Vabariigi Valitsuse 29. detsembri 1999. a määruse nr 436 "Eritoitude koostis- ja kvaliteedinõuete ning eritoitude valmistamiseks kasutatavate ainete ja eritoidu käitlemise suhtes esitatavate nõuete ning eritoitude märgistamise ja muul viisil teabe edastamise erinõuete ja korra kinnitamine" muutmine
Vastu võetud 19.07.2007 nr 194
Määrus kehtestatakse «Toiduseaduse» § 14 lõike 5 ja § 38 lõike 5 alusel.
§ 1. Vabariigi Valitsuse 29. detsembri 1999. a määrust nr 436 «Eritoitude koostis- ja kvaliteedinõuete ning eritoitude valmistamiseks kasutatavate ainete ja eritoidu käitlemise suhtes esitatavate nõuete ning eritoitude märgistamise ja muul viisil teabe edastamise erinõuete ja korra kinnitamine» (RT I 2000, 2, 6; 2006, 52, 389) muudetakse järgmiselt:
1) punkti 5 alapunktis 31 asendatakse sõnad «31. detsembrini 2006. a» sõnadega «31. detsembrini 2009. a»;
2) normitehniline märkus 1 sõnastatakse järgmiselt:
«1 Nõukogu direktiiv 89/398/EMÜ eritoiduks ettenähtud toiduaineid käsitlevate liikmesriikide õigusaktide ühtlustamise kohta (EÜT L 186, 30.06.1989, lk 27–32), muudetud Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiividega 96/84/EÜ (EÜT L 48, 19.02.1997, lk 20–21), 1999/41/EÜ (EÜT L 172, 8.07.1999, lk 38–39), Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrusega (EÜ) nr 1882/2003 (ELT L 284, 31.10.2003, lk 1–53); komisjoni direktiiv 91/321/EMÜ imiku piimasegude ja jätkupiimasegude kohta (EÜT L 175, 4.07.1991, lk 35–49), muudetud komisjoni direktiividega 96/4/EÜ (EÜT L 49, 28.02.1996, lk 12–16), 1999/50/EÜ (EÜT L 139, 2.06.1999, lk 29–31), 2003/14/EÜ (ELT L 41, 14.02.2003, lk 37–40); nõukogu direktiiv 92/52/EMÜ kolmandatesse riikidesse eksportimiseks ettenähtud imiku piimasegude ja jätkupiimasegude kohta (EÜT L 179, 1.07.1992, lk 129–130); komisjoni direktiiv 96/8/EÜ kehakaalu alandamiseks ettenähtud vähendatud energiasisaldusega dieetides kasutatavate toiduainete kohta (EÜT L 55, 6.03.1996, lk 22–26), muudetud komisjoni direktiiviga 2007/29/EÜ (ELT L 139, 31.05.2007, lk 22–23); komisjoni direktiiv 2001/15/EÜ eritoitu lisatavate erilise toitmisotstarbega ainete kohta (EÜT L 52, 22.02.2001, lk 19–25), muudetud komisjoni direktiividega 2004/5/EÜ (ELT L 14, 21.01.2004, lk 19–20), 2006/34/EÜ (ELT L 83, 22.03.2006, lk 14–15); komisjoni direktiiv 2004/6/EÜ, millega kehtestatakse erand direktiivist 2001/15/EÜ teatavate toodetega kauplemise keelu kohaldamise edasilükkamiseks (ELT L 15, 22.01.2004, lk 31–33), muudetud komisjoni direktiiviga 2007/26/EÜ (ELT L 118, 8.05.2007, lk 5–6); komisjoni direktiiv 2006/125/EÜ imikutele ja väikelastele mõeldud teraviljapõhiste töödeldud toitude ja muude imikutoitude kohta (ELT L 339, 6.12.2006, lk 16–35).».
§ 2. Vabariigi Valitsuse 29. detsembri 1999. a määruse nr 436 punktiga 3 kinnitatud «Imiku- ja väikelapsetoitude koostis- ja kvaliteedinõudeid ning nende valmistamiseks kasutatavate ainete ja käitlemise suhtes esitatavaid nõudeid ning märgistamise ja muul viisil teabe edastamise erinõudeid ja korda» muudetakse järgmiselt:
1) punkti 36 alapunkt 8 sõnastatakse järgmiselt:
«8)
folaat – foolhape;»;
2) lisa 2 kehtestatakse uues sõnastuses (lisatud).
§ 3. Vabariigi Valitsuse 29. detsembri 1999. a määruse nr 436 punktiga 4 kinnitatud «Kehakaalu alandamiseks ettenähtud vähendatud energiasisaldusega toidu koostis- ja kvaliteedinõuete ning selle valmistamiseks kasutatavate ainete ja käitlemise suhtes esitatavate nõuete ning märgistamise ja muul viisil teabe edastamise erinõuete ja korra» punktist 18 jäetakse välja sõnad «ning seostele nälja- või küllastustundega».
§ 4. Määruse § 1 punkti 1 rakendatakse tagasiulatuvalt 31. detsembrist 2006. a.
Peaminister Andrus ANSIP |
Põllumajandusminister Helir-Valdor SEEDER |
Riigikantselei istungiosakonna juhataja riigisekretäri ülesannetes Aivar RAHNO |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
VITAMIINIDE JA MINERAALTOITAINETE, KUI NEID ON LISATUD, MAKSIMAALNE
LUBATUD SISALDUS IMIKU- JA VÄIKELAPSETOITUDES
Tabelis nimetatud piirnormi kohaldatakse tarvitamiseks valmis
toidu suhtes, välja arvatud kaaliumi ja kaltsiumi piirnormid, mida
kohaldatakse müüdava või tarbijale muul viisil üleantava toidu
suhtes.
|