Teksti suurus:

Maamajanduse Infokeskuse põhimäärus ja struktuur

Väljaandja:Põllumajandusminister
Akti liik:määrus
Teksti liik:terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp:01.04.2008
Redaktsiooni kehtivuse lõpp:30.06.2009
Avaldamismärge:

Maamajanduse Infokeskuse põhimäärus ja struktuur

Vastu võetud 14.10.2005 nr 102
RTL 2005, 109, 1689
jõustumine 01.01.2006

Muudetud järgmise määrusega (kuupäev, number, avaldamine Riigi Teatajas, jõustumise aeg): 

20.02.2008 nr 11 (RTL 2008, 17, 239) 1.04.2008

Määrus kehtestatakse «Vabariigi Valitsuse seaduse» § 43 lõike 5 ja § 49 lõike 1 punkti 10 alusel.

1. peatükk
ÜLDSÄTTED

§ 1. Maamajanduse Infokeskuse staatus ja asukoht

(1) Maamajanduse Infokeskus (lühend MMIK, inglise keeles RuralEconomyResearchCentre, edaspidi keskus) on valitsusasutuse hallatav riigiasutus.

[RTL 2008, 17, 239 – jõust. 1.04.2008]

Keskuse varasem nimi oli Jäneda Õppe- ja Nõuandekeskus.

(2) Keskus asub Lääne-Viru maakonnas, Jänedal.

§ 2. Keskuse registreerimine, eelarve ja sümboolika

(1) Keskus on registreeritud riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutuste riiklikus registris.

(2) Keskusel on põllumajandusministri kinnitatud eelarve.

(3) Keskusel on väikese riigivapi kujutise ja oma nimega pitsat ning kehtestatud korras registreeritud sümboolika.

2. peatükk
TEGEVUSVALDKOND

§ 3. Keskuse täidetavad riiklikud ülesanded

(1) Keskus kogub põllumajandusliku raamatupidamise andmebaasi põllumajandustootjate majandustegevuse analüüsimiseks vajalikud andmed, töötleb ja analüüsib neid ning edastab Põllumajandusministeeriumile.


(11) Keskus täidab “Eesti maaelu arengukava 2007–2013” peatükis 16.2 nimetatud riikliku maaeluvõrgustiku (edaspidi maaeluvõrgustik) üksuse ülesandeid ja “Euroopa Kalandusfondi 2007–2013 rakenduskava” peatükis 6.5.7 nimetatud riikliku kalandusvõrgustiku (edaspidi kalandusvõrgustik) üksuse ülesandeid.

[RTL 2008, 17, 239 – jõust. 1.04.2008]

(2) Keskus täidab põllumajandussektori konsulentidele kutsekvalifikatsiooni (kutset) omistava organi ülesandeid ja korraldab vastava komisjoni tööd.

(3) Keskus täidab muid riiklikke ülesandeid, mis tulenevad seadusest või määrusest, samuti neid, mille täitmiseks ta on kohustatud põllumajandusministri otsusega.

§ 4. Keskuse osutatavad avalikud teenused

(1) Seoses riiklike ülesannete täitmisega osutab keskus avalikke teenuseid, mis seisnevad eelkõige teabe levitamises või on sellega seotud.

(2) Keskus võib osutada muid avalikke teenuseid, mis tulenevad seadusest või määrusest, samuti neid, mille täitmiseks ta on kohustatud põllumajandusministri otsusega.

3. peatükk
JUHTIMINE JA STRUKTUUR

§ 5. Keskuse juhtimise kord

(1) Keskus põhineb ainujuhtimisel. Keskust juhib direktor. Keskus ja tema struktuuriüksused pöörduvad Põllumajandusministeeriumi poole direktori kaudu.

(2) Keskuse direktor allub põllumajandusministrile. Keskuse tegevust koordineerib Põllumajandusministeeriumi kantsler.

(3) Kui keskuse juhtimisel on tarvis teha otsus igapäevase tegevuse raamest väljuvate küsimuste lahendamiseks, kooskõlastab direktor selle eelnevalt põllumajandusministriga või Põllumajandusministeeriumi kantsleriga. Põllumajandusministriga tuleb kooskõlastada küsimus, mis lahendatakse subordinatsiooni korras. Kõik teised küsimused kooskõlastatakse Põllumajandusministeeriumi kantsleriga.

§ 6. Keskuse direktori õigused

(1) Juhtimisõigus on direktori üldvolitus keskuse tegevuse korraldamiseks ja tegevusvaldkonda kuuluvate küsimuste otsustamiseks, keskuse esindamiseks ning keskuse nimel tehingute ja teiste õigustoimingute tegemiseks.

(2) Juhtimisõigusega kaasneb direktori õigus anda talle alluvatele töötajatele tööülesandeid ja nende täitmiseks vajalikke volitusi ning neid ära võtta. Delegeerimisel ei saa direktor ületada oma pädevust ega delegeerida juhtimisõigust tervikuna ja alaliselt.

(3) Keskuse juhtimisel annab direktor käskkirju.

§ 7. Keskuse direktori kohustused

(1) Keskuse direktor on kohustatud kavandama keskuse tegevust, juhtima keskust õiguspäraselt ja kõige otstarbekohasemal viisil. Direktor on kohustatud tagama selle põhimääruse ja teiste õigusaktide, sealhulgas subordinatsiooni- või koordinatsioonisuhtes antud üksikaktide täitmise.

(2) Direktor peab korraldama keskuse valduses oleva riigivara eesmärgipärast kasutamist, tagades selle säilimise. Riigivara käsutamine toimub kooskõlastatult Põllumajandusministeeriumiga. Eelarve piires võib keskuse direktor otsustada vara kehtestatud korras juurde osta järgides riigihanke reegleid.

(3) Keskuse direktor peab tegutsema vajaliku hoolsusega, kohusetundlikult ja omakasupüüdmatult ning mitte sooritama tegusid, mis seavad kahtluse alla tema erapooletuse. Direktori täpsemad kohustused määratleb tema tööleping. Direktor vastutab oma kohustuste täitmise eest, ta ei saa kohustuse täitmisest loobuda või taotleda teiselt isikult või haldusorganilt otsuse tegemist küsimuses, mis kuulub tema pädevusse.

§ 8. Keskuse direktori ajutine asendamine

Keskuse direktorit asendab tema äraolekul direktori korraline asetäitja. Direktori ja tema korralise asetäitja äraolekul määrab asetäitja põllumajandusminister. Asetäitjal on direktori pädevus, kuni langeb ära asendatava äraoleku põhjus ja ta naaseb tööle.

§ 9. Keskuse struktuur

(1) Keskuse direktorile alluvad vahetult direktori asetäitja, maaelu- ja kalandusvõrgustiku osakonna juhataja, pearaamatupidaja ning sekretär-arhivaar. Direktori asetäitjale alluvad põllumajandussektori majandusanalüüsi osakonna juhataja, majandusosakonna juhataja ja juhtivspetsialist kutsete omistamise alal ning abipersonal. Direktori asetäitja täidab ühtlasi personalitööga seonduvaid  ülesandeid.

(2) Keskuse osakonnad on põllumajandussektori majandusanalüüsi osakond, maaelu- ja kalandusvõrgustiku osakond ning majandusosakond. Osakonda juhib osakonnajuhataja.

(3) Põllumajandussektori majandusanalüüsi osakond kogub põllumajandusliku raamatupidamise andmebaasi põllumajandustootjate majandustegevuse analüüsimiseks vajalikke andmed ning töötleb ja analüüsib neid.

(4) Maaelu- ja kalandusvõrgustiku osakond korraldab oma valdkonda käsitleva teabe kogumist, analüüsimist ja levitamist ning muid maaelu- ja kalandusvõrgustiku tegevuseks ning edendamiseks vajalikke üritusi.

(5) Majandusosakond haldab keskuse valduses olevat vara ning teenindab keskuse kliente ja töötajaid.

(6) Keskuse struktuuriüksusena võivad osakonna koosseisu kuuluda bürood.

(7) Lõigete 1, 2 ja 6 kohaselt on keskuse struktuur ja sellele vastav koosseis järgmine:

Struktuuriüksus/töökoht

Töökoht

Direktor

  1

Pearaamatupidaja

  1

Sekretär-arhivaar

  1

Direktori asetäitja

  1

Juhtivspetsialist kutsete omistamise alal

  1

Abitööline

  2

Põllumajandussektori majandusanalüüsi osakond kokku

  9, sealhulgas

Juhataja

  1

Juhtivspetsialist

  6

Vanemspetsialist

  2

Maaelu- ja kalandusvõrgustiku osakond kokku

 10, sealhulgas

Juhataja

  1

Juhtivspetsialist hangete ja võrgustike ürituste korraldamise alal

  1

Maaeluvõrgustiku büroo kokku

  5, sealhulgas

Juhataja

  1

Juhtivspetsialist

  4

Kalandusvõrgustiku büroo kokku

  3, sealhulgas

Juhataja

  1

Juhtivspetsialist

  2

Majandusosakond kokku

 14,5, sealhulgas

Juhataja

  1

Heakorratehnik

  1

Komandant

  0,5

Elektrik

  1

Ehitus-remonditööline

  2

Heakorratööline

  2

Valvur

  4

Koristaja

  3

Kokku

 40,5

[RTL 2008, 17, 239 – jõust. 1.04.2008]

4. peatükk
KESKUSE FINANTSEERIMINE, TEMA TEGEVUSE KONTROLLIMINE JA KESKUSE ÜMBERKORRALDAMINE VÕI LÕPETAMINE

§ 10. Keskuse finantseerimine

(1) Keskust finantseeritakse riigieelarvest. Keskuse osalemist välislepingu täitmisel finantseeritakse riigieelarvest ja/või välislepingu alusel.

(2) Avalikud teenused ja nendega seotud teenused, mida keskus põhimääruse järgi osutab, kuid mille osutamist riigieelarvest ei finantseerita, on tasulised. Tasu määra arvutab keskus teenuse osutamise otseste ja tegelike kulude põhjal.

(3) Avaliku teenuse tasu määra kalkulatsioon peab olema läbipaistev ja kliendile tema soovi korral kättesaadav. Põllumajandusministri nõudel tuleb see enne kehtestamist temaga kooskõlastada.

§ 11. Keskuse aruandekohustus ja revideerimise kord

(1) Keskusel on Põllumajandusministeeriumi ja õigusnormidega määratud juhul teiste riigiorganite ees aruandekohustus. Aruandekohustus Põllumajandusministeeriumi ees tuleb subordinatsioonisuhetes täita põllumajandusministrile ja koordinatsioonisuhetes kantslerile nende nõutud viisil ja tähtajaks.

(2) Keskuse üle teostatakse teenistuslikku ja riiklikku järelevalvet. Niivõrd kui teenistusliku järelevalve osas ei ole õigusnormidega määratud järelevalve korda, määrab selle konkreetsel juhul või üldiselt põllumajandusminister.

(3) Teenistusliku järelevalve algatamise otsustab põllumajandusminister.

§ 12. Keskuse ümberkorraldamine ja tema tegevuse lõpetamine

Keskuse ümberkorraldamise ja lõpetamise otsustab kehtestatud korras põllumajandusminister.

5. peatükk
RAKENDUSSÄTTED

§ 13. [Käesolevast tekstist välja jäetud]

§ 14. Määruse jõustumine

Määrus jõustub 1. jaanuaril 2006. a.

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json