Teksti suurus:

Toidus lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide loetelu ja piirnormid

Väljaandja:Vabariigi Valitsus
Akti liik:määrus
Teksti liik:terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp:11.08.2006
Redaktsiooni kehtivuse lõpp:31.03.2007
Avaldamismärge:

Toidus lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide loetelu ja piirnormid1
[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]

Vastu võetud 22.07.2004 nr 254
RT I 2004, 60, 423
jõustumine 08.08.2004

Muudetud järgmiste määrustega (kuupäev, number, avaldamine Riigi Teatajas, jõustumise aeg);

21.09.2005 nr 241 (RT I 2005, 52, 411 ) 1.01.2006

27.07.2006 nr 174 (RT I 2006, 36, 275) 11.08.2006

Määrus kehtestatakse «Toiduseaduse» § 19 lõike 3 alusel.

§ 1. Loomses toidus lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide piirnormid

Loomses toidus ei tohi lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide sisaldus ületada Euroopa Ühenduste Nõukogu direktiivis 86/363/EMÜ, millega kehtestatakse loomses toidus sisalduvate ja selle pinnal esinevate pestitsiidide jääkide lubatud piirnormid (EÜT L 221, 7.08.1986, lk 43–47), kehtestatud piirnorme.

[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]

§ 2. Taimses toidus lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide piirnormid

(1) Taimses toidus ei tohi lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide sisaldus ületada Euroopa Ühenduste Nõukogu direktiivis 76/895/EMÜ, millega kehtestatakse puu- ja köögiviljas sisalduvate ja nende pinnal esinevate pestitsiidide jääkide piirnormid (EÜT L 340, 9.12.1976, lk 26–31), ja Euroopa Ühenduste Nõukogu direktiivis 90/642/EMÜ, millega kehtestatakse teatavates taimset päritolu saadustes, sealhulgas puu- ja köögiviljas sisalduvate ja nende pinnal esinevate pestitsiidide jääkide lubatud piirnormid (EÜT L 350, 14.12.1990, lk 71–79), kehtestatud piirnorme.

[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]

(2) Taimses toidus ei tohi lisas 1 loetletud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide sisaldus, mille kohta ei ole kehtestatud Euroopa Liidu norme, ületada samas lisas toodud piirnorme.

[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]

(3) Teraviljas ei tohi lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide sisaldus ületada Euroopa Ühenduste Nõukogu direktiivis 86/362/EMÜ, millega kehtestatakse teraviljas sisalduvate ja nende pinnal esinevate pestitsiidide jääkide lubatud piirnormid (EÜT L 221, 7.08.1986, lk 37–42), kehtestatud piirnorme.

(4) Teraviljas ei tohi lisas 2 loetletud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide sisaldus, mille kohta ei ole kehtestatud Euroopa Liidu norme, ületada samas lisas toodud piirnorme.

§ 3. Kuivatatud, muul viisil töödeldud või mitmest komponendist koosnevas toidus lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide piirnormid

(1) Paragrahvides 1 ja 2 sätestatud nõudeid kohaldatakse ka kuivatatud või muul viisil töödeldud toidu suhtes ning mitmest komponendist koosneva toidu suhtes.

[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]

(2) Kuivatatud või muul viisil töödeldud toidus ei tohi lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide sisaldus ületada §-s 1 ning § 2 lõigetes 1 ja 3 nimetatud direktiivides või lisades 1 ja 2 kehtestatud piirnorme, võttes arvesse kuivatamisest põhjustatud kontsentreerumist või muul viisil töötlemisest põhjustatud kontsentreerumist või lahjenemist.

[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]

(3) Mitmest komponendist koosnevas toidus ei tohi lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide sisaldus ületada §-s 1 ning § 2 lõigetes 1 ja 3 nimetatud direktiivides või lisades 1 ja 2 kehtestatud piirnorme, võttes arvesse koostisosade suhtelist sisaldust.

[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]

§ 4. [käesolevast tekstist välja jäetud]

___________
1 Nõukogu direktiiv 76/895/EMÜ puu- ja köögiviljas sisalduvate ja nende pinnal esinevate pestitsiidide jääkide piirnormide kehtestamise kohta (EÜT L 340, 9.12.1976, lk 26–31), muudetud direktiividega 80/428/EMÜ (EÜT L 102, 19.04.1980, lk 26), 81/36/EMÜ (EÜT L 46, 19.02.1981, lk 33–34), 82/528/EMÜ (EÜT L 234, 9.08.1982, lk 1–4), 88/298/EMÜ (EÜT L 126, 20.05.1988, lk 53–54), 89/186/EMÜ (EÜT L 66, 10.03.1989, lk 36), 93/58/EMÜ (EÜT L 211, 23.08.1993, lk 6–39), 96/32/EÜ (EÜT L 144, 18.06.1996, lk 12–34), 97/41/EÜ (EÜT L 184, 12.07.1997, lk 33–49), 2000/24/EÜ (EÜT L 107, 4.05.2000, lk 28–37), 2000/57/EÜ (EÜT L 244, 29.09.2000, lk 76–77), 2000/82/EÜ (EÜT L 3, 6.01.2001, lk 18–26), 2002/66/EÜ (EÜT L 192, 20.07.2002, lk 47–53), 2002/71/EÜ (EÜT L 225, 22.08.2002, lk 21–28), 2002/79/EÜ (EÜT L 291, 28.10.2002, lk 1–19), 2003/60/EÜ (ELT L 155, 24.06.2003, lk 15–34), 2003/118/EÜ (ELT L 327, 16.12.2003, lk 25–32), 2006/59/EÜ (ELT L 175, 29.06.2006, lk 61–76); nõukogu direktiiv 86/362/EMÜ teraviljas sisalduvate ja nende pinnal esinevate pestitsiidide jääkide lubatud piirnormide kehtestamise kohta (EÜT L 221, 7.08.1986, lk 37–42), muudetud direktiividega 88/298/EMÜ (EÜT L 126, 20.05.1988, lk 53–54), 93/57/EMÜ (EÜT L 211, 23.08.1993, lk 1–5), 94/29/EÜ (EÜT L 189, 23.07.1994, lk 67–69), 95/39/EÜ (EÜT L 197, 22.08.1995, lk 29–31), 96/33/EÜ (EÜT L 144, 18.06.1996, lk 35–38), 97/41/EÜ (EÜT L 184, 12.07.1997, lk 33–49), 97/71/EÜ (EÜT L 347, 18.12.1997, lk 42–44), 98/82/EÜ (EÜT L 290, 29.10.1998, lk 25–54), 1999/65/EÜ (EÜT L 172, 8.07.1999, lk 40–41), 1999/71/EÜ (EÜT L 194, 27.07.1999, lk 36–44), 2000/24/EÜ (EÜT L 107, 4.05.2000, lk 28–37), 2000/42/EÜ (EÜT L 158, 30.06.2000, lk 51–75), 2000/48/EÜ (EÜT L 197, 3.08.2000, lk 26–31), 2000/58/EÜ (EÜT L 244, 29.09.2000, lk 78–83), 2000/81/EÜ (EÜT L 326, 22.12.2000, lk 56–62), 2000/82/EÜ (EÜT L 3, 6.01.2001, lk 18–26), 2001/39/EÜ (EÜT L 148, 1.06.2001, lk 70–77), 2001/48/EÜ (EÜT L 180, 3.07.2001, lk 26–33), 2001/57/EÜ (EÜT L 208, 1.08.2001, lk 36–43), 2002/23/EÜ (EÜT L 64, 7.03.2002, lk 13–19), 2002/42/EÜ (EÜT L 134, 22.05.2002, lk 29–36), 2002/66/EÜ (EÜT L 192, 20.07.2002, lk 47–53), 2002/71/EÜ (EÜT L 225, 22.08.2002, lk 21–28), 2002/76/EÜ (EÜT L 240, 7.09.2002, lk 45–50), 2002/79/EÜ (EÜT L 291, 28.10.2002, lk 1–19), 2002/97/EÜ (EÜT L 343, 18.12.2002, lk 23–30), 2003/60/EÜ (ELT L 155, 24.06.2003, lk 15–34), 2003/62/EÜ (ELT L 154, 21.06.2003, lk 70–78), 2003/113/EÜ (ELT L 324, 11.12.2003, lk 24–35), 2003/118/EÜ (ELT L 327, 16.12.2003, lk 25–32), 2004/2/EÜ (ELT L 14, 21.01.2004, lk 10–18), 2004/61/EÜ (ELT L 127, 29.04.2004, lk 81–91), 2005/37/EÜ (ELT L 141, 4.06.2005, lk 10–23); 2005/48/EÜ (ELT L 219, 24.08.2005, lk 29–42), 2005/76/EÜ (ELT L 293, 9.11.2005, lk 14–22), 2006/4/EÜ (ELT L 23, 27.01.2006, lk 69–77), 2006/30/EÜ (ELT L 75, 14.03.2006, lk 7–16), 2006/59/EÜ (ELT L 175, 29.06.2006, lk 61–76); nõukogu direktiiv 86/363/EMÜ loomses toidus sisalduvate ja selle pinnal esinevate pestitsiidide jääkide lubatud piirnormide kehtestamise kohta (EÜT L 221, 7.08.1986, lk 43–47), muudetud direktiividega 93/57/EMÜ (EÜT L 211, 23.08.1993, lk 1–5), 94/29/EÜ (EÜT L 189, 23.07.1994, lk 67–69), 95/39/EÜ (EÜT L 197, 22.08.1995, lk 29–31), 96/33/EÜ (EÜT L 144, 18.06.1996, lk 35–38), 97/41/EÜ (EÜT L 184, 12.07.1997, lk 33–49), 97/71/EÜ (EÜT L 347, 18.12.1997, lk 42–44), 98/82/EÜ (EÜT L 290, 29.10.1998, lk 25–54), 1999/71/EÜ (EÜT L 194, 27.07.1999, lk 36–44), 2000/24/EÜ (EÜT L 107, 4.05.2000, lk 28–37), 2000/42/EÜ (EÜT L 158, 30.06.2000, lk 51–75), 2000/58/EÜ (EÜT L 244, 29.09.2000, lk 78–83), 2000/81/EÜ (EÜT L 326, 22.12.2000, lk 56–62), 2000/82/EÜ (EÜT L 3, 6.01.2001, lk 18–26), 2001/39/EÜ (EÜT L 148, 1.06.2001, lk 70–77), 2001/57/EÜ (EÜT L 208, 1.08.2001, lk 36–43), 2002/23/EÜ (EÜT L 64, 7.03.2002, lk 13–19), 2002/42/EÜ (EÜT L 134, 22.05.2002, lk 29–36), 2002/66/EÜ (EÜT L 192, 20.07.2002, lk 47–53), 2002/71/EÜ (EÜT L 225, 22.08.2002, lk 21–28), 2002/79/EÜ (EÜT L 291, 28.10.2002, lk 1–19), 2002/97/EÜ (EÜT L 343, 18.12.2002, lk 23–30), 2003/60/EÜ (ELT L 155, 24.06.2003, lk 15–34), 2003/113/EÜ (ELT L 324, 11.12.2003, lk 24–35), 2003/118/EÜ (ELT L 327, 16.12.2003, lk 25–32), 2004/2/EÜ (ELT L 14, 21.01.2004, lk 10–18), 2004/61/EÜ (ELT L 127, 29.04.2004, lk 81–91), 2005/48/EÜ (ELT L 219, 24.08.2005, lk 29–42), 2006/30/EÜ (ELT L 75, 14.03.2006, lk 7–16), 2006/59/EÜ (ELT L 175, 29.06.2006, lk 61–76); nõukogu direktiiv 90/642/EMÜ teatavates taimset päritolu saadustes, sealhulgas puu- ja köögiviljas, sisalduvate ja nende pinnal esinevate pestitsiidide jääkide lubatud piirnormide kehtestamise kohta (EÜT L 350, 14.12.1990, lk 71–79), muudetud direktiividega 93/58/EMÜ (EÜT L 211, 23.08.1993, lk 6–39), 94/30/EÜ (EÜT L 189, 23.07.1994, lk 70–83), 95/38/EÜ (EÜT L 197, 22.08.1995, lk 14–28), 95/61/EÜ (EÜT L 292, 7.12.1995, lk 27–30), 96/32/EÜ (EÜT L 144, 18.06.1996, lk 12–34), 97/41/EÜ (EÜT L 184, 12.07.1997, lk 33–49), 97/71/EÜ (EÜT L 347, 18.12.1997, lk 42–44), 98/82/EÜ (EÜT L 290, 29.10.1998, lk 25–54), 1999/65/EÜ (EÜT L 172, 8.07.1999, lk 40–41), 1999/71/EÜ (EÜT L 194, 27.07.1999, lk 36–44), 2000/24/EÜ (EÜT L 107, 4.05.2000, lk 28–37), 2000/42/EÜ (EÜT L 158, 30.06.2000, lk 51–75), 2000/48/EÜ (EÜT L 197, 3.08.2000, lk 26–31), 2000/57/EÜ (EÜT L 244, 29.09.2000, lk 76–77), 2000/58/EÜ (EÜT L 244, 29.09.2000, lk 78–83), 2000/81/EÜ (EÜT L 326, 22.12.2000, lk 56–62), 2000/82/EÜ (EÜT L 3, 6.01.2001, lk 18–26), 2001/35/EÜ (EÜT L 136, 18.05.2001, lk 42–48), 2001/39/EÜ (EÜT L 148, 1.06.2001, lk 70–77), 2001/48/EÜ (EÜT L 180, 3.07.2001, lk 26–33), 2001/57/EÜ (EÜT L 208, 1.08.2001, lk 36–43), 2002/5/EÜ (EÜT L 34, 5.02.2002, lk 7–12), 2002/23/EÜ (EÜT L 64, 7.03.2002, lk 13–19), 2002/42/EÜ (EÜT L 134, 22.05.2002, lk 29–36), 2002/66/EÜ (EÜT L 192, 20.07.2002, lk 47–53), 2002/71/EÜ (EÜT L 225, 22.08.2002, lk 21–28), 2002/76/EÜ (EÜT L 240, 7.09.2002, lk 45–50), 2002/79/EÜ (EÜT L 291, 28.10.2002, lk 1–19), 2002/97/EÜ (EÜT L 343, 18.12.2002, lk 23–30), 2002/100/EÜ (EÜT L 2, 7.01.2003, lk 33–38), 2003/60/EÜ (ELT L 155, 24.06.2003, lk 15–34), 2003/62/EÜ (ELT L 154, 21.06.2003, lk 70–78), 2003/69/EÜ (ELT L 175, 15.07.2003, lk 37–44), 2003/113/EÜ (ELT L 324, 11.12.2003, lk 24–35), 2003/118/EÜ (ELT L 327, 16.12.2003, lk 25–32), 2004/2/EÜ (ELT L 14, 21.01.2004, lk 10–18), 2004/59/EÜ (ELT L 120, 24.04.2004, lk 30–38), 2004/61/EÜ (ELT L 127, 29.04.2004, lk 81–91), 2004/115/EÜ (ELT L 374, 22.12.2004, lk 64–71), 2005/37/EÜ (ELT L 141, 4.06.2005, lk 10–23), 2005/48/EÜ (ELT L 219, 24.08.2005, lk 29–42), 2005/74/EÜ (ELT L 282, 26.10.2005, lk 9–17), 2005/76/EÜ (ELT L 293, 9.11.2005, lk 14–22), 2006/9/EÜ (ELT L 22, 26.01.2006, lk 24–31), 2006/4/EÜ (ELT L 23, 27.1.2006, lk 69–77), 2006/30/EÜ (ELT L 75, 14.03.2006, lk 7–16), 2006/59/EÜ (ELT L 175, 29.06.2006, lk 61–76).

[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]

 

 

 

Vabariigi Valitsuse 22. juuli 2004. a määruse nr 254 «Toidus lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide loetelu ja piirnormid»
lisa 1
(Vabariigi Valitsuse 27. juuli 2006. a määruse nr 174 sõnastuses)
[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]

PUU- JA KÖÖGIVILJAS, MARJADES, ÕLISEEMNETES, TEES, HUMALAS JA VÜRTSIDES SELLISTE LUBATUD KEEMILISTE TAIMEKAITSEVAHENDITE JÄÄKIDE LOETELU JA PIIRNORMID, MILLE KOHTA EI OLE KEHTESTATUD EUROOPA LIIDU NORME

Tabel 1. Puu- ja köögiviljas, marjades, õliseemnetes, tees, humalas ja vürtsides selliste lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide piirnormid, mille kohta ei ole kehtestatud Euroopa Liidu norme

Taimne toit1

Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg)

Akloni-
feen

Alfatsüper-
metriin

Asa-
dirahtiin A

Butüül-
fluasifop

Des-
metriin

Dia-
fentiu-
roon

1

2

3

4

5

6

7

1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid

 

 

 

 

 

 

1.1. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD

 

1

 

 

 

 

Õun

 

 

1

 

 

 

1.2. LUUVILJALISED PUUVILJAD

 

0,05

 

 

 

 

Kirss

 

1

 

0,05

 

 

Ploom

 

1

 

0,05

 

 

1.3. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD

 

 

1

 

 

 

1.3.1. Laua- ja veiniviinamari

 

 

 

 

 

0.1

1.3.2. Maasikas (v.a metsmaasikas)

 

 

 

0,1

 

 

1.3.3. Koguviljad

 

 

 

 

 

 

Vaarikas

 

 

 

0,05

 

 

2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud

 

 

 

 

 

 

2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

 

Söögipeet

 

 

 

0,1

 

 

Pastinaak

0,1

 

 

 

 

 

Porgand

0,1

0,05

 

0,03

 

 

Juurseller

 

 

 

0,5

 

 

2.2. SIBULKÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

 

Sibul

0,05

 

 

0,1

0,05

 

Varane sibul

 

 

 

 

0,05

 

2.3. VILIKÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

 

2.3.1. Maavitsalised

 

 

 

 

 

 

Tomat

 

0,5

1

 

 

0,5

2.3.2. Kõrvitsalised – söödava koorega

 

 

 

 

 

 

Kurk

 

0,2

1

 

 

0,2

2.4. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

 

2.4.1. Õisik-ristõielised

 

 

 

0,02

0,05

0,2

Lillkapsas

 

 

1

 

 

 

2.4.2. Pea-ristõielised

 

 

 

0,02

0,05

0,2

Peakapsas

 

0,5

1

 

 

 

2.5. LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED

 

 

 

 

 

 

2.5.1. Salat ja salatilaadsed

 

 

 

 

 

 

Aedsalat

 

 

1

0,01

 

 

2.5.2. Rohelised taimed

 

 

 

 

 

 

Petersell

0,1

 

 

 

 

 

Lehtseller

 

 

 

0,01

 

 

Seller

 

 

1

 

 

 

2.6. KAUNKÖÖGIVILJAD (värsked)

 

 

 

 

 

 

Uba

 

 

1

1

 

 

Hernes

0,05

0,5

1

0,1

 

 

2.7. VARSKÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

 

Porrulauk

 

 

1

0,05

 

 

Till

0,1

 

 

 

 

 

Köömen

0,1

 

 

 

 

 

3. Õliseemned

 

 

 

 

 

 

Päevalilleseemned

0,02

 

 

 

 

 

Rapsiseemned

 

0,2

 

 

 

 

4. Kartul

0,02

0,05

1

0,05

 

 

5. Tee (must tee Camellia sinensise lehtedest)

 

 

 

 

0,1

 

6. Vürtsid

 

 

 

0,05

0,02

 

Koriander

0,1

 

 

 

 

 

 

Taimne toit

Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg)

Difeno-
konasool

Diflu-
bensuroon

Dikamba

Dimeta-
kloor

Dimeto-
morf

Ditia-
noon

1

2

3

4

5

6

7

1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid

 

 

 

 

 

 

1.1. TSITRUSELISED

 

0,5

0,05

 

 

 

1.2. PÄHKLIPUU VILJAD (lüditud või lüdimata)

 

 

0,05

 

 

 

1.3. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD

0,1

 

0,05

 

 

5

1.4. LUUVILJALISED PUUVILJAD

 

 

0,05

 

 

1

1.5. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD

 

 

0,05

 

 

 

1.6. MITMESUGUSED

 

 

0,05

 

 

 

2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud

 

 

 

 

 

 

2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD

 

 

0,05

 

 

 

2.2. SIBULKÖÖGIVILJAD

 

 

0,05

 

 

 

2.3. VILIKÖÖGIVILJAD

 

 

0,05

 

 

 

2.3.1. Suhkrumais

 

 

0,05

 

 

 

2.4. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD

 

 

0,05

 

 

 

2.5. LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED

 

 

0,05

 

 

 

2.6. KAUNKÖÖGIVILJAD (värsked)

 

 

0,05

 

 

 

2.7. VARSKÖÖGIVILJAD

 

 

0,05

 

 

 

2.8. SEENED

 

0,1

0,05

 

 

 

3. Kaunviljad

 

 

0,05

 

 

 

4. Õliseemned

 

 

0,05

 

 

 

Talirapsiseemned

 

 

 

0,02

 

 

5. Kartul

 

 

0,05

 

0,05

 

6. Tee (must tee Camellia sinensise lehtedest)

 

0,1

0,05

 

 

 

7. Vürtsid

 

0,2

0,05

 

 

 

 

Taimne toit

Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg)

Epoksi-
konasool

Etofumesaat

Etüül-
trineksapak

Fenmedi-
faan

Flua-
sinaam

1

2

3

4

5

6

1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid

 

 

 

 

 

1.1. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD

 

 

 

 

 

1.1.1. Maasikas (v.a metsmaasikas)

 

 

 

0,1

 

2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud

 

 

 

 

 

2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

Söögipeet

 

0,1

 

0,2

 

Suhkrupeet

0,05

 

 

 

 

3. Õliseemned

 

 

 

 

 

Rapsiseemned

 

 

1

 

 

4. Kartul

 

 

 

 

0,01

5. Tee (must tee Camellia sinensise lehtedest)

 

0,05

 

 

 

6. Vürtsid

 

0,05

 

 

 

 

Taimne toit

Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg)

Fludi-
oksoniil

Fosetüül-
alumiinium

Fuberida-
sool

Glufosinaat-
ammoonium

Haloksü-
fop-R- metüülester

1

2

3

4

5

6

1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid

 

 

 

 

 

1.1. TSITRUSELISED

 

 

0,05

 

 

1.2. PÄHKLIPUU VILJAD (lüditud või lüdimata)

 

 

0,05

 

 

1.3. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD

 

 

0,05

 

 

1.4. LUUVILJALISED PUUVILJAD

 

 

0,05

 

 

1.5. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD

 

 

0,05

 

 

1.5.1. Maasikas (v.a metsmaasikas)

0,5

 

 

0,1

 

1.6. MITMESUGUSED

 

 

0,05

 

 

2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud

 

 

 

 

 

2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD

 

 

0,05

 

 

Suhkrupeet

 

 

 

 

0,1

2.2. SIBULKÖÖGIVILJAD

 

 

0,05

 

 

2.3. VILIKÖÖGIVILJAD

 

 

0,05

 

 

2.3.1. Maavitsalised

 

 

 

 

 

Tomat

 

100

 

 

 

Paprika

 

130

 

 

 

2.3.2. Kõrvitsalised – söödava koorega

 

 

 

 

 

Kurk

 

60

 

 

 

2.4. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD

 

 

0,05

 

 

2.4.1. Õisik-ristõielised

 

 

 

 

 

2.4.2. Pea-ristõielised

 

 

 

 

 

Peakapsas

 

5

 

 

 

2.5. LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED

 

 

0,05

 

 

2.6. KAUNKÖÖGIVILJAD (värsked)

 

 

0,05

 

 

Uba

 

 

 

0,05

 

2.7. VARSKÖÖGIVILJAD

 

 

0,05

 

 

2.8. SEENED

 

 

0,05

 

 

3. Kaunviljad

 

 

0,05

 

 

4. Õliseemned

 

 

0,05

 

 

Rapsiseemned

0,05

 

 

0,05

0,1

5. Kartul

0,05

 

0,05

 

0,1

6. Tee (must tee Camellia sinensise lehtedest)

 

 

0,05

 

 

 

Taimne toit

Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg)

Imida-
klopriid

Karbok-
siin

Klo-
püraliid

Klorida-
soon

Kloro-
sulfuroon

Kvi-
salofop

1

2

3

4

5

6

7

1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid

 

 

 

 

 

 

1.1. TSITRUSELISED

 

 

 

 

 

 

1.2. PÄHKLIPUU VILJAD (lüditud või lüdimata)

 

 

 

 

 

 

1.3. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD

 

 

 

 

 

 

1.4. LUUVILJALISED PUUVILJAD

 

 

 

 

 

 

1.5. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD

 

 

 

 

 

 

1.6. MITMESUGUSED

 

 

 

0,5

 

 

2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud

 

 

 

 

 

 

2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

0,4

Söögipeet

 

 

0,1

0,1

 

 

Porgand

 

 

 

 

 

0,4

2.2. SIBULKÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

0,4

2.3. VILIKÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

0,4

2.3.1. Maavitsalised

 

 

 

 

 

 

Tomat

 

 

 

0,1

 

 

2.3.2. Kõrvitsalised – söödava koorega

 

 

 

 

 

 

Kurk

 

 

 

0,1

 

 

2.4. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

0,4

2.4.1. Õisik-ristõielised

 

 

0,05

 

 

 

2.4.2. Pea-ristõielised

 

 

0,05

 

 

 

2.5. LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED

 

 

 

 

 

0,4

2.6. KAUNKÖÖGIVILJAD (värsked)

 

 

 

 

 

0,4

2.7. VARSKÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

0,4

3. Kaunviljad

 

 

 

 

 

0,4

4. Õliseemned

 

 

 

 

 

 

Rapsiseemned

0,05

 

 

 

 

0,5

Linaseemned

 

0,2

 

 

0,1

 

5. Kartul

 

 

 

 

 

0,1

 

Taimne toit

Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg)

Lenatsiil

MCPA

MCPB

Metalde-
hüüd

Met-
konasool

Met-amitroon

Metasa-
kloor

1

2

3

4

5

6

7

8

1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid

 

 

 

 

 

 

 

1.1. TSITRUSELISED

 

 

 

0,2

 

 

0,1

1.2. PÄHKLIPUU VILJAD (lüditud või lüdimata)

 

 

 

 

 

 

0,1

1.3. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD

 

 

 

0,5

 

 

0,1

1.4. LUUVILJALISED PUUVILJAD

 

 

 

0,5

 

 

0,1

1.5. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD

 

 

 

0,5

 

 

0,1

1.5.1. Laua- ja veiniviinamari

 

 

 

 

 

 

 

1.5.2. Maasikas (v.a metsmaasikas)

 

 

 

 

 

0,1

 

2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud

 

 

 

 

 

 

 

2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD

 

 

 

0,2

 

 

0,1

Söögipeet

0,5

 

 

 

 

0,1

 

2.2. SIBULKÖÖGIVILJAD

 

 

 

0,2

 

 

0,1

Sibul

0,05

 

 

 

 

 

 

Varane sibul

0,05

 

 

 

 

 

 

2.3. VILIKÖÖGIVILJAD

 

 

 

0,2

 

 

0,1

2.4. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD

 

 

 

0,2

 

 

0,1

2.4.1. Õisik-ristõielised

0,05

 

 

 

 

 

 

2.4.2. Pea-ristõielised

0,05

 

 

 

 

 

 

2.5. LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED

 

 

 

0,2

 

 

0,1

2.6. KAUNKÖÖGIVILJAD (värsked)

 

0,05

0,05

0,2

 

 

0,1

2.7. VARSKÖÖGIVILJAD

 

 

 

0,2

 

 

0,1

2.8. SEENED

 

 

 

 

 

 

0,1

3. Kaunviljad

 

 

 

0,05

 

0,2

0,1

4. Õliseemned

 

 

 

 

 

 

0,1

Rapsiseemned

 

 

 

 

0,1

 

 

5. Kartul

 

0,05

0,05

0,2

 

 

0,1

6. Tee (must tee Camellia sinensise lehtedest)

0,1

 

 

 

 

 

0,1

7. Humal (kuivatatud), sh humalakäbid ja kontsentreerimata pulber

 

 

 

 

 

 

0,1

8. Vürtsid

0,02

 

 

 

 

 

0,1

 

Taimne toit

Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg)

Metiraam

Metri-
busiin

Metüül-
diklofop

Metüül-
tiofanaat

Metüül-
tribenuroon

1

2

3

4

5

6

1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid

 

 

 

 

 

1.1. TSITRUSELISED

 

 

 

2

 

1.2. PÄHKLIPUU VILJAD (lüditud või lüdimata)

 

 

 

 

 

1.3. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD

0,8

 

 

0,5

 

1.4. LUUVILJALISED PUUVILJAD

0,8

 

 

 

 

1.5. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD

1

 

 

 

 

1.5.1. Laua- ja veiniviinamari

0,5

 

 

0,5

 

1.6. MITMESUGUSED

0,1

 

1

 

 

2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud

 

 

 

 

 

2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD

1

 

 

 

 

2.2. SIBULKÖÖGIVILJAD

1

 

 

 

 

2.3. VILIKÖÖGIVILJAD

1

 

 

 

 

2.3.1. Maavitsalised

 

 

 

 

 

Tomat

0,5

 

 

0,5

 

2.3.2. Kõrvitsalised – söödava koorega

 

 

 

 

 

Kurk

0,5

 

 

0,5

 

2.4. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD

1

 

 

 

 

2.5. LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED

1

 

 

 

 

2.6. KAUNKÖÖGIVILJAD (värsked)

1

 

 

 

 

2.7. VARSKÖÖGIVILJAD

1

 

 

 

 

3. Kaunviljad

1

 

 

 

 

4. Õliseemned

 

 

 

 

 

5. Kartul

0,1

0,1

 

 

 

6. Humal (kuivatatud), sh humalakäbid ja kontsentreerimata pulber

1

 

 

 

1

 

Taimne toit

Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg)

Napro-
pamiid

Nikosul-
furoon

Oksa-
diksüül

Pendi-
metaliin

Pentsüko-
roon

Pro-
metriin

1

2

3

4

5

6

7

1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid

 

 

 

 

 

 

1.1. TSITRUSELISED

 

 

 

 

0,02

 

1.2. PÄHKLIPUU VILJAD (lüditud või lüdimata)

 

 

 

 

0,02

 

1.3. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD

 

 

 

 

0,02

 

1.4. LUUVILJALISED PUUVILJAD

 

 

 

 

0,02

 

1.5. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD

 

 

 

 

0,02

 

1.6. MITMESUGUSED

 

 

 

 

0,02

0,5

2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud

 

 

 

 

 

 

2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD

 

 

 

0,05

0,02

 

Porgand

 

 

 

 

 

0,1

2.2. SIBULKÖÖGIVILJAD

 

 

 

0,05

0,02

 

Sibul

 

 

0,5

 

 

0,1

Küüslauk

 

 

 

 

 

0,1

2.3. VILIKÖÖGIVILJAD

 

 

 

0,05

0,02

 

2.3.1. Maavitsalised

 

 

 

 

 

 

2.3.2. Kõrvitsalised – söödava koorega

 

 

 

 

 

 

Kurk

 

 

0,5

 

 

 

2.3.3. Suhkrumais

 

0,01

 

 

 

 

2.4. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD

 

 

 

0,05

0,02

 

2.5. LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED

 

 

 

0,05

0,02

 

2.6. KAUNKÖÖGIVILJAD (värsked)

 

 

 

0,05

0,02

0,1

2.7. VARSKÖÖGIVILJAD

 

 

 

0,05

0,02

 

Porrulauk

 

 

 

 

 

0,1

3. Kaunviljad

 

 

 

0,05

0,02

0,1

4. Õliseemned

 

 

 

 

0,02

 

Rapsiseemned

0,01

 

 

 

 

 

5. Kartul

 

 

0,1

0,05

0,02

 

6. Tee (must tee Camellia sinensise lehtedest)

 

 

 

 

0,02

 

7. Humal (kuivatatud), sh humalakäbid ja kontsentreerimata pulber

 

 

 

0,1

0,02

 

8. Vürtsid

 

 

 

 

0,02

 

 

Taimne toit

Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg)

Propa-
kloor

Propa-
kvisafop

Propa-
mokarb

Rimsulfu-
roon

Soksa-
miid

Tau-
fluvalinaat

1

 2

 3

 5

 6

1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid

 

 

 

 

 

 

1.1. TSITRUSELISED

 

 

 

0,05

 

 

1.2. PÄHKLIPUU VILJAD (lüditud või lüdimata)

 

 

 

0,05

 

 

1.3. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD

 

 

 

0,05

 

 

Õun

 

 

 

 

 

0,2

1.4. LUUVILJALISED PUUVILJAD

 

 

 

0,05

 

 

1.5. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD

 

 

 

0,05

 

0,5

1.5.1. Maasikas (v.a metsmaasikas)

 

0,05

 

 

 

0,5

1.6. MITMESUGUSED

 

 

 

0,05

 

 

2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud

 

 

 

 

 

0,02

2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD

 

 

 

0,05

 

 

Porgand

 

0,05

 

 

 

 

Kaalikas

0,1

 

 

 

 

 

Naeris

0,3

 

 

 

 

 

Söögipeet

 

0,05

 

 

 

 

2.2. SIBULKÖÖGIVILJAD

 

 

 

0,05

 

 

Sibul

 

 

0,05

 

 

 

Varane sibul

 

 

0,05

 

 

 

2.3. VILIKÖÖGIVILJAD

 

 

 

0,05

 

 

2.3.1. Maavitsalised

 

 

 

 

 

 

Tomat

 

0,05

0,2

 

 

 

Paprika

 

 

0,5

 

 

 

2.3.2. Kõrvitsalised – söödava koorega

 

 

 

 

 

 

Kurk

 

 

0,2

 

 

 

2.4. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD

 

 

 

0,05

 

 

2.4.1. Õisik-ristõielised

0,3

 

0,05

 

 

 

Lillkapsas

 

 

 

 

 

0,02

2.4.2. Pea-ristõielised

0,3

 

0,05

 

 

 

Peakapsas

 

 

 

 

 

0,02

2.5. LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED

 

 

 

0,05

 

 

2.6. KAUNKÖÖGIVILJAD (värske)

 

 

 

0,05

 

 

Uba

 

0,05

 

 

 

 

Hernes

 

0,05

 

 

 

 

2.7. VARSKÖÖGIVILJAD

 

 

 

0,05

 

 

2.8. SEENED

 

 

 

0,05

 

 

3. Kaunviljad

 

 

 

0,05

 

 

4. Õliseemned

 

 

 

0,05

 

 

Rapsiseemned

 

 

 

 

 

0,02

5. Kartul

 

0,05

0,1

0,05

0,1

 

6. Tee (must tee Camellia sinensise lehtedest)

 

 

0,1

0,05

 

 

7. Humal (kuivatatud), sh humalakäbid ja kontsentreerimata pulber

 

 

 

0,05

 

 

8. Vürtsid

 

 

0,02

0,05

 

 

 

Taimne toit

Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg)

Tebukona-
sool

Tiamet-
oksaam

Tia-
klopriid

Ter-
butriin

Tolüül-
fluaniid

Tri-
asamaat

1

2

3

4

5

6

7

1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid

 

 

 

 

 

 

1.1. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD

 

 

 

 

 

 

Õun

 

 

0,5

 

5

0,01

Pirn

 

 

0,5

 

5

 

1.2. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD

 

 

 

 

 

 

1.2.1. Maasikas (v.a metsmaasikas)

 

 

 

 

3

 

2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud

 

 

 

 

 

 

2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

 

Suhkrupeet

 

 

 

 

 

0,01

Porgand

 

0,05

 

 

 

 

2.2. VILIKÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

 

2.2.1. Maavitsalised

 

 

 

 

 

 

Tomat

 

0,05

 

 

 

 

2.2.2. Kõrvitsalised – söödava koorega

 

 

 

 

 

 

Kurk

 

0,05

 

 

 

 

2.3. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

 

2.3.1. Pea-ristõielised

 

 

 

 

 

 

Peakapsas

 

0,05

 

 

 

 

2.4. KAUNKÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

 

Hernes

 

 

 

 

 

0,01

3. Õliseemned

 

 

 

 

 

 

Rapsiseemned

0,05

0,05

 

 

 

 

4. Kartul

 

0,1

0,02

0,1

 

0,01

 

Taimne toit

Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg)

Triflura-
liin

Tsüana-
siin

Tsü-
aso-
famiid

Tsü-
kloksü-
diim

Tsü-
moksa-
niil

Tsü-
prodi-
niil

1

2

3

4

5

6

7

1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid

 

 

 

 

 

 

1.1. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD

 

 

 

 

 

 

Õun

 

 

 

 

 

1

1.2. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD

 

 

 

 

 

 

1.2.1. Maasikas (v.a metsmaasikas)

 

 

 

 

 

1

2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud

 

 

 

 

 

 

2.1. JUUR- JA MUGULK��GIVILJAD

 

 

 

 

 

 

Kaalikas

0,05

 

 

 

 

 

Suhkrupeet

 

 

 

0,2

 

 

Sibul

0,05

 

 

 

 

 

2.2. RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

 

2.2.1. Õisik-ristõielised

0,05

 

 

 

 

 

2.2.2. Pea-ristõielised

0,05

 

 

 

 

 

2.3. KAUNKÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

 

 

Hernes

 

0,05

 

 

 

 

3. Õliseemned

 

 

 

 

 

 

3.1. RAPSI- JA RÜPSISEEMNED

0,05

 

 

 

 

 

Rapsiseemned

 

 

 

2

 

 

4. Kartul

 

 

0,01

1

0,05

 

 

Taimne toit

Taimekaitsevahendi toimeaine ja selle piirnorm (mg/kg)

Tsüpro-
konasool

Vaskoksiid-
kloriid

Vask-
sulfaat

Väävel

1

2

3

4

5

1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid

 

 

 

 

1.1. SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD

 

 

20

50

Õun

0,05

20

 

50

Pirn

0,05

20

 

50

1.2. LUUVILJALISED PUUVILJAD

 

 

20

50

Kirss, ploom

 

20

 

 

1.3. MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD

 

 

20

 

1.3.1. Maasikas (v.a metsmaasikas)

 

 

 

50

2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud

 

 

 

50

2.1. JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD

 

 

 

 

Porgand

 

20

 

 

3. Kartul

 

3

 

 


1 Taimse toidu gruppidesse kuuluvate puu- ja köögiviljade, marjade ning õliseemnete loetelu on esitatud määruse lisa 1 tabelis 2.

Tabel 2. Tabelis 1 nimetatud taimse toidu gruppidesse kuuluvate puu- ja köögiviljade, marjade ning õliseemnete loetelu

Puuvilja, köögivilja või marja nimetus

1. Puuvili või mari: värske, kuivatatud, keetmata, külmutatud, suhkruta; pähklid

1.1.

TSITRUSELISED:

 

greip, sidrun, laim, mandariin (sh klementiin jm hübriidid), apelsin, pomel jms

1.2.

PÄHKLIPUU VILJAD (lüditud või lüdimata):

 

mandel, brasiilia pähkel, ka�u pähkel, kastan, kookospähkel, sarapuupähkel, makadaamia, pekanipähkel, seedripähkel, pistaatsiapähkel, kreeka pähkel jms

1.3.

SEEMNEVILJALISED PUUVILJAD:

 

õun, pirn, küdoonia jms

1.4.

LUUVILJALISED PUUVILJAD:

 

aprikoos, kirss, virsik (sh nektariinid jm hübriidid), ploom jms

1.5.

MARJAD JA VÄIKESED PUUVILJAD:

 

laua- ja veiniviinamari;

maasikas (v.a metsmaasikas);

koguviljad: murakas, põldmari, Logani murakas, vaarikas jms;

teised väikesed puuviljad ja marjad (v.a metsamarjad): mustikas (viljad liigist Vaccinium myrtyllus), jõhvikas, sõstar (punane, must, valge), karusmari jms;

metsamarjad ja metsapuuviljad

1.6.

MITMESUGUSED:

 

avokaado, banaan, dattel, viigimari, kiivi, kumkvaat e kinkan, lit�i, mango, oliiv, lauaoliiv, oliivid õli ekstraheerimiseks, grenadill, ananass, granaatõun, papaia jms

2. Köögivili: värske või keetmata, külmutatud või kuivatatud

2.1.

JUUR- JA MUGULKÖÖGIVILJAD:

 

söögipeet, porgand, juurseller, mädarõigas, maapirn, pastinaak, juurpetersell, redis, mustjuur, maguskartul, kaalikas, naeris, jamss jms

2.2.

SIBULKÖÖGIVILJAD:

 

küüslauk, sibul, �alott, varane sibul jms

2.3.

VILIKÖÖGIVILJAD:

 

maavitsalised: tomat, paprika, t�illipipar, bakla˛aan jms;

kõrvitsalised söödava koorega: kurk, korni�on, kabat�okk jms;

kõrvitsalised mittesöödava koorega: melon, patisson, arbuus jms;

suhkrumais

2.4.

RISTÕIELISED KÖÖGIVILJAD:

 

õisik-ristõielised: brokoli e spargelkapsas, lillkapsas jms;

pea-ristõielised: rooskapsas, peakapsas jms;

leht-ristõielised: hiina kapsas, lehtkapsas jms;

nuikapsas;

2.5.

LEHTKÖÖGIVILJAD JA VÄRSKED ROHELISED TAIMED:

 

salat ja salatilaadsed: kress-salat, põldsalat, aedsalat, eskariool jms;

spinat ja spinatilaadsed: spinat, mangold (lehtpeet) jms;

ürtallik-kress;

salatsigur;

rohelised maitsetaimed: harakputk, murulauk, lehtpetersell, lehtseller jms

2.6.

KAUNKÖÖGIVILJAD (värsked):

 

oad (poetamata ja poetatud), herned (poetamata ja poetatud) jms

2.7.

VARSKÖÖGIVILJAD:

 

spargel, hispaania arti�okk, varsseller, apteegitill, kera-arti�okk, porrulauk, rabarber jms

2.8.

SEENED:

 

kultiveeritud söögiseened, metsa söögiseened

3. Kaunviljad

 

oad, läätsed, herned jms

4. Õliseemned

 

linaseemned, maapähklid, mooniseemned, seesamiseemned, päevalilleseemned (sh kestaga ja ilma kestata), rapsiseemned, sojaoad, sinepiseemned, puuvillaseemned jms

5. Kartul

 

varane ja säilituskartul, varane kartul, säilituskartul

 

 

 

Vabariigi Valitsuse 22. juuli 2004. a määruse nr 254 «Toidus lubatud keemiliste taimekaitsevahendite jääkide loetelu ja piirnormid»
lisa 2
Vabariigi Valitsuse 27. juuli 2006. a määruse nr 174 sõnastuses)
[RT I 2006, 36, 275 - jõust. 11.08.2006]

(TERAVILJAS SELLISTE LUBATUD KEEMILISTE TAIMEKAITSEVAHENDITE JÄÄKIDE LOETELU JA PIIRNORMID, MILLE KOHTA EI OLE KEHTESTATUD EUROOPA LIIDU NORME

Taimekaitsevahendi toimeaine

Piirnorm (mg/kg)

Alfatsüpermetriin

0,05

Alfatsüpermetriin: oder, kaer

0,2

Alumiiniumfosfiid

0,05

Amidosulfuroon

0,01

Asadirahtiin A

1

Difenokonasool

0,05

Dikamba

0,05

Epoksikonasool

0,1

Etüültrineksapak

0,2

Fenoksaprop-P-etüül

0,05

Fenpropidiin

0,5

Fludioksoniil

0,05

Fluoksastrobiin: oder, kaer

0,5

Fluoksastrobiin: nisu, rukis, tritik

0,05

Flutriafool

0,1

Fuberidasool

0,05

Guasatiinatsetaat: kaer, nisu, talirukis

0,05

Isoproturoon

0,01

Jodosulfuroon

0,01

Karboksiin

0,2

Klopüraliid

0,1

Kloridasoon

0,1

Klorosulfuroon: kaer, oder, suvinisu

0,1

Magneesiumfosfiid: teravili ladudes

0,1

MCPA

0,05

MCPB

0,1

Mekoprop P

0,1

Mepikvaatkloriid: talinisu

0,5

Mepikvaatkloriid: rukis, oder

3

Metasakloor

0,1

Metiraam

0,2

Metkonasool

0,1

Metüültiofanaat

0,1

Metüültribenuroon

0,05

Protiokonasool: rukis, nisu, tritik

0,01

Protiokonasool: kaer, oder

0,05

Püraklostrobiin: nisu, rukis, tritik

0,1

Püraklostrobiin: oder, kaer

0,3

Spiroksamiin: oder

0,3

Spiroksamiin: nisu, rukis, tritik

0,05

Tebukonasool: nisu, rukis

0,05

Tebukonasool: oder, kaer

0,2

Tiametoksaam

0,05

Tiraam: nisu, rukis, oder

0,05

Tralkoksüdiim: v.a kaer

0,01

Tritikonasool

0,02

Tritosulfuroon

0,01

Tsüanasiin

0,05

Tsüprokonasool

0,05

Väävel: oder, nisu, kaer

50

 

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json