Täpsemad tingimused ettevõtja andmete kandmiseks puu- ja köögivilja turustavate ettevõtjate andmekogusse ning puu- ja köögivilja turustamisstandarditele vastavuse kontrollimise koolituse nõuded
Vastu võetud 04.09.2015 nr 1
RT I, 09.09.2015, 1
jõustumine 12.09.2015
Muudetud järgmiste aktidega (näita)
Vastuvõtmine | Avaldamine | Jõustumine |
---|---|---|
26.10.2020 | RT I, 04.11.2020, 1 | 01.01.2021 |
Määrus kehtestatakse Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika rakendamise seaduse § 61 lõike 8 punktide 2 ja 3 ning komisjoni rakendusmääruse (EL) nr 543/2011, millega kehtestatakse nõukogu määruse (EÜ) nr 1234/2007 üksikasjalikud rakenduseeskirjad seoses puu- ja köögiviljasektori ning töödeldud puu- ja köögivilja sektoriga (ELT L 157, 15.06.2011, lk 1–163), artikli 10 lõigete 1 ja 3 alusel.
§ 1. Määruse reguleerimisala
Määrusega kehtestatakse Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EL) nr 1308/2013, millega kehtestatakse põllumajandustoodete ühine turukorraldus ning millega tunnistatakse kehtetuks nõukogu määrused (EMÜ) nr 922/72, (EMÜ) nr 234/79, (EÜ) nr 1037/2001 ja (EÜ) nr 1234/2007 (ELT L 347, 20.12.2013, lk 671–854), lisa 1 IX osas loetletud puu- ja köögivilja turustava ettevõtja andmete puu- ja köögivilja turustavate ettevõtjate andmekogusse (edaspidi andmekogu) kandmise täpsemad tingimused ning puu- ja köögivilja turustamisstandarditele vastavuse kontrollimise koolituse nõuded.
§ 2. Andmete andmekogusse kandmise täpsemad tingimused
(1) Põllumajandus- ja Toiduamet kannab puu- ja köögivilja turustavate ettevõtjate andmekogusse komisjoni rakendusmääruse (EL) nr 543/2011 artikli 10 lõikes 2 nimetatud ettevõtja kohta sama artikli lõikes 5 sätestatud andmed.
[RT I, 04.11.2020, 1 - jõust. 01.01.2021]
(2) Kooskõlas komisjoni rakendusmääruse (EL) nr 543/2011 artikli 10 lõikega 3 ei kanta puu- ja köögivilja turustavate ettevõtjate andmekogusse andmeid ettevõtja kohta:
1) kelle suhtes ei kohaldata kohustust järgida turustamisstandardeid komisjoni rakendusmääruse (EL) nr 543/2011 artikli 4 kohaselt;
2) kelle tegevus puu- ja köögiviljasektoris piirdub kauba vedamisega.
§ 3. Puu- ja köögivilja turustamisstandarditele vastavuse kontrollimise koolituse nõuded
(1) Komisjoni rakendusmääruse (EL) nr 543/2011 artikli 12 lõikes 1 nimetatud erimärgistuse loa saamiseks peab puu- ja köögivilju turustaval ettevõtjal, kes on Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EL) nr 1308/2013 artikli 91 punkti b alusel kehtestatud õigusaktis sätestatud korra kohaselt liigitatud madalaimasse riskikategooriasse, olema puu- ja köögivilja turustamisstandardite vastavuse kontrollimiseks personal, kes on läbinud asjakohase koolituse.
(2) Põllumajandus- ja Toiduamet korraldab puu- ja köögivilja turustamisstandarditele vastavuse kontrollimise koolituse ning pärast selle läbimist kontrollib koolitusel osalenud isiku pädevust eksamil.
[RT I, 04.11.2020, 1 - jõust. 01.01.2021]
(3) Puu- ja köögivilja turustamisstandarditele vastavuse kontrollimise koolitus koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.
(4) Puu- ja köögivilja turustamisstandardite koolitusel käsitletakse järgmisi teemasid:
1) kehtivad puu- ja köögivilja turustamisstandarditealased riigisisesed ja Euroopa Liidu õigusaktid;
2) puu- ja köögivilja turustamisstandardid;
3) taotlejale erimärgistuse loa väljastamiseks esitatavad nõuded.
(5) Eksam loetakse sooritatuks, kui õigesti on vastatud vähemalt 80 protsendile küsimustest ja turustamisstandardid määratud õigesti vähemalt 80 protsendil puu- ja köögiviljadest.
(6) Lõikes 2 nimetatud eksami sooritamise kohta väljastab Põllumajandus- ja Toiduamet eksami sooritanud isikule tunnistuse.
[RT I, 04.11.2020, 1 - jõust. 01.01.2021]
(7) Põllumajandus- ja Toiduamet avaldab teabe koolituse toimumise kohta oma veebilehel.
[RT I, 04.11.2020, 1 - jõust. 01.01.2021]