kodumajapidamise kohta, kus on vähem kui üks hektar põllumajandus- või metsamaad või see puudub ja kus toodetakse põllumajandussaadusi peamiselt (üle poole) oma tarbeks ning kus on vähemalt 50 ruutmeetrit köögiviljamaad või vähemalt kolm viljapuud või kuus marjapõõsast või 10 küülikut, 10 kodulindu või teisi põllumajandusloomi või 3 mesipuud.

§11. Majapidamise kohta, kus on vähemalt üks hektar põllumajandusmaad või 0,3 hektarit kalatiike või vähem kui üks hektar põllumajandusmaad või 0,3 hektarit kalatiike või see puudub ja kus toodetakse põllumajandussaadusi peamiselt (üle poole) müügiks ja kus on vähemalt üks hektar metsamaad, täidetakse nii majapidamisleht kui ka metsaleht.

§12. Loenduslehed on numereeritud. Kui majapidamislehe juurde täidetakse metsaleht, siis märgitakse metsalehe number majapidamislehele (küsimuse 103 juurde) ja majapidamislehe number metsalehele.

§13. Loendaja täidab majapidamislehe oma loendusjaoskonna iga majapidamise kohta, kus on vähemalt üks hektar põllumajandus- või metsamaad või 0,3 hektarit kalatiike või vähem kui üks hektar põllumajandus- või metsamaad või 0,3 hektarit kalatiike või see puudub ja kus toodetakse põllumajandussaadusi peamiselt (üle poole) müügiks.

§14. Metsaleht täidetakse majapidamise kohta, kus on lisaks põllumajandusmaale vähemalt üks hektar metsamaad või üks hektar või rohkem metsamaad ja puudub põllumajandusmaa. Kui majapidamise kohta on täidetud majapidamisleht, siis märgitakse majapidamislehe number metsalehele ja jätkatakse täitmist küsimusest 12.

§15. Loendaja täidab kodumajapidamislehe oma loendusjaoskonna iga majapidamise kohta, kus on vähem kui üks hektar põllumajandus- või metsamaad või see puudub ja kus toodetakse põllumajandussaadusi peamiselt (üle poole) oma tarbeks ning kus on vähemalt 50 ruutmeetrit köögiviljamaad või vähemalt kolm viljapuud või kuus marjapõõsast või 10 küülikut, 10 kodulindu või teisi põllumajandusloomi või 3 mesipuud.

§16. Loendusringkondade, -piirkondade ja -jaoskondade numbrid määrab Statistikaamet.

§17. Esialgsed loenduse kokkuvõtted avaldab Statistikaamet hiljemalt üheksakümnendal päeval järelküsitluse lõppemisest arvates. Statistikaamet avaldab loendustulemused statistiliste tabelitena kahe aasta jooksul pärast loendusperioodi lõppemist.

3. peatükk
LOENDUSMOMENT, LOENDUSPERIOOD JA JÄRELKÜSITLUS

§18. Põllumajandusloenduse loendusperiood on 15. juulist 29. juulini 2001. a, loendusmoment on 15. juuli 2001. a kell 00.00 ja järelküsitlusperiood 30. juulist 13. augustini 2001. a.

Rahandusminister
peaministri ülesannetes Siim KALLAS

Rahandusminister Siim KALLAS

Riigikantselei peadirektor
riigisekretäri ülesannetes Tiit LAJA

SID

SID

SID

SID

SID

SID

SID

SID

SID

SID

SID

SID

SID

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json