Teksti suurus:

Teenetemärgi „Harju maakonna aukodanik“ kehtestamine

Väljaandja:Regionaalminister
Akti liik:määrus
Teksti liik:algtekst-terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp:23.03.2009
Redaktsiooni kehtivuse lõpp:28.02.2015
Avaldamismärge:RTL 2009, 28, 362

Teenetemärgi „Harju maakonna aukodanik“ kehtestamine

Vastu võetud 16.03.2009 nr 5

Määrus kehtestatakse «Vabariigi Valitsuse seaduse» § 88 lõike 6 alusel.

§ 1.  Reguleerimisala

  Määrusega kehtestatakse Harju maavanema poolt antava teenetemärgi «Harju maakonna aukodanik» (edaspidi teenetemärk) kirjeldus ning andmise kord.

§ 2.  Harju maakonna teenetemärgi kirjeldus

  (1) Teenetemärk (lisa) on kolmekihiline ruudukujuline rinnamärk. Teenetemärgi alumine kiht on hõbedane mõõtudega 30×30 mm, matistatud ning ruutjalt äralõigatud nurkadega ruut mõõtudega 5×5 mm, mille peal neli valget emailitud ruutu mõõtudega 11×11 mm moodustavad koos karkristi.

  (2) Teenetemärgi pealmises kihis ehk südapunktis on Harju maakonna vapikilp mõõtudega 12×10 mm. Vapikilp on punane (Pantone 202), millel hõbeda rist. Teenetemärk on valmistatud hõbedast (925°).

  (3) Teenetemärgi kinnitusena kasutatakse nn trukk-kinnitust, nõel on valmistatud hõbedast ning trukk hõbedavärvilisest metallist. Teenetemärgi tagaküljele on graveeritud tekst «Aukodanik», selle alla väljaandmise aasta ning kõige alla järjekorranumber.

§ 3.  Harju maakonna teenetemärgi andmise kord

  (1) Harju maakonna teenetemärk «Harju maakonna aukodanik» on asutatud maakonnale osutatud eriliste teenete ja väljapaistvate saavutuste tunnustamiseks.

  (2) Teenetemärk antakse füüsilisele isikule, kes oma silmapaistva töö ja tegevusega on kaasa aidanud maakonna arengule, samuti muude saavutuste eest, mis on toonud au ja tunnustust.

  (3) Teenetemärgi võib anda Eesti Vabariigi kodanikule või välismaalasele. Teenetemärgi saaja ei pea olema Harju maakonna elanik. Teenetemärgi võib anda ka postuumselt.

  (4) Ettepaneku teenetemärgi andmise kohta esitab maavanemale maavanema poolt moodustatud komisjon.

  (5) Maavanem otsustab teenetemärgi andmise temale komisjoni poolt esitatud kandidaatide hulgast hiljemalt iga aasta 15. veebruariks.

  (6) Teenetemärgi andmise otsus avalikustatakse maakonnalehes «Harju elu» ja maavalitsuse kodulehel.

  (7) Teenetemärgi andmine vormistatakse Harju maavanema korraldusega.

  (8) Teenetemärgi juurde kuulub tunnistus, millele kantakse teenetemärgi saaja nimi, teenetemärgi üleandmise kuupäev ja järjekorranumber. Tunnistus allkirjastatakse maavanema poolt.

  (9) Teenetemärk antakse üle üks kord aastas, seoses Eesti Vabariigi aastapäevaga. Erandjuhtudel võib üleandmine toimuda ka muul ajal.

  (10) Isikule võib teenetemärgi anda üks kord.

  (11) Teenetemärk ei kuulu asendamisele.

  (12) Teenetemärgi saanud isikute nimed koos selle saamise aluseks olnud teenete kirjeldusega ja muude dokumentidega säilitatakse süstematiseeritult Harju Maavalitsuses.

Minister Siim Valmar KIISLER


Kantsler Märt KRAFT


KINNITATUD
Regionaalministri 16. märtsi 2009. a määrusega nr 5
Lisa


Teenetemärk «Harju maakonna aukodanik»

Kirjeldus:

Teenetemärk on kolmekihiline ruudukujuline rinnamärk. Teenetemärgi alumine kiht on hõbedane, matistatud ning ruutjalt äralõigatud nurkadega ruut, mille peal neli valget emailitud ruutu moodustavad koos karkristi. Teenetemärgi pealmises kihis ehk südapunktis on Harju maakonna vapikilp. Vapikilp on punane, millel hõbeda rist. Teenetemärk on valmistatud hõbedast (925°).

Teenetemärgi kinnitusena kasutatakse nn trukk-kinnitust, nõel on valmistatud hõbedast ning trukk hõbedavärvilisest metallist.

Teenetemärgi tagaküljele on graveeritud tekst «Aukodanik», selle alla väljaandmise aasta ning kõige alla järjekorranumber.


Tehniline kirjeldus:

Hõbedane alusruut 30×30 mm

Äralõigatud ruut 5×5 mm

Valge emailitud ruut 11×11 mm

Harju maakonna vapikilp 12×10 mm


Joonis:

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json