Teksti suurus:

Kaadrikaitseväelaste väliõppusel, rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil, õhuväe õhusõiduki pardal ja teenistusel mereväe laevadel tasuta toitlustamise kord ja ulatus

Väljaandja:Kaitseminister
Akti liik:määrus
Teksti liik:algtekst-terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp:05.03.2007
Redaktsiooni kehtivuse lõpp:31.12.2007
Avaldamismärge:RTL 2007, 19, 295

Kaadrikaitseväelaste väliõppusel, rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil, õhuväe õhusõiduki pardal ja teenistusel mereväe laevadel tasuta toitlustamise kord ja ulatus

Vastu võetud 16.02.2007 nr 6

Määrus kehtestatakse «Kaitseväeteenistuse seaduse» § 158 lõike 2 alusel.

§1. Üldsätted

Määrusega kehtestatakse kaadrikaitseväelasele väliõppusel, rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil, õhuväe õhusõiduki pardal ja teenistusel mereväe laevadel tasuta toitlustamise kord ja ulatus.

§ 2. Tasuta toitlustamise määr

(1) Kaadrikaitseväelase toiduraha arvestuslik suurus ööpäevas on 66,20 krooni.

(2) Joogivesi tagatakse kaadrikaitseväelasele koos tasuta toitlustamisega väljaspool ööpäevase toiduraha määra.

§ 3. Toitlustamine väliõppustel

(1) Väliõppus on õppus, mis toimub välitingimustes ja millest osalejate toitlustamine korraldatakse väliköögist või kuivtoidupakkidega.

(2) Kaadrikaitseväelasele tagatakse tasuta toitlustamine väliõppusel, mis kestab järjestikku üle 24 tunni.

(3) Lähtuvalt õppuse iseloomust ja toitlustuse korraldusest võib õppust korraldava väeosa või asutuse ülem suurendada kaadrikaitseväelaste ööpäevase toiduraha arvestuslikku suurust kuni 35%.

§ 4. Toitlustamine rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil

(1) Rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil «Rahvusvahelise sõjalise koostöö seaduse» mõistes osalevale kaadrikaitseväelasele tagatakse operatsiooni piirkonnas teenistusülesannete täitmisel tasuta toitlustamine täies ulatuses vastavalt operatsiooni toitlustuse korraldusele ning nende suhtes ei kohaldata määruse §-s 2 sätestatud toitlustamise määra.

(2) Toitlustamisel teekonnal rahvusvahelise sõjalise operatsiooni piirkonda ja sealt tagasi suurendatakse kaadrikaitseväelase ööpäevase toiduraha arvestuslikku suurust kuni 400%.

(3) Teekonnal korraldab toitlustamise vajalikus ulatuses üksuse ülem, kellele hüvitatakse tehtud kulud aruande ja kuludokumentide alusel.

§ 5. Toitlustamine teenistusel mereväe laevadel

(1) Kaadrikaitseväelasele tagatakse teenistusülesannete täitmisel tasuta toitlustamine mereväe laeval laeva päevakorraga kinnitatud toidukordadel ajavahemikul, kui laev on merel (ka ankrus) või on sildunud teise sadamasse väljaspool kodusadamat.

(2) Välisriigi sadamas või välisvetes viibimise ajal võib mereväe laevale toiduainete soetamisel suurendada kaadrikaitseväelaste ööpäevase toiduraha arvestuslikku suurust kuni 35%.

§ 6. Toitlustamine õhuväe õhusõiduki pardal

Õhusõiduki meeskonnale tagatakse teenistusülesannete täitmisel tasuta toitlustamine õhuväe õhusõiduki pardal, kui ööpäevane lennuaeg kestab kokku üle 3 tunni.

Minister Jürgen LIGI

Kantsler Lauri ALMANN

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json