Toidus lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide loetelu ja piirnormid1
[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]
Vastu võetud 22.07.2004 nr 254
RT I 2004, 60, 423
jõustumine 08.08.2004
Muudetud järgmiste määrustega (kuupäev, number, avaldamine Riigi Teatajas, jõustumise aeg);
21.09.2005 nr 241 (RT I 2005, 52, 411 ) 1.01.2006
27.07.2006 nr 174 (RT I 2006, 36, 275) 11.08.2006
Määrus kehtestatakse «Toiduseaduse» § 19 lõike 3 alusel.
§ 1. Loomses toidus lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide piirnormid
Loomses toidus ei tohi lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide sisaldus ületada Euroopa Ühenduste Nõukogu direktiivis 86/363/EMÜ, millega kehtestatakse loomses toidus sisalduvate ja selle pinnal esinevate pestitsiidide jääkide lubatud piirnormid (EÜT L 221, 7.08.1986, lk 43–47), kehtestatud piirnorme.
[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]
§ 2. Taimses toidus lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide piirnormid
(1) Taimses toidus ei tohi lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide sisaldus ületada Euroopa Ühenduste Nõukogu direktiivis 76/895/EMÜ, millega kehtestatakse puu- ja köögiviljas sisalduvate ja nende pinnal esinevate pestitsiidide jääkide piirnormid (EÜT L 340, 9.12.1976, lk 26–31), ja Euroopa Ühenduste Nõukogu direktiivis 90/642/EMÜ, millega kehtestatakse teatavates taimset päritolu saadustes, sealhulgas puu- ja köögiviljas sisalduvate ja nende pinnal esinevate pestitsiidide jääkide lubatud piirnormid (EÜT L 350, 14.12.1990, lk 71–79), kehtestatud piirnorme.
[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]
(2) Taimses toidus ei tohi lisas 1 loetletud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide sisaldus, mille kohta ei ole kehtestatud Euroopa Liidu norme, ületada samas lisas toodud piirnorme.
[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]
(3) Teraviljas ei tohi lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide sisaldus ületada Euroopa Ühenduste Nõukogu direktiivis 86/362/EMÜ, millega kehtestatakse teraviljas sisalduvate ja nende pinnal esinevate pestitsiidide jääkide lubatud piirnormid (EÜT L 221, 7.08.1986, lk 37–42), kehtestatud piirnorme.
(4) Teraviljas ei tohi lisas 2 loetletud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide sisaldus, mille kohta ei ole kehtestatud Euroopa Liidu norme, ületada samas lisas toodud piirnorme.
§ 3. Kuivatatud, muul viisil töödeldud või mitmest komponendist koosnevas toidus lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide piirnormid
(1) Paragrahvides 1 ja 2 sätestatud nõudeid kohaldatakse ka kuivatatud või muul viisil töödeldud toidu suhtes ning mitmest komponendist koosneva toidu suhtes.
[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]
(2) Kuivatatud või muul viisil töödeldud toidus ei tohi lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide sisaldus ületada §-s 1 ning § 2 lõigetes 1 ja 3 nimetatud direktiivides või lisades 1 ja 2 kehtestatud piirnorme, võttes arvesse kuivatamisest põhjustatud kontsentreerumist või muul viisil töötlemisest põhjustatud kontsentreerumist või lahjenemist.
[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]
(3) Mitmest komponendist koosnevas toidus ei tohi lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide sisaldus ületada §-s 1 ning § 2 lõigetes 1 ja 3 nimetatud direktiivides või lisades 1 ja 2 kehtestatud piirnorme, võttes arvesse koostisosade suhtelist sisaldust.
[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]
§ 4. [käesolevast tekstist välja jäetud]
___________
1 Nõukogu direktiiv
76/895/EMÜ puu- ja köögiviljas sisalduvate ja nende pinnal esinevate
pestitsiidide jääkide piirnormide kehtestamise kohta (EÜT L 340, 9.12.1976,
lk 26–31), muudetud direktiividega 80/428/EMÜ (EÜT L 102, 19.04.1980,
lk 26), 81/36/EMÜ (EÜT L 46, 19.02.1981, lk 33–34), 82/528/EMÜ (EÜT L 234,
9.08.1982, lk 1–4), 88/298/EMÜ (EÜT L 126, 20.05.1988, lk 53–54),
89/186/EMÜ (EÜT L 66, 10.03.1989, lk 36), 93/58/EMÜ (EÜT L 211, 23.08.1993,
lk 6–39), 96/32/EÜ (EÜT L 144, 18.06.1996, lk 12–34), 97/41/EÜ (EÜT L
184, 12.07.1997, lk 33–49), 2000/24/EÜ (EÜT L 107, 4.05.2000,
lk 28–37), 2000/57/EÜ (EÜT L 244, 29.09.2000, lk 76–77), 2000/82/EÜ (EÜT L
3, 6.01.2001, lk 18–26), 2002/66/EÜ (EÜT L 192, 20.07.2002, lk 47–53),
2002/71/EÜ (EÜT L 225, 22.08.2002, lk 21–28), 2002/79/EÜ (EÜT L 291,
28.10.2002, lk 1–19), 2003/60/EÜ (ELT L 155, 24.06.2003, lk 15–34),
2003/118/EÜ (ELT L 327, 16.12.2003, lk 25–32), 2006/59/EÜ (ELT L 175,
29.06.2006, lk 61–76); nõukogu direktiiv 86/362/EMÜ teraviljas sisalduvate ja
nende pinnal esinevate pestitsiidide jääkide lubatud piirnormide kehtestamise
kohta (EÜT L 221, 7.08.1986, lk 37–42), muudetud direktiividega 88/298/EMÜ (EÜT
L 126, 20.05.1988, lk 53–54), 93/57/EMÜ (EÜT L 211, 23.08.1993,
lk 1–5), 94/29/EÜ (EÜT L 189, 23.07.1994, lk 67–69), 95/39/EÜ (EÜT L 197,
22.08.1995, lk 29–31), 96/33/EÜ (EÜT L 144, 18.06.1996, lk 35–38), 97/41/EÜ (EÜT
L 184, 12.07.1997, lk 33–49), 97/71/EÜ (EÜT L 347, 18.12.1997, lk 42–44),
98/82/EÜ (EÜT L 290, 29.10.1998, lk 25–54), 1999/65/EÜ (EÜT L 172, 8.07.1999, lk
40–41), 1999/71/EÜ (EÜT L 194, 27.07.1999, lk 36–44), 2000/24/EÜ (EÜT
L 107, 4.05.2000, lk 28–37), 2000/42/EÜ (EÜT L 158, 30.06.2000, lk
51–75), 2000/48/EÜ (EÜT L 197, 3.08.2000, lk 26–31), 2000/58/EÜ (EÜT L 244,
29.09.2000, lk 78–83), 2000/81/EÜ (EÜT L 326, 22.12.2000, lk 56–62), 2000/82/EÜ
(EÜT L 3, 6.01.2001, lk 18–26), 2001/39/EÜ (EÜT L 148, 1.06.2001, lk 70–77),
2001/48/EÜ (EÜT L 180, 3.07.2001, lk 26–33), 2001/57/EÜ (EÜT L 208, 1.08.2001,
lk 36–43), 2002/23/EÜ (EÜT L 64, 7.03.2002, lk 13–19), 2002/42/EÜ (EÜT L
134, 22.05.2002, lk 29–36), 2002/66/EÜ (EÜT L 192, 20.07.2002,
lk 47–53), 2002/71/EÜ (EÜT L 225, 22.08.2002, lk 21–28), 2002/76/EÜ
(EÜT L 240, 7.09.2002, lk 45–50), 2002/79/EÜ (EÜT L 291, 28.10.2002, lk
1–19), 2002/97/EÜ (EÜT L 343, 18.12.2002, lk 23–30), 2003/60/EÜ (ELT L 155,
24.06.2003, lk 15–34), 2003/62/EÜ (ELT L 154, 21.06.2003, lk 70–78), 2003/113/EÜ
(ELT L 324, 11.12.2003, lk 24–35), 2003/118/EÜ (ELT L 327, 16.12.2003, lk
25–32), 2004/2/EÜ (ELT L 14, 21.01.2004, lk 10–18), 2004/61/EÜ (ELT L 127,
29.04.2004, lk 81–91), 2005/37/EÜ (ELT L 141, 4.06.2005, lk 10–23);
2005/48/EÜ (ELT L 219, 24.08.2005, lk 29–42), 2005/76/EÜ (ELT L 293, 9.11.2005,
lk 14–22), 2006/4/EÜ (ELT L 23, 27.01.2006, lk 69–77), 2006/30/EÜ (ELT L 75,
14.03.2006, lk 7–16), 2006/59/EÜ (ELT L 175, 29.06.2006, lk 61–76); nõukogu
direktiiv 86/363/EMÜ loomses toidus sisalduvate ja selle pinnal esinevate
pestitsiidide jääkide lubatud piirnormide kehtestamise kohta (EÜT L 221,
7.08.1986, lk 43–47), muudetud direktiividega 93/57/EMÜ (EÜT L 211,
23.08.1993, lk 1–5), 94/29/EÜ (EÜT L 189, 23.07.1994, lk 67–69), 95/39/EÜ (EÜT L
197, 22.08.1995, lk 29–31), 96/33/EÜ (EÜT L 144, 18.06.1996, lk 35–38),
97/41/EÜ (EÜT L 184, 12.07.1997, lk 33–49), 97/71/EÜ (EÜT L 347, 18.12.1997, lk
42–44), 98/82/EÜ (EÜT L 290, 29.10.1998, lk 25–54), 1999/71/EÜ (EÜT L 194,
27.07.1999, lk 36–44), 2000/24/EÜ (EÜT L 107, 4.05.2000, lk 28–37), 2000/42/EÜ
(EÜT L 158, 30.06.2000, lk 51–75), 2000/58/EÜ (EÜT L 244, 29.09.2000,
lk 78–83), 2000/81/EÜ (EÜT L 326, 22.12.2000, lk 56–62), 2000/82/EÜ (EÜT L
3, 6.01.2001, lk 18–26), 2001/39/EÜ (EÜT L 148, 1.06.2001, lk 70–77), 2001/57/EÜ
(EÜT L 208, 1.08.2001, lk 36–43), 2002/23/EÜ (EÜT L 64, 7.03.2002, lk 13–19),
2002/42/EÜ (EÜT L 134, 22.05.2002, lk 29–36), 2002/66/EÜ (EÜT L 192,
20.07.2002, lk 47–53), 2002/71/EÜ (EÜT L 225, 22.08.2002, lk
21–28), 2002/79/EÜ (EÜT L 291, 28.10.2002, lk 1–19), 2002/97/EÜ
(EÜT L 343, 18.12.2002, lk 23–30), 2003/60/EÜ (ELT L 155, 24.06.2003,
lk 15–34), 2003/113/EÜ (ELT L 324, 11.12.2003, lk 24–35), 2003/118/EÜ
(ELT L 327, 16.12.2003, lk 25–32), 2004/2/EÜ (ELT L 14, 21.01.2004, lk
10–18), 2004/61/EÜ (ELT L 127, 29.04.2004, lk 81–91), 2005/48/EÜ (ELT L
219, 24.08.2005, lk 29–42), 2006/30/EÜ (ELT L 75, 14.03.2006, lk 7–16),
2006/59/EÜ (ELT L 175, 29.06.2006, lk 61–76); nõukogu direktiiv 90/642/EMÜ
teatavates taimset päritolu saadustes, sealhulgas puu- ja köögiviljas,
sisalduvate ja nende pinnal esinevate pestitsiidide jääkide lubatud piirnormide
kehtestamise kohta (EÜT L 350, 14.12.1990, lk 71–79), muudetud direktiividega
93/58/EMÜ (EÜT L 211, 23.08.1993, lk 6–39), 94/30/EÜ (EÜT L 189,
23.07.1994, lk 70–83), 95/38/EÜ (EÜT L 197, 22.08.1995, lk 14–28), 95/61/EÜ (EÜT
L 292, 7.12.1995, lk 27–30), 96/32/EÜ (EÜT L 144, 18.06.1996, lk 12–34),
97/41/EÜ (EÜT L 184, 12.07.1997, lk 33–49), 97/71/EÜ (EÜT L 347, 18.12.1997, lk
42–44), 98/82/EÜ (EÜT L 290, 29.10.1998, lk 25–54), 1999/65/EÜ (EÜT L 172,
8.07.1999, lk 40–41), 1999/71/EÜ (EÜT L 194, 27.07.1999, lk 36–44), 2000/24/EÜ
(EÜT L 107, 4.05.2000, lk 28–37), 2000/42/EÜ (EÜT L 158, 30.06.2000, lk
51–75), 2000/48/EÜ (EÜT L 197, 3.08.2000, lk 26–31), 2000/57/EÜ
(EÜT L 244, 29.09.2000, lk 76–77), 2000/58/EÜ (EÜT L 244,
29.09.2000, lk 78–83), 2000/81/EÜ (EÜT L 326, 22.12.2000, lk 56–62),
2000/82/EÜ (EÜT L 3, 6.01.2001, lk 18–26), 2001/35/EÜ (EÜT L 136,
18.05.2001, lk 42–48), 2001/39/EÜ (EÜT L 148, 1.06.2001, lk 70–77),
2001/48/EÜ (EÜT L 180, 3.07.2001, lk 26–33), 2001/57/EÜ (EÜT L 208,
1.08.2001, lk 36–43), 2002/5/EÜ (EÜT L 34, 5.02.2002, lk 7–12), 2002/23/EÜ (EÜT
L 64, 7.03.2002, lk 13–19), 2002/42/EÜ (EÜT L 134, 22.05.2002, lk 29–36),
2002/66/EÜ (EÜT L 192, 20.07.2002, lk 47–53), 2002/71/EÜ (EÜT
L 225, 22.08.2002, lk 21–28), 2002/76/EÜ (EÜT L 240, 7.09.2002,
lk 45–50), 2002/79/EÜ (EÜT L 291, 28.10.2002, lk 1–19), 2002/97/EÜ
(EÜT L 343, 18.12.2002, lk 23–30), 2002/100/EÜ (EÜT L 2, 7.01.2003,
lk 33–38), 2003/60/EÜ (ELT L 155, 24.06.2003, lk 15–34),
2003/62/EÜ (ELT L 154, 21.06.2003, lk 70–78), 2003/69/EÜ (ELT L 175,
15.07.2003, lk 37–44), 2003/113/EÜ (ELT L 324, 11.12.2003, lk 24–35),
2003/118/EÜ (ELT L 327, 16.12.2003, lk 25–32), 2004/2/EÜ (ELT L 14,
21.01.2004, lk 10–18), 2004/59/EÜ (ELT L 120, 24.04.2004, lk 30–38),
2004/61/EÜ (ELT L 127, 29.04.2004, lk 81–91), 2004/115/EÜ (ELT L 374,
22.12.2004, lk 64–71), 2005/37/EÜ (ELT L 141, 4.06.2005, lk 10–23),
2005/48/EÜ (ELT L 219, 24.08.2005, lk 29–42), 2005/74/EÜ (ELT L 282,
26.10.2005, lk 9–17), 2005/76/EÜ (ELT L 293, 9.11.2005, lk 14–22), 2006/9/EÜ
(ELT L 22, 26.01.2006, lk 24–31), 2006/4/EÜ (ELT L 23, 27.1.2006, lk 69–77),
2006/30/EÜ (ELT L 75, 14.03.2006, lk 7–16), 2006/59/EÜ (ELT L 175, 29.06.2006,
lk 61–76).
[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]
|
Vabariigi
Valitsuse 22. juuli 2004. a määruse nr 254 «Toidus lubatud keemiliste
taimekaitsevahendite jääkide loetelu ja piirnormid» |
PUU- JA KÖÖGIVILJAS, MARJADES, ÕLISEEMNETES, TEES, HUMALAS JA VÜRTSIDES SELLISTE LUBATUD KEEMILISTE TAIMEKAITSEVAHENDITE JÄÄKIDE LOETELU JA PIIRNORMID, MILLE KOHTA EI OLE KEHTESTATUD EUROOPA LIIDU NORME
Tabel 1. Puu- ja köögiviljas, marjades, õliseemnetes, tees, humalas ja vürtsides selliste lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide piirnormid, mille kohta ei ole kehtestatud Euroopa Liidu norme
Taimne toit1 |
Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg) | |||||
Akloni- |
Alfatsüper- |
Asa- |
Butüül- |
Des- |
Dia- | |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid |
|
|
|
|
|
|
1.1. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD |
|
1 |
|
|
|
|
Õun |
|
|
1 |
|
|
|
1.2. LUUVILJALISED PUUVILJAD |
|
0,05 |
|
|
|
|
Kirss |
|
1 |
|
0,05 |
|
|
Ploom |
|
1 |
|
0,05 |
|
|
1.3. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD |
|
|
1 |
|
|
|
1.3.1. Laua- ja veiniviinamari |
|
|
|
|
|
0.1 |
1.3.2. Maasikas (v.a metsmaasikas) |
|
|
|
0,1 |
|
|
1.3.3. Koguviljad |
|
|
|
|
|
|
Vaarikas |
|
|
|
0,05 |
|
|
2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud |
|
|
|
|
|
|
2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
|
Söögipeet |
|
|
|
0,1 |
|
|
Pastinaak |
0,1 |
|
|
|
|
|
Porgand |
0,1 |
0,05 |
|
0,03 |
|
|
Juurseller |
|
|
|
0,5 |
|
|
2.2. SIBULKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
|
Sibul |
0,05 |
|
|
0,1 |
0,05 |
|
Varane sibul |
|
|
|
|
0,05 |
|
2.3. VILIKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
|
2.3.1. Maavitsalised |
|
|
|
|
|
|
Tomat |
|
0,5 |
1 |
|
|
0,5 |
2.3.2. Kõrvitsalised – söödava koorega |
|
|
|
|
|
|
Kurk |
|
0,2 |
1 |
|
|
0,2 |
2.4. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
|
2.4.1. Õisik-ristõielised |
|
|
|
0,02 |
0,05 |
0,2 |
Lillkapsas |
|
|
1 |
|
|
|
2.4.2. Pea-ristõielised |
|
|
|
0,02 |
0,05 |
0,2 |
Peakapsas |
|
0,5 |
1 |
|
|
|
2.5. LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED |
|
|
|
|
|
|
2.5.1. Salat ja salatilaadsed |
|
|
|
|
|
|
Aedsalat |
|
|
1 |
0,01 |
|
|
2.5.2. Rohelised taimed |
|
|
|
|
|
|
Petersell |
0,1 |
|
|
|
|
|
Lehtseller |
|
|
|
0,01 |
|
|
Seller |
|
|
1 |
|
|
|
2.6. KAUNKÖÖGIVILJAD (värsked) |
|
|
|
|
|
|
Uba |
|
|
1 |
1 |
|
|
Hernes |
0,05 |
0,5 |
1 |
0,1 |
|
|
2.7. VARSKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
|
Porrulauk |
|
|
1 |
0,05 |
|
|
Till |
0,1 |
|
|
|
|
|
Köömen |
0,1 |
|
|
|
|
|
3. Õliseemned |
|
|
|
|
|
|
Päevalilleseemned |
0,02 |
|
|
|
|
|
Rapsiseemned |
|
0,2 |
|
|
|
|
4. Kartul |
0,02 |
0,05 |
1 |
0,05 |
|
|
5. Tee (must tee Camellia sinensise lehtedest) |
|
|
|
|
0,1 |
|
6. Vürtsid |
|
|
|
0,05 |
0,02 |
|
Koriander |
0,1 |
|
|
|
|
|
Taimne toit |
Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg) | |||||
Difeno- |
Diflu- |
Dikamba |
Dimeta- |
Dimeto- |
Ditia- | |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid |
|
|
|
|
|
|
1.1. TSITRUSELISED |
|
0,5 |
0,05 |
|
|
|
1.2. PÄHKLIPUU VILJAD (lüditud või lüdimata) |
|
|
0,05 |
|
|
|
1.3. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD |
0,1 |
|
0,05 |
|
|
5 |
1.4. LUUVILJALISED PUUVILJAD |
|
|
0,05 |
|
|
1 |
1.5. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD |
|
|
0,05 |
|
|
|
1.6. MITMESUGUSED |
|
|
0,05 |
|
|
|
2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud |
|
|
|
|
|
|
2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD |
|
|
0,05 |
|
|
|
2.2. SIBULKÖÖGIVILJAD |
|
|
0,05 |
|
|
|
2.3. VILIKÖÖGIVILJAD |
|
|
0,05 |
|
|
|
2.3.1. Suhkrumais |
|
|
0,05 |
|
|
|
2.4. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD |
|
|
0,05 |
|
|
|
2.5. LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED |
|
|
0,05 |
|
|
|
2.6. KAUNKÖÖGIVILJAD (värsked) |
|
|
0,05 |
|
|
|
2.7. VARSKÖÖGIVILJAD |
|
|
0,05 |
|
|
|
2.8. SEENED |
|
0,1 |
0,05 |
|
|
|
3. Kaunviljad |
|
|
0,05 |
|
|
|
4. Õliseemned |
|
|
0,05 |
|
|
|
Talirapsiseemned |
|
|
|
0,02 |
|
|
5. Kartul |
|
|
0,05 |
|
0,05 |
|
6. Tee (must tee Camellia sinensise lehtedest) |
|
0,1 |
0,05 |
|
|
|
7. Vürtsid |
|
0,2 |
0,05 |
|
|
|
Taimne toit |
Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg) | ||||
Epoksi- |
Etofumesaat |
Etüül- |
Fenmedi- |
Flua- | |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid |
|
|
|
|
|
1.1. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD |
|
|
|
|
|
1.1.1. Maasikas (v.a metsmaasikas) |
|
|
|
0,1 |
|
2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud |
|
|
|
|
|
2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
Söögipeet |
|
0,1 |
|
0,2 |
|
Suhkrupeet |
0,05 |
|
|
|
|
3. Õliseemned |
|
|
|
|
|
Rapsiseemned |
|
|
1 |
|
|
4. Kartul |
|
|
|
|
0,01 |
5. Tee (must tee Camellia sinensise lehtedest) |
|
0,05 |
|
|
|
6. Vürtsid |
|
0,05 |
|
|
|
Taimne toit |
Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg) | ||||
Fludi- |
Fosetüül- |
Fuberida- |
Glufosinaat- |
Haloksü- | |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid |
|
|
|
|
|
1.1. TSITRUSELISED |
|
|
0,05 |
|
|
1.2. PÄHKLIPUU VILJAD (lüditud või lüdimata) |
|
|
0,05 |
|
|
1.3. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD |
|
|
0,05 |
|
|
1.4. LUUVILJALISED PUUVILJAD |
|
|
0,05 |
|
|
1.5. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD |
|
|
0,05 |
|
|
1.5.1. Maasikas (v.a metsmaasikas) |
0,5 |
|
|
0,1 |
|
1.6. MITMESUGUSED |
|
|
0,05 |
|
|
2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud |
|
|
|
|
|
2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD |
|
|
0,05 |
|
|
Suhkrupeet |
|
|
|
|
0,1 |
2.2. SIBULKÖÖGIVILJAD |
|
|
0,05 |
|
|
2.3. VILIKÖÖGIVILJAD |
|
|
0,05 |
|
|
2.3.1. Maavitsalised |
|
|
|
|
|
Tomat |
|
100 |
|
|
|
Paprika |
|
130 |
|
|
|
2.3.2. Kõrvitsalised – söödava koorega |
|
|
|
|
|
Kurk |
|
60 |
|
|
|
2.4. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD |
|
|
0,05 |
|
|
2.4.1. Õisik-ristõielised |
|
|
|
|
|
2.4.2. Pea-ristõielised |
|
|
|
|
|
Peakapsas |
|
5 |
|
|
|
2.5. LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED |
|
|
0,05 |
|
|
2.6. KAUNKÖÖGIVILJAD (värsked) |
|
|
0,05 |
|
|
Uba |
|
|
|
0,05 |
|
2.7. VARSKÖÖGIVILJAD |
|
|
0,05 |
|
|
2.8. SEENED |
|
|
0,05 |
|
|
3. Kaunviljad |
|
|
0,05 |
|
|
4. Õliseemned |
|
|
0,05 |
|
|
Rapsiseemned |
0,05 |
|
|
0,05 |
0,1 |
5. Kartul |
0,05 |
|
0,05 |
|
0,1 |
6. Tee (must tee Camellia sinensise lehtedest) |
|
|
0,05 |
|
|
Taimne toit |
Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg) | |||||
Imida- |
Karbok- |
Klo- |
Klorida- |
Kloro- |
Kvi- | |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid |
|
|
|
|
|
|
1.1. TSITRUSELISED |
|
|
|
|
|
|
1.2. PÄHKLIPUU VILJAD (lüditud või lüdimata) |
|
|
|
|
|
|
1.3. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD |
|
|
|
|
|
|
1.4. LUUVILJALISED PUUVILJAD |
|
|
|
|
|
|
1.5. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD |
|
|
|
|
|
|
1.6. MITMESUGUSED |
|
|
|
0,5 |
|
|
2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud |
|
|
|
|
|
|
2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
0,4 |
Söögipeet |
|
|
0,1 |
0,1 |
|
|
Porgand |
|
|
|
|
|
0,4 |
2.2. SIBULKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
0,4 |
2.3. VILIKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
0,4 |
2.3.1. Maavitsalised |
|
|
|
|
|
|
Tomat |
|
|
|
0,1 |
|
|
2.3.2. Kõrvitsalised – söödava koorega |
|
|
|
|
|
|
Kurk |
|
|
|
0,1 |
|
|
2.4. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
0,4 |
2.4.1. Õisik-ristõielised |
|
|
0,05 |
|
|
|
2.4.2. Pea-ristõielised |
|
|
0,05 |
|
|
|
2.5. LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED |
|
|
|
|
|
0,4 |
2.6. KAUNKÖÖGIVILJAD (värsked) |
|
|
|
|
|
0,4 |
2.7. VARSKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
0,4 |
3. Kaunviljad |
|
|
|
|
|
0,4 |
4. Õliseemned |
|
|
|
|
|
|
Rapsiseemned |
0,05 |
|
|
|
|
0,5 |
Linaseemned |
|
0,2 |
|
|
0,1 |
|
5. Kartul |
|
|
|
|
|
0,1 |
Taimne toit |
Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg) | ||||||
Lenatsiil |
MCPA |
MCPB |
Metalde- |
Met- |
Met-amitroon |
Metasa- | |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid |
|
|
|
|
|
|
|
1.1. TSITRUSELISED |
|
|
|
0,2 |
|
|
0,1 |
1.2. PÄHKLIPUU VILJAD (lüditud või lüdimata) |
|
|
|
|
|
|
0,1 |
1.3. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD |
|
|
|
0,5 |
|
|
0,1 |
1.4. LUUVILJALISED PUUVILJAD |
|
|
|
0,5 |
|
|
0,1 |
1.5. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD |
|
|
|
0,5 |
|
|
0,1 |
1.5.1. Laua- ja veiniviinamari |
|
|
|
|
|
|
|
1.5.2. Maasikas (v.a metsmaasikas) |
|
|
|
|
|
0,1 |
|
2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud |
|
|
|
|
|
|
|
2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
0,2 |
|
|
0,1 |
Söögipeet |
0,5 |
|
|
|
|
0,1 |
|
2.2. SIBULKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
0,2 |
|
|
0,1 |
Sibul |
0,05 |
|
|
|
|
|
|
Varane sibul |
0,05 |
|
|
|
|
|
|
2.3. VILIKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
0,2 |
|
|
0,1 |
2.4. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD |
|
|
|
0,2 |
|
|
0,1 |
2.4.1. Õisik-ristõielised |
0,05 |
|
|
|
|
|
|
2.4.2. Pea-ristõielised |
0,05 |
|
|
|
|
|
|
2.5. LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED |
|
|
|
0,2 |
|
|
0,1 |
2.6. KAUNKÖÖGIVILJAD (värsked) |
|
0,05 |
0,05 |
0,2 |
|
|
0,1 |
2.7. VARSKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
0,2 |
|
|
0,1 |
2.8. SEENED |
|
|
|
|
|
|
0,1 |
3. Kaunviljad |
|
|
|
0,05 |
|
0,2 |
0,1 |
4. Õliseemned |
|
|
|
|
|
|
0,1 |
Rapsiseemned |
|
|
|
|
0,1 |
|
|
5. Kartul |
|
0,05 |
0,05 |
0,2 |
|
|
0,1 |
6. Tee (must tee Camellia sinensise lehtedest) |
0,1 |
|
|
|
|
|
0,1 |
7. Humal (kuivatatud), sh humalakäbid ja kontsentreerimata pulber |
|
|
|
|
|
|
0,1 |
8. Vürtsid |
0,02 |
|
|
|
|
|
0,1 |
Taimne toit |
Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg) | ||||
Metiraam |
Metri- |
Metüül- |
Metüül- |
Metüül- | |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid |
|
|
|
|
|
1.1. TSITRUSELISED |
|
|
|
2 |
|
1.2. PÄHKLIPUU VILJAD (lüditud või lüdimata) |
|
|
|
|
|
1.3. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD |
0,8 |
|
|
0,5 |
|
1.4. LUUVILJALISED PUUVILJAD |
0,8 |
|
|
|
|
1.5. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD |
1 |
|
|
|
|
1.5.1. Laua- ja veiniviinamari |
0,5 |
|
|
0,5 |
|
1.6. MITMESUGUSED |
0,1 |
|
1 |
|
|
2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud |
|
|
|
|
|
2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD |
1 |
|
|
|
|
2.2. SIBULKÖÖGIVILJAD |
1 |
|
|
|
|
2.3. VILIKÖÖGIVILJAD |
1 |
|
|
|
|
2.3.1. Maavitsalised |
|
|
|
|
|
Tomat |
0,5 |
|
|
0,5 |
|
2.3.2. Kõrvitsalised – söödava koorega |
|
|
|
|
|
Kurk |
0,5 |
|
|
0,5 |
|
2.4. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD |
1 |
|
|
|
|
2.5. LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED |
1 |
|
|
|
|
2.6. KAUNKÖÖGIVILJAD (värsked) |
1 |
|
|
|
|
2.7. VARSKÖÖGIVILJAD |
1 |
|
|
|
|
3. Kaunviljad |
1 |
|
|
|
|
4. Õliseemned |
|
|
|
|
|
5. Kartul |
0,1 |
0,1 |
|
|
|
6. Humal (kuivatatud), sh humalakäbid ja kontsentreerimata pulber |
1 |
|
|
|
1 |
Taimne toit |
Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg) | |||||
Napro- |
Nikosul- |
Oksa- |
Pendi- |
Pentsüko- |
Pro- | |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid |
|
|
|
|
|
|
1.1. TSITRUSELISED |
|
|
|
|
0,02 |
|
1.2. PÄHKLIPUU VILJAD (lüditud või lüdimata) |
|
|
|
|
0,02 |
|
1.3. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD |
|
|
|
|
0,02 |
|
1.4. LUUVILJALISED PUUVILJAD |
|
|
|
|
0,02 |
|
1.5. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD |
|
|
|
|
0,02 |
|
1.6. MITMESUGUSED |
|
|
|
|
0,02 |
0,5 |
2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud |
|
|
|
|
|
|
2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
0,05 |
0,02 |
|
Porgand |
|
|
|
|
|
0,1 |
2.2. SIBULKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
0,05 |
0,02 |
|
Sibul |
|
|
0,5 |
|
|
0,1 |
Küüslauk |
|
|
|
|
|
0,1 |
2.3. VILIKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
0,05 |
0,02 |
|
2.3.1. Maavitsalised |
|
|
|
|
|
|
2.3.2. Kõrvitsalised – söödava koorega |
|
|
|
|
|
|
Kurk |
|
|
0,5 |
|
|
|
2.3.3. Suhkrumais |
|
0,01 |
|
|
|
|
2.4. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD |
|
|
|
0,05 |
0,02 |
|
2.5. LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED |
|
|
|
0,05 |
0,02 |
|
2.6. KAUNKÖÖGIVILJAD (värsked) |
|
|
|
0,05 |
0,02 |
0,1 |
2.7. VARSKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
0,05 |
0,02 |
|
Porrulauk |
|
|
|
|
|
0,1 |
3. Kaunviljad |
|
|
|
0,05 |
0,02 |
0,1 |
4. Õliseemned |
|
|
|
|
0,02 |
|
Rapsiseemned |
0,01 |
|
|
|
|
|
5. Kartul |
|
|
0,1 |
0,05 |
0,02 |
|
6. Tee (must tee Camellia sinensise lehtedest) |
|
|
|
|
0,02 |
|
7. Humal (kuivatatud), sh humalakäbid ja kontsentreerimata pulber |
|
|
|
0,1 |
0,02 |
|
8. Vürtsid |
|
|
|
|
0,02 |
|
Taimne toit |
Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg) | |||||
Propa- |
Propa- |
Propa- |
Rimsulfu- |
Soksa- |
Tau- | |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid |
|
|
|
|
|
|
1.1. TSITRUSELISED |
|
|
|
0,05 |
|
|
1.2. PÄHKLIPUU VILJAD (lüditud või lüdimata) |
|
|
|
0,05 |
|
|
1.3. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD |
|
|
|
0,05 |
|
|
Õun |
|
|
|
|
|
0,2 |
1.4. LUUVILJALISED PUUVILJAD |
|
|
|
0,05 |
|
|
1.5. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD |
|
|
|
0,05 |
|
0,5 |
1.5.1. Maasikas (v.a metsmaasikas) |
|
0,05 |
|
|
|
0,5 |
1.6. MITMESUGUSED |
|
|
|
0,05 |
|
|
2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud |
|
|
|
|
|
0,02 |
2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
0,05 |
|
|
Porgand |
|
0,05 |
|
|
|
|
Kaalikas |
0,1 |
|
|
|
|
|
Naeris |
0,3 |
|
|
|
|
|
Söögipeet |
|
0,05 |
|
|
|
|
2.2. SIBULKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
0,05 |
|
|
Sibul |
|
|
0,05 |
|
|
|
Varane sibul |
|
|
0,05 |
|
|
|
2.3. VILIKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
0,05 |
|
|
2.3.1. Maavitsalised |
|
|
|
|
|
|
Tomat |
|
0,05 |
0,2 |
|
|
|
Paprika |
|
|
0,5 |
|
|
|
2.3.2. Kõrvitsalised – söödava koorega |
|
|
|
|
|
|
Kurk |
|
|
0,2 |
|
|
|
2.4. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD |
|
|
|
0,05 |
|
|
2.4.1. Õisik-ristõielised |
0,3 |
|
0,05 |
|
|
|
Lillkapsas |
|
|
|
|
|
0,02 |
2.4.2. Pea-ristõielised |
0,3 |
|
0,05 |
|
|
|
Peakapsas |
|
|
|
|
|
0,02 |
2.5. LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED |
|
|
|
0,05 |
|
|
2.6. KAUNKÖÖGIVILJAD (värske) |
|
|
|
0,05 |
|
|
Uba |
|
0,05 |
|
|
|
|
Hernes |
|
0,05 |
|
|
|
|
2.7. VARSKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
0,05 |
|
|
2.8. SEENED |
|
|
|
0,05 |
|
|
3. Kaunviljad |
|
|
|
0,05 |
|
|
4. Õliseemned |
|
|
|
0,05 |
|
|
Rapsiseemned |
|
|
|
|
|
0,02 |
5. Kartul |
|
0,05 |
0,1 |
0,05 |
0,1 |
|
6. Tee (must tee Camellia sinensise lehtedest) |
|
|
0,1 |
0,05 |
|
|
7. Humal (kuivatatud), sh humalakäbid ja kontsentreerimata pulber |
|
|
|
0,05 |
|
|
8. Vürtsid |
|
|
0,02 |
0,05 |
|
|
Taimne toit |
Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg) | |||||
Tebukona- |
Tiamet- |
Tia- |
Ter- |
Tolüül- |
Tri- | |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid |
|
|
|
|
|
|
1.1. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD |
|
|
|
|
|
|
Õun |
|
|
0,5 |
|
5 |
0,01 |
Pirn |
|
|
0,5 |
|
5 |
|
1.2. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD |
|
|
|
|
|
|
1.2.1. Maasikas (v.a metsmaasikas) |
|
|
|
|
3 |
|
2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud |
|
|
|
|
|
|
2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
|
Suhkrupeet |
|
|
|
|
|
0,01 |
Porgand |
|
0,05 |
|
|
|
|
2.2. VILIKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
|
2.2.1. Maavitsalised |
|
|
|
|
|
|
Tomat |
|
0,05 |
|
|
|
|
2.2.2. Kõrvitsalised – söödava koorega |
|
|
|
|
|
|
Kurk |
|
0,05 |
|
|
|
|
2.3. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
|
2.3.1. Pea-ristõielised |
|
|
|
|
|
|
Peakapsas |
|
0,05 |
|
|
|
|
2.4. KAUNKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
|
Hernes |
|
|
|
|
|
0,01 |
3. Õliseemned |
|
|
|
|
|
|
Rapsiseemned |
0,05 |
0,05 |
|
|
|
|
4. Kartul |
|
0,1 |
0,02 |
0,1 |
|
0,01 |
Taimne toit |
Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg) | |||||
Triflura- |
Tsüana- |
Tsü- |
Tsü- |
Tsü- |
Tsü- | |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid |
|
|
|
|
|
|
1.1. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD |
|
|
|
|
|
|
Õun |
|
|
|
|
|
1 |
1.2. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD |
|
|
|
|
|
|
1.2.1. Maasikas (v.a metsmaasikas) |
|
|
|
|
|
1 |
2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud |
|
|
|
|
|
|
2.1. JUUR- JA MUGULK��GIVILJAD |
|
|
|
|
|
|
Kaalikas |
0,05 |
|
|
|
|
|
Suhkrupeet |
|
|
|
0,2 |
|
|
Sibul |
0,05 |
|
|
|
|
|
2.2. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
|
2.2.1. Õisik-ristõielised |
0,05 |
|
|
|
|
|
2.2.2. Pea-ristõielised |
0,05 |
|
|
|
|
|
2.3. KAUNKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
|
|
Hernes |
|
0,05 |
|
|
|
|
3. Õliseemned |
|
|
|
|
|
|
3.1. RAPSI- JA RÜPSISEEMNED |
0,05 |
|
|
|
|
|
Rapsiseemned |
|
|
|
2 |
|
|
4. Kartul |
|
|
0,01 |
1 |
0,05 |
|
Taimne toit |
Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg) | |||
Tsüpro- |
Vaskoksiid- |
Vask- |
Väävel | |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid |
|
|
|
|
1.1. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD |
|
|
20 |
50 |
Õun |
0,05 |
20 |
|
50 |
Pirn |
0,05 |
20 |
|
50 |
1.2. LUUVILJALISED PUUVILJAD |
|
|
20 |
50 |
Kirss, ploom |
|
20 |
|
|
1.3. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD |
|
|
20 |
|
1.3.1. Maasikas (v.a metsmaasikas) |
|
|
|
50 |
2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud |
|
|
|
50 |
2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD |
|
|
|
|
Porgand |
|
20 |
|
|
3. Kartul |
|
3 |
|
|
1 Taimse toidu gruppidesse
kuuluvate puu- ja köögiviljade, marjade ning õliseemnete loetelu on esitatud
määruse lisa 1 tabelis 2.
Tabel 2. Tabelis 1 nimetatud taimse toidu gruppidesse kuuluvate puu- ja köögiviljade, marjade ning õliseemnete loetelu
Puuvilja, köögivilja või marja nimetus | |
1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid | |
1.1. |
TSITRUSELISED: |
|
greip, sidrun, laim, mandariin (sh klementiin jm hübriidid), apelsin, pomel jms |
1.2. |
PÄHKLIPUU VILJAD (lüditud või lüdimata): |
|
mandel, brasiilia pähkel, ka�u pähkel, kastan, kookospähkel, sarapuupähkel, makadaamia, pekanipähkel, seedripähkel, pistaatsiapähkel, kreeka pähkel jms |
1.3. |
SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD: |
|
õun, pirn, küdoonia jms |
1.4. |
LUUVILJALISED PUUVILJAD: |
|
aprikoos, kirss, virsik (sh nektariinid jm hübriidid), ploom jms |
1.5. |
MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD: |
|
laua- ja veiniviinamari; maasikas (v.a metsmaasikas); koguviljad: murakas, põldmari, Logani murakas, vaarikas jms; teised väikesed puuviljad ja marjad (v.a metsamarjad): mustikas (viljad liigist Vaccinium myrtyllus), jõhvikas, sõstar (punane, must, valge), karusmari jms; metsamarjad ja metsapuuviljad |
1.6. |
MITMESUGUSED: |
|
avokaado, banaan, dattel, viigimari, kiivi, kumkvaat e kinkan, lit�i, mango, oliiv, lauaoliiv, oliivid õli ekstraheerimiseks, grenadill, ananass, granaatõun, papaia jms |
2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud | |
2.1. |
JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD: |
|
söögipeet, porgand, juurseller, mädarõigas, maapirn, pastinaak, juurpetersell, redis, mustjuur, maguskartul, kaalikas, naeris, jamss jms |
2.2. |
SIBULKÖÖGIVILJAD: |
|
küüslauk, sibul, �alott, varane sibul jms |
2.3. |
VILIKÖÖGIVILJAD: |
|
maavitsalised: tomat, paprika, t�illipipar, bakla˛aan jms; kõrvitsalised söödava koorega: kurk, korni�on, kabat�okk jms; kõrvitsalised mittesöödava koorega: melon, patisson, arbuus jms; suhkrumais |
2.4. |
RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD: |
|
õisik-ristõielised: brokoli e spargelkapsas, lillkapsas jms; pea-ristõielised: rooskapsas, peakapsas jms; leht-ristõielised: hiina kapsas, lehtkapsas jms; nuikapsas; |
2.5. |
LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED: |
|
salat ja salatilaadsed: kress-salat, põldsalat, aedsalat, eskariool jms; spinat ja spinatilaadsed: spinat, mangold (lehtpeet) jms; ürtallik-kress; salatsigur; rohelised maitsetaimed: harakputk, murulauk, lehtpetersell, lehtseller jms |
2.6. |
KAUNKÖÖGIVILJAD (värsked): |
|
oad (poetamata ja poetatud), herned (poetamata ja poetatud) jms |
2.7. |
VARSKÖÖGIVILJAD: |
|
spargel, hispaania arti�okk, varsseller, apteegitill, kera-arti�okk, porrulauk, rabarber jms |
2.8. |
SEENED: |
|
kultiveeritud söögiseened, metsa söögiseened |
3. Kaunviljad | |
|
oad, läätsed, herned jms |
4. Õliseemned | |
|
linaseemned, maapähklid, mooniseemned, seesamiseemned, päevalilleseemned (sh kestaga ja ilma kestata), rapsiseemned, sojaoad, sinepiseemned, puuvillaseemned jms |
5. Kartul | |
|
varane ja säilituskartul, varane kartul, säilituskartul |
|
Vabariigi
Valitsuse 22. juuli 2004. a määruse nr 254 «Toidus lubatud
keemiliste taimekaitsevahendite jääkide
loetelu ja piirnormid» |
(TERAVILJAS SELLISTE LUBATUD KEEMILISTE TAIMEKAITSEVAHENDITE JÄÄKIDE LOETELU JA PIIRNORMID, MILLE KOHTA EI OLE KEHTESTATUD EUROOPA LIIDU NORME
Taimekaitsevahendi toimeaine |
Piirnorm (mg/kg) |
Alfatsüpermetriin |
0,05 |
Alfatsüpermetriin: oder, kaer |
0,2 |
Alumiiniumfosfiid |
0,05 |
Amidosulfuroon |
0,01 |
Asadirahtiin A |
1 |
Difenokonasool |
0,05 |
Dikamba |
0,05 |
Epoksikonasool |
0,1 |
Etüültrineksapak |
0,2 |
Fenoksaprop-P-etüül |
0,05 |
Fenpropidiin |
0,5 |
Fludioksoniil |
0,05 |
Fluoksastrobiin: oder, kaer |
0,5 |
Fluoksastrobiin: nisu, rukis, tritik |
0,05 |
Flutriafool |
0,1 |
Fuberidasool |
0,05 |
Guasatiinatsetaat: kaer, nisu, talirukis |
0,05 |
Isoproturoon |
0,01 |
Jodosulfuroon |
0,01 |
Karboksiin |
0,2 |
Klopüraliid |
0,1 |
Kloridasoon |
0,1 |
Klorosulfuroon: kaer, oder, suvinisu |
0,1 |
Magneesiumfosfiid: teravili ladudes |
0,1 |
MCPA |
0,05 |
MCPB |
0,1 |
Mekoprop P |
0,1 |
Mepikvaatkloriid: talinisu |
0,5 |
Mepikvaatkloriid: rukis, oder |
3 |
Metasakloor |
0,1 |
Metiraam |
0,2 |
Metkonasool |
0,1 |
Metüültiofanaat |
0,1 |
Metüültribenuroon |
0,05 |
Protiokonasool: rukis, nisu, tritik |
0,01 |
Protiokonasool: kaer, oder |
0,05 |
Püraklostrobiin: nisu, rukis, tritik |
0,1 |
Püraklostrobiin: oder, kaer |
0,3 |
Spiroksamiin: oder |
0,3 |
Spiroksamiin: nisu, rukis, tritik |
0,05 |
Tebukonasool: nisu, rukis |
0,05 |
Tebukonasool: oder, kaer |
0,2 |
Tiametoksaam |
0,05 |
Tiraam: nisu, rukis, oder |
0,05 |
Tralkoksüdiim: v.a kaer |
0,01 |
Tritikonasool |
0,02 |
Tritosulfuroon |
0,01 |
Tsüanasiin |
0,05 |
Tsüprokonasool |
0,05 |
Väävel: oder, nisu, kaer |
50 |