HALDUSÕIGUSPost ja sideVälislepingud

ÜROEriagentuuridRahvusvahelise Telekommunikatsiooni Liit (ITU)

Teksti suurus:

Rahvusvahelise Elektersideliidu 1994. aasta Kyoto täievolilisel konverentsil vastuvõetud põhikirja ja konventsiooni parandusdokumendid

Väljaandja:Riigikogu
Akti liik:välisleping
Teksti liik:algtekst
Jõustumise kp:01.01.1996
Avaldamismärge:RT II 1995, 32, 157

Rahvusvahelise Elektersideliidu 1994. aasta Kyoto täievolilisel konverentsil vastuvõetud põhikirja ja konventsiooni parandusdokumendid

Vastu võetud 14.10.1994

Rahvusvahelise Elektersideliidu 1992. aasta Genfi erakorralise täievolilise konverentsi ja 1994. aasta Kyoto täievolilise konverentsi lõppaktide ratifitseerimise seadus

Välisministeeriumi teadaanne välislepingu jõustumise kohta

Rahvusvahelise Elektersideliidu (uue nimega: Rahvusvahelise Telekommunikatsiooni Liidu) 1992. aasta Genfi erakorralisel täievolilisel konverentsil vastuvõetud põhikiri, konventsioon ning põhikirja, konventsiooni ja administratiiveeskirjade rakendamisega seotud tülide kohustusliku lahendamise fakultatiivprotokoll [jõust. 23.01.1996]

Rahvusvahelise Telekommunikatsiooni Liidu 1998. aasta Minneapolise täievolilisel konverentsil vastuvõetud põhikirja ja konventsiooni muutmisdokumendid [jõust. 13.09.2000]

Rahvusvahelise Telekommunikatsiooni Liidu põhikirja ja konventsiooni muutmisdokumendid [jõust. 12.01.2005]

Rahvusvahelise Telekommunikatsiooni Liidu põhikirja ja konventsiooni 2010. aasta muutmise aktid [jõust. 06.01.2012]


Mitteametlik tõlge

Rahvusvahelise Elektersideliidu põhikirja (Genf, 1992) parandusdokument
(täievolilise konverentsi poolt vastu võetud parandused (Kyoto, 1994))

Alla kirjutatud 14. oktoobril 1994. a.

I osa. EESSÕNA

Rahvusvahelise Elektersideliidu põhikirja (Genf, 1992) vastavate sätete, eriti artikli 55 sätete alusel ja nende täitmisel, tegi Rahvusvahelise Elektersideliidu täievoliline konverents (Kyoto, 1994) järgmised muudatused nimetatud põhikirja:

Artikkel 8 (CS). Täievoliline konverents

MOD 501 b) arutab läbi nõukogu ettekanded liidu tegevuse kohta alates eelmisest täievolilisest konverentsist, ja liidu strateegiapoliitika ning planeerimise kohta;

MOD 57 i) arutab läbi ja vajadusel võtab vastu käesoleva põhikirja ja konventsiooni kohta käivad parandusettepanekud, mis on esitatud liidu likmete poolt põhikirja artikli 55 sätete ning koventsiooni vastavate sätete kohaselt;

ADD 59A 3. Erandina on kahe korralise täievolilise konverentsi vahelisel ajal võimalik läbi viia erakorraline täievoliline konverents piiratud päevakorraga, et arutada eriküsimusi:

ADD 59 B a) eelneva korralise täievolilise konverentsi otsusel;

ADD 59 C b) kui kaks kolmandikku liidu liikmetest seda peasekretärilt individuaalselt paluvad;

ADD 59 D c) nõukogu ettepanekul vähemalt kahe kolmandiku liidu liikmete heakskiidul.

Artikkel 9 (CS).Valimisi ja sellega seotud küsimusi puudutavad põhimõtted

MOD 62 b) peasekretär, peasekretäri asetäitja, büroode direktorid ning raadioeeskirjade ameti liikmed valitakse liikmesriikide poolt esitatud kandidaatide hulgast, kes on nende riikide kodanikud, hulgast ning kõik kandidaadid peavad olema erinevate liikmesriikide kodanikud ja nende valimisel tuleb arvesse võtta ühtlast geograafilist jaotust maailma eri piirkondade vahel; valitud ametnike puhul tuleb arvesse võtta samuti käesoleva põhikirja lõigus 154 sisalduvaid põhimõtteid;

MOD 63 c) raadioeeskirjade ameti liikmed peavad olema valitud nende individuaalseid võimeid arvestades; iga liige võib esitada ainult ühe kandidaadi.

Artikkel 28 (CS). Liidu rahalised vahendid

MOD 163 (4) Iga liikme poolt valitud osamaksu klass, vastavalt ülalmainitud lõikudele 161 või 162, on rakendatav esimeses kaheaastases eelarves pärast ülalmainitud lõikudes 161 või 162 viidatud kuuekuulise perioodi lõppu.

II osa. JÕUSTUMISE KUUPÄEV

Käesolevas dokumendis sisalduvad parandused jõustuvad täielikult ja ühe dokumendina 1. jaanuaril 1996 liikmete vahel, kes on Rahvusvahelise Elektersideliidu põhikirja ning konventsiooni (Genf, 1992) osapooled ning kes on enne seda kuupäeva deponeerinud käesolevat dokumenti puudutavad ratifitseerimise, vastuvõtmise, kinnitamise või sellega ühinemise dokumendid.

Selle tõenduseks on vastavad täievolilised esindajad alla kirjutanud käesolevale, Rahvusvahelise Elektersideliidu põhikirja (Genf, 1992) parandusdokumendi originaalile.


Mitteametlik tõlge

Rahvusvahelise Elektersideliidu konventsiooni (Genf, 1992) parandusdokument
(täievolilise konverentsi poolt vastu võetud parandused (Kyoto, 1994))

I osa. EESSÕNA

Rahvusvahelise Elektersideliidu konventsiooni (Genf, 1992) vastavate sätete, eriti artikli 42 sätete alusel ja nende täitmisel, tegi Rahvusvahelise Elektersideliidu täievoliline konverents (Kyoto, 1994) järgmised muudatused nimetatud konventsiooni:

Artikkel 4 (CV). Nõukogu

MOD 50 1. Nõukogu liikmete arvu määrab iga nelja aasta järel toimuv täievoliline konverents.

MOD 50A 2. See arv ei tohi ületada 25% liidu kogu liikmete arvust.

MOD 80 (14) olema vastutav koostöö eest põhikirja artiklites 49 ja 50 viidatud kõikide rahvusvaheliste organisatsioonidega ja sõlmima selleks liidu nimel esialgseid lepinguid põhikirja artiklis 50 ning konventsiooni lõikudes 260 ja 261 viidatud rahvusvaheliste organisatsioonidega ja ÜRO-ga, Rahvusvahelise Elektersideliidu ning ÜRO vahelise lepingu kohaldamiseks; need esialgsed lepingud tuleb esitada täievolilisele konverentsile lähtuvalt põhikirja artikli 8 vastavast sättest;

Artikkel 7 (CV). Ülemaailmne raadioside konverents

MOD 118 (2) Üldine päevakord peab olema kindlaks määratud neli aastat varem ja lõplik päevakord peab olema kindlaks määratud nõukogu poolt, eelistatavalt kaks aastat enne konverentsi, omades, vastavalt käesoleva konventsiooni lõigu 47 sätetele, heakskiitu liidu liikmete enamuse poolt. Need kaks päevakorra versiooni peavad olema koostatud ülemaailmse raadioside konverentsi soovituste alusel vastavalt käesoleva konventsiooni lõigule 126.

Artikkel 19 (CV).Administratsioonide väliste organisatsioonide ja iseseisvate üksuste osalemine liidu tegevuses

MOD 239 9. Ülalmainitud lõikudes 229 või 230 viidatud iseseisev üksus või organisatsioon võib esineda teda heaks kiitnud liikme nimel, kui liige informeerib vastava büroo direktorit, et ta on sellise heakskiidu andnud.

Artikkel 23 (CV)

MOD 258 3. Peasekretär kutsub vaatlejaid saatma:

ADD 262 bis e) käesoleva konventsiooni lõigus 229 nimetatud iseseisvaid üksusi ja organisatsioone ning rahvusvahelise iseloomuga organisatsioone, millised neid esindavad.

(MOD) 269 b) lõikude 259 ja 262bis kohaselt kutsutud organisatsioonide ja agentuuride vaatlejaid.

Artikkel 24 (CV)

MOD 271 2. (1) Käesoleva konventsiooni lõikude 256 kuni 265 sätted kehtivad raadioside konverentside kohta, välja arvatud 262bis.

Artikkel 32 (CV).Konverentside ja muude koosolekute protseduurireeglid

MOD 379 (2) Kõikide peamiste ettepanekute tekstid, mis pannakse hääletusele, peavad olema aegsasti esitatud konverentsi töökeeltes, et neid saaks uurida enne arutelu.

Artikkel 33 (CV). Rahalised vahendid2

NOC 475 4. Järgnevad sätted kehtivad lõikudes 259 kuni 262 viidatud organisatsioonide ning käesoleva konventsiooni artikli 19 sätete kohaselt liidu tegevuses osalemise õigust omavate iseseisvate üksuste osamaksude kohta.

(MOD) 476 (1) Käesoleva konventsiooni lõikudes 259 kuni 262 viidatud organisatsioonid ja teised rahvusvahelise iseloomuga organisatsioonid, mis osalevad täievolilisel konverentsil, liidu sektoris või rahvusvahelise elekterside ülemaailmsel konverentsil, katavad konverentsi või sektori kulud, vastavalt alljärgnevatele lõikudele 479 kuni 481, välja arvatud juhul, kui nad on nõukogu poolt vastastikusel alusel sellest vabastatud.

(MOD) 477 (2) Iga iseseisev üksus või organisatsioon, mis esineb käesoleva konventsiooni lõigus 237 märgitud nimekirjades, katab sektori kulud vastavalt alljärgnevatele lõikudele 479 ja 480.

(MOD) 478 (3) Iga iseseisev üksus või organisatsioon, mis esineb käesoleva konventsiooni lõigus 237 märgitud nimekirjades ning mis võtab osa raadioside konverentsist, rahvusvahelise elekterside ülemaailmsest konverentsist või sektori konverentsist või koosolekust, mille liige ta ei ole, katab konverentsi või koosoleku kulud vastavalt alljärgnevatele lõikudele 479 ja 481.

(MOD) 479 (4) Lõikudes 476, 477 ja 478 märgitud osamaksud põhinevad vabalt valitud osamaksu klassil, mis on esitatud astmikuna ülaltoodud lõigus 468, välja arvatud 1/4, 1/8 ja 1/16 ühiku klassid, mis on eraldatud liidu liikmetele (viimatimainitud erand ei kehti elekterside arengusektori kohta). Peasekretäri peab informeerima valitud klassist; iga vastav iseseisev üksus või organisatsioon võib alati valida osamaksu klassi, mis on kõrgem sellest, mida ta juba on valinud.

(MOD) 480 (5) Osamaksu suurus ühiku kohta, mida makstakse iga sektori kulude katteks, peab moodustama 1/5 liidu liikmete osamaksu ühikust. Neid osamakse käsitletakse liidu sissetulekuna. Nad kannavad intresse vastavalt ülaltoodud lõigu 474 sätetele.

(MOD) 481 (6) Osamaksu suurus ühiku kohta, mida makstakse konverentsi või kohtumise kulude katteks, määratakse, jagades kõne all oleva konverentsi või kohtumise kogu eelarve liikmete osamaksude ühikute summaga kui nende osaga liidu kuludes. Osamakse käsitletakse liidu sissetulekuna. Nad kannavad intresse alates kuuekümnendast päevast arvete väljasaatmise päevast arvates, vastavalt määrale, mis on kindlaks määratud ülaltoodud lõigus 474.

(MOD) 482 (7) Osamaksu ühikute arvu vähendamine on võimalik ainult vastavalt põhimõtetele, mis on kindlaks määratud põhikirja artikli 28 vastavate sätetega.

(MOD) 483 (8) Sektori töös osalemise katkestamise või lõpetamise korral (vt. käesoleva konventsiooni lõiku 240) peab osamaksu maksma selle kuu viimaseks päevaks, mil katkestamine või lõpetamine toimub.

(MOD) 484 5. Publikatsioonide müügihinna määrab peasekretär, võttes arvesse, et trükkimise ja levitamise kulud peaksid üldiselt saama kaetud publikatsioonide müügiga.

(MOD) 485 6. Liit peab säilitama reservfondi, et vajalikke kulusid käibekapitaliga katta, ja säilitama küllaldaselt sularahavarusid, et vältida, niipalju kui võimalik, laenude võtmist. Reservfondi suuruse määrab nõukogu iga-aastaselt eeldatavate vajaduste põhjal. Iga kaheaastase eelarveperioodi lõpul pannakse kulutamata jäänud eelarve krediidid reservfondi. Ülejäänud selle fondi detaile on kirjeldatud finantseeskirjades.

(MOD) 486 7. (1) Peasekretär võib koordinatsioonikomiteega kokkuleppel heaks kiita vabatahtlikke sularahaannetusi, kui selline vabatahtlik annetus on vastavuses ja kohane liidu programmide ja eesmärkidega ning konverentsi poolt rakendatud programmidega ja kooskõlastatud finantseeskirjadega, milles peavad sisalduma erisätted taoliste vabatahtlike annetuste vastvõtmise ja kasutamise kohta.

NOC 487(2) Sellistest vabatahtlikest annetustest peab peasekretär ette kandma nõukogule finantstegevuse aruandes ja ka kokkuvõtvas aruandes, näidates iga juhtumi puhul ära allika, ettepaneku kasutamiseks ja ettevõetud tegevused iga vabatahtliku annetusega seoses.


Lisa (CV)

MOD 1002 Vaatleja — isik, kes on saadetud:

— ÜRO, ÜRO eriagentuuri, Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuri, regionaalse elekterside organisatsiooni või satelliitsüsteemide alal tegutseva valitsustevahelise organisatsiooni poolt osalema nõuandva õigusvõimega täievolilisele konverentsile, sektori konverentsile või kohtumisele,

— rahvusvahelise organisatsiooni poolt osalema nõuandva õigusvõimega sektori konverentsil või kohtumisel,

— liidu liikme valitsuse poolt osalema hääleõiguseta regionaalkonverentsil või

— konventsiooni lõigus 229 viidatud iseseisva üksuse või organisatsiooni või sellist isikut või organisatsiooni esindava rahvusvahelise iseloomuga organisatsiooni poolt,

kooskõlas käesoleva konventsiooni sätetega.


II osa. JÕUSTUMISE KUUPÄEV

Käesolevas dokumendis sisalduvad parandused jõustuvad täielikult ja ühe dokumendina 1. jaanuaril 1996 liikmete vahel, kes on Rahvusvahelise Elektersideliidu põhikirja ning konventsiooni (Genf, 1992) osapooled ning kes on enne seda kuupäeva deponeerinud käesolevat dokumenti puudutavad ratifitseerimise, vastuvõtmise, kinnitamise või sellega ühinemise dokumendid.

Ülaltoodu kinnituseks on vastavad täievolilised esindajad alla kirjutanud käesolevale, Rahvusvahelise Elektersideliidu konventsiooni (Genf, 1992) parandusdokumendi originaalile.

1Sümbolid serval tähistavad Genfi põhikirja ja konventsiooni tekstide parandusi (1992), omades järgmist tähendust:

ADD= uus lisatud lõik

MOD= muudetud lõik

(MOD)= lõik muudetud toimetajapoolselt

NOC= muutmata lõik

SUP= väljajäetud lõik (antud on ainult vana lõigu number)

Neile sümbolitele järgneb olemasoleva lõigu number. Uute lõikude (sümbol ADD) asukoht tekstis on määratud vastava numbriga, millele järgneb täht.

Peab samuti märkima, et plenaaristungi otsuse põhjal korraldab peasekretär täievolilise konverentsi (Kyoto, 1994) poolt vastu võetud peatükkide, artiklite ja lõikude ning resolutsioonide ja soovituste lõplikku nummerdamist.

2Ainult konventsiooni lõikude 476 kuni 486 numbrid on muudetud.

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json