Teksti suurus:

Eesti Vabariigi rahareformi komitee moodustamise kohta

Väljaandja:Ülemnõukogu
Akti liik:seadus
Teksti liik:algtekst
Avaldamismärge:RT 1991, 13, 173

Eesti Vabariigi rahareformi komitee moodustamise kohta

Vastu võetud 27.03.1991

EESTI VABARIIGI SEADUS

Paragrahv 1. Rahareformi juhtimiseks ja Eesti Vabariigi valuuta sisseseadmiseks moodustada Eesti Vabariigi rahareformi komitee koosseisus: Eesti Vabariigi Valitsuse esimees (komitee esimees) ja Eesti Panga president (komitee liige) ametikohtade järgi ning üks sõltumatu teadlasest liige (komitee liige) Eesti Vabariigi Ülemnõukogu määramisel.

Juhul kui komitee esimees või selle liikmed ei saa täita oma kohustusi, asendavad neid vastavalt Eesti Vabariigi rahandusminister, Eesti Panga nõukogu esimees ja üks kahest spetsialistist, kelle määrab Eesti Vabariigi Ülemnõukogu.

Eesti Vabariigi rahareformi komitee teostab kõiki käesolevas seaduses ettenähtud volitusi rahareformi läbiviimisel Eesti Vabariigis.

Eesti Vabariigi rahareformi komitee volitused on piiratud rahareformi ettevalmistamise, teostamise ja lõpuleviimisega. Komitee tegevust avalikustatakse niivõrd, kuivõrd see ei kahjusta riiklikke huve. Informatsioon komitee kogu tegevuse kohta tehakse kättesaadavaks pärast komitee volituste lõppemist või Eesti Vabariigi Ülemnõukogu otsusega.

Paragrahv 2. Eesti Vabariigi rahareformi komitee vastutab Eesti Vabariigi Ülemnõukogu ees ja annab talle aru.

Paragrahv 3 Eesti Vabariigi rahareformi komitee juhib rahareformi, kehtestab selle tähtaja, tingimused ja läbiviimise korra.

Paragrahv 4. Eesti Vabariigi rahareformi komiteel on õigus otsustada kõiki rahareformiga seotud küsimusi.

Paragrahv 5. Eesti Vabariigi rahareformi komitee otsused vormistatakse dekreetidena. Komitee äranägemisel võib neid avaldada Riigi Teatajas ning vajaduse korral teha üldsusele teatavaks massiteabevahendite kaudu.

Eesti Vabariigi rahareformi komitee otsused on täitmiseks kohustuslikud kogu Eesti Vabariigi territooriumil.

Paragrahv 6. Käesolev seadus jõustub alates vastuvõtmisest ja kehtib kuni 1995. aasta 29. juunini.

Eesti Vabariigi Ülemnõukogu esimees A. RÜÜTEL

Tallinn, 27. märtsil 1991.

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json