Teksti suurus:

Eesti Panga presidendi 1. oktoobri 2007. a määruse nr 14 «Krediidiasutuste maksebilansi aruandluse kehtestamine» muutmine

Väljaandja:Eesti Panga President
Akti liik:määrus
Teksti liik:algtekst
Jõustumise kp:01.01.2011
Avaldamismärge:RT I 2010, 51, 331

Eesti Panga presidendi 1. oktoobri 2007. a määruse nr 14 «Krediidiasutuste maksebilansi aruandluse kehtestamine» muutmine

Vastu võetud 22.07.2010 nr 15

Määrus kehtestatakse «Krediidiasutuste seaduse» § 91 lõike 1 alusel.

§ 1. Eesti Panga presidendi 1. oktoobri 2007. a määruses nr 14 «Krediidiasutuste maksebilansi aruandluse kehtestamine» (RTL 2007, 77, 1338; 2009, 75, 1098) tehakse järgmised muudatused:

1) lisa 1 «Mittetehinguliste finantsvoogude aruanne» punkti 3 alapunkt 3 «Aruande valuuta kood» muudetakse ja sõnastatakse järgmiselt:

«3) Aruande valuuta kood

Siin näidatakse valuuta, milles vara on välja antud või kohustus kaasatud.

Kui lepingu kohaselt võib väljaantud vara või kaasatud ressursi tagasimakse suurus teatud valuuta kursi muutusest tulenevalt muutuda, siis näidatakse siin valuuta, mille kursist tagasimakse suurus sõltub. Näiteks kui väljaantud vara või kaasatud ressursi lepinguline valuuta on euro ja tagasimaksmise summa on seotud euro ja mõne muu valuuta (nt CHF) tagasimaksmise hetkel kehtiva kursiga, näidatakse väljaantud vara või kaasatud ressursi aruande valuutana seotud valuuta (antud juhul CHF). Väärtpaberite puhul määratakse valuuta kood vastavalt nimiväärtusele, seda ka siis, kui väärtpaberi turuhind on fikseeritud teises valuutas. Tuletisinstrumendi puhul on aruande valuuta euro.»;

2) lisa 1 «Mittetehinguliste finantsvoogude aruanne» punkti 3 alapunkt 7 «Rahaloomega tegelevad finantseerimisasutused, kesksed vastaspooled või väärtpaberistajad» muudetakse ning sõnastatakse järgmiselt:

«7) Rahaloomeasutuste, kesksete vastaspoolte või väärtpaberistajate identifikaatorid

Krediidiasutused 1
Rahaturufondid 2
Muud rahaloomeasutused 3
Keskne vastaspool 4
Väärtpaberistaja 5

Siin näidatakse kliendiliikide «Muu finantseerimisasutus», «Krediidiasutus» ja «Keskpank» puhul kliendi kuuluvus rahaloomeasutuste (RA) nimekirja (identifikaatorid 1–3) või kliendiliigi «Muu finantseerimisasutus» puhul seda, kas tegemist on keskse vastaspoole või väärtpaberistajaga (identifikaatorid 4 ja 5). Ülejäänud kliendiliikide puhul on identifikaatoriks 0 (null).

Kliendi liigitamisel RA-ks lähtutakse Euroopa Liidu RA-de nimekirjast, mis on avaldatud Euroopa Keskpanga koduleheküljel.

Kliendiliigi «Keskpank» puhul märgitakse RA identifikaatoriks «Muud rahaloomeasutused».»;

3) lisa 1 «Mittetehinguliste finantsvoogude aruanne» punkti 3 alapunktis 15 «Mittetehingulise finantsvoo liigi identifikaatorid» asendatakse kogu tekstis sõna «krooni» sõnaga «eurot» ja alapunktis 16 «Mittetehingulise finantsvoo summa» asendatakse sõna «täisühikuteni» sõnadega «kahe komakohani»;

4) lisa 2 «Mitteresidentidele müüdud ja neilt ostetud teenuste aruanne» punkti 3 alapunkt 4 «Mitteresidentidele müüdud või neilt ostetud teenuste maksumus» muudetakse ja sõnastatakse järgmiselt:

«4) Mitteresidentidele müüdud või neilt ostetud teenuste maksumus

Siin näidatakse mitteresidentidele müüdud ja neilt ostetud teenuste maksumus eurodes ümardatuna kahe komakohani.»

§ 2. Määrus jõustub 1. jaanuaril 2011. a.

Asepresident
presidendi ülesannetes Märten ROSS

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json