Teksti suurus:

Nende söötade tariifne klassifikatsioon, mille vabasse ringlusse suunamisel tasutakse järelevalvetoimingute eest riigilõivu

Nende söötade tariifne klassifikatsioon, mille vabasse ringlusse suunamisel tasutakse järelevalvetoimingute eest riigilõivu - sisukord
Väljaandja:Põllumajandusminister
Akti liik:määrus
Teksti liik:terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp:15.10.2010
Redaktsiooni kehtivuse lõpp:31.12.2010
Avaldamismärge:

Nende söötade tariifne klassifikatsioon, mille vabasse ringlusse suunamisel tasutakse järelevalvetoimingute eest riigilõivu

Vastu võetud 16.05.2008 nr 50
RTL 2008, 43, 591
jõustumine 31.05.2008

Muudetud järgmiste aktidega (näita)

VastuvõtmineAvaldamineJõustumine
05.10.2010RT I 2010, 73, 55915.10.2010

Määrus kehtestatakse «Söödaseaduse» § 28 lõike 4 alusel.

§ 1.  Tariifne klassifikatsioon

  Nende mitteloomsete söötade tariifne klassifikatsioon, mille vabasse ringlusse suunamisel tasutakse järelevalvetoimingute eest riigilõivu «Riigilõivuseaduse» § 210 lõikes 3 sätestatud määrade järgi, on toodud määruse lisas.

§ 2.  [Käesolevast tekstist välja jäetud]

 

Põllumajandusministri 16. mai 2008. a määruse nr 50 «Nende söötade tariifne klassifikatsioon, mille vabasse ringlusse suunamisel tasutakse järelevalvetoimingute eest riigilõivu»
lisa
(põllumajandusministri 5. oktoobri 2010. a määruse nr 97 sõnastuses)
[RT I 2010, 73, 559 – jõust. 15.10.2010]



NENDE MITTELOOMSETE SÖÖTADE TARIIFNE KLASSIFIKATSIOON, MILLE VABASSE RINGLUSSE SUUNAMISEL TASUTAKSE JÄRELEVALVETOIMINGUTE EEST RIIGILÕIVU


1. Söödamaterjal

Jrk   Tariifne
klassifikatsioon
Söödamaterjali nimetus ja kirjeldus

 

  Grupp 05  

1.1.

ex 0506 90 00

Deželatiniseeritud ja steriliseeritud kondijahu

1.2.

ex

0508 00 00

Kaltsiumkarbonaat jahvatatud merekarpidena

 

 

Grupp 07

 

1.3.

ex

0712 90 19

Suhkrumais (Zea mays var. Saccharata) kuivatatult

1.4.

 

0713 10 90

Herne (Pisum sativum L.) kuivatatud seemned

1.5.

ex

0713 20 00

Kikerherne (Cicer arietinum L.) kuivatatud seemned, välja arvatud külvamiseks ettenähtud seemned

1.6.

ex

0713 31 00

Aedoa (Vigna mungo (L.) Hepper, Vigna radiata (L.) Wilczek) kuivatatud seemned, mida on mõõdukalt kuumtöödeldud toksiliste lektiinide lagundamiseks, välja arvatud külvamiseks ettenähtud seemned

1.7.

ex

0713 32 00

Asukioa (Vigna angularis, sünonüüm Phaseolus angularis) kuivatatud seemned, mida on mõõdukalt kuumtöödeldud toksiliste lektiinide lagundamiseks, välja arvatud külvamiseks ettenähtud seemned

1.8.

ex

0713 33 90

Hariliku aedoa (Phaseolus vulgaris L.) kuivatatud seemned, mida on mõõdukalt kuumtöödeldud toksiliste lektiinide lagundamiseks

1.9.

ex

0713 39 00

Muud aedoa (Phaseolus spp., Vigna spp.) kuivatatud seemned, mida on mõõdukalt kuumtöödeldud toksiliste lektiinide lagundamiseks, välja arvatud külvamiseks ettenähtud seemned

1.10.

ex

0713 40 00

Läätse (Lens culinaris a.o. Medik) kuivatatud seemned, välja arvatud külvamiseks ettenähtud seemned

1.11.

ex

0713 50 00

Põldoa ja söödaoa (Vicia faba L.) kuivatatud seemned, välja arvatud külvamiseks ettenähtud seemned

1.12.

ex

0713 90 00

Muude kaunviljade kuivatatud seemned, välja arvatud külvamiseks ettenähtud seemned:
1) kureherne ehk viki (Vicia sativa L.) seemned;
2) lääts-hiireherne (Vicia ervilia (L.) Willd.) ja üheõielise hiireherne (Vicia monanthos Desf.) seemned;
3) magusa ehk vähese alkaloidisisaldusega lupiini (Lupinus ssp.) seemned;
4) põld-seaherne (Lathyrus sativus L.) seemned, mida on nõuetekohaselt kuumtöödeldud.

1.13.

ex

0714 10

Jahumanioki mugulad, mis võivad olla värsked, jahutatud, külmutatud, kuivatatud, tükeldamata, tükeldatud või graanulitena, välja arvatud toiduks ettenähtud mugulad

1.14.

ex

0714 20 90

Bataadi mugulad, mis võivad olla värsked, jahutatud, külmutatud, kuivatatud, tükeldamata, tükeldatud või graanulitena

 

 

Grupp 10

 

1.15.

 

1001 10 00

Kõva nisu (Triticum durum Desf.) terad

1.16.

ex

1001 90 99

Hariliku nisu (Triticum aestivum L.), speltanisu (Triticum spelta L.), polbnisu (Triticum dicoccum Schrank) ja kultuur-üheteranisu (Triticum monococcum L.) terad

1.17.

 

1002 00 00

Hariliku rukki (Secale cereale L.) terad

1.18.

 

1003 00 90

Hariliku odra (Hordeum vulgare L.) terad

1.19.

 

1004 00 00

Hariliku kaera (Avena sativa L.) terad

1.20.

 

1005 90 00

Maisiterad (Zea mays L.), välja arvatud suhkrumais

1.21.

ex

1006 40 00

Hariliku riisi (Oryza sativa L.) terade poleerimisel või glaseerimisel saadud purustatud riis, välja arvatud toiduainete tootmiseks ettenähtud riis

1.22.

 

1007 00 90

Hariliku sorgo (Sorghum bicolor L. Moench s.l.) terad

1.23.

 

1008 20 00

Hariliku hirsi (Panicum miliaceum L.) terad

1.24.

 

1008 90 10

Tritikale (Triticum X Secale) terad

 

 

Grupp 11

 

1.25.

 

1104 12 90

Kaerahelbed

1.26.

 

1104 30 10

Nisuidud

1.27.

ex

1105 20 00

Kartulihelbed

1.28.

ex

1107 10

Röstimata nisu- ja muu teraviljalinnase idud

1.29.

ex

1107 20

Röstitud nisu- ja muu teraviljalinnase idud

1.30.

 

1108 11 00

Nisutärklis, sealhulgas eelpaisutatud nisutärklis

1.31.

 

1108 12 00

Maisitärklis, sealhulgas eelpaisutatud maisitärklis

1.32.

 

1108 13 00

Kartulitärklis, sealhulgas eelpaisutatud kartulitärklis

1.33.

ex

1108 14 00

Eelpaisutatud maniokitärklis

1.34.

 

1108 19 10

Riisitärklis

1.35.

 

1108 20 00

Inuliin

1.36.

ex

1109 00 00

Kuivatatud nisugluteen

 

 

Grupp 12

 

1.37.

ex

1201 00 90

Põld-sojaoa (Glycine max (L.) Merr.) mõõdukalt kuumtöödeldud seemned

1.38.

 

1204 00 90

Hariliku lina (Linum usitatissimum L.) seemned

1.39.

 

1205 10 90

Madala eruukhappe sisaldusega rapsi (Brassica napus L. (partim)) ja rüpsi (Brassica rapa L. var. silvestris (Lam.) Briggs) seemned1

1.40.

ex

1205 90 00

Rapsi (Brassica napus L. (partim) ja rüpsi (Brassica rapa L. var. silvestris (Lam.) Briggs) seemned2

1.41.

ex

1206 00

Päevalille (Helianthus annuus L.) seemned, välja arvatud külvamiseks ettenähtud seemned

1.42.

ex

1207 20 90

Puuvilla (Gossypium L.) seemned

1.43.

ex

1212 99 30

Jaanikaunapuu ehk jaanileivapuu (Ceratonia siliqua L.) kuivatatud kaunade jahvatamisel saadud jaanikaunajahu

1.44.

ex

1212 20 00

Mere- ja muud vetikad:
1) merevetikajahu;
2) jahvatatud ja granuleeritud lubivetikad.

1.45.

ex

1213 00 00

Teraviljaõled, sealhulgas töödeldud õled

1.46.

ex

1214 10 00

Hariliku lutserni (Medicago sativa L.) ja hübriidlutserni (Medicago × varia T. Martyn) jahvatamisel saadud lutsernijahu ja -graanulid

1.47.

 

1214 90 10

Söödapeet (Beta vulgaris L.), kaalikas (Brassica napus L. em. Metzg. subsp. napobrassica (L.) Hanelt) ja muud söödajuurviljad

1.48.

ex

1214 90 90

Muud söödakultuuride saadused:
1) lutserni pressimisjäägid;
2) lutsernivalgu kontsentraat;
3) ristiku (Trifolium spp.) jahvatamisel saadud ristikujahu ja -graanulid;
4) heintaimede jahvatamisel saadud rohujahu ja -graanulid.

 

 

Grupp 15

 

1.49.

ex

1507–1515

Taimeõli söödaks

 

 

Grupp 17

 

1.50.

ex

1701 11 90

Harilikust suhkruroost (Saccharum officinarum L.) saadud roosuhkur söödaks

1.51.

ex

1701 12 90

Suhkrupeedist (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. altissima Döll) saadud peedisuhkur söödaks

1.52.

 

1703 10 00

Suhkruroomelass

1.53.

ex

1703 90 00

Suhkrupeedimelass

 

 

Grupp 18

 

1.54.

ex

1802 00 00

Hariliku kakaopuu (Theobroma cacao L.) kuivatatud ja röstitud kakaoubade kestad

 

 

Grupp 21

 

1.55.

ex

2102 20

Söödana kasutatavad pärmid ja muud mitteaktiivsed üherakulised organismid ning nende kultiveerimisel saadud proteiinid

1.56.

ex

2106 10

Sojavalgu kontsentraat

 

 

Grupp 23

 

1.57.

ex

2302 10

Maisi tuulamis-, jahvatus- või muud töötlusjäägid:
1) maisikliid;
2) maisi peenkliid;
3) maisigluteen;
4) maisigluteensööt.

1.58.

ex

2302 30

Nisu tuulamis-, jahvatus- või muud töötlusjäägid:
1) nisukliid;
2) nisu peenkliid;
3) nisusöödajahu.

1.59.

ex

2302 40

Muude teraviljade tuulamis-, jahvatus- või muud töötlusjäägid:
1) kaerakestad, -kliid ja -peenkliid;
2) odra peenkliid;
3) rukkikliid ja peenkliid;
4) rukkisöödajahu;
5) heledad ja tumedad riisikliid;
6) riisikliid kaltsiumkarbonaadi lisandiga;
7) kupatatud riisist söödajahu;
8) jahvatatud söödariis.

1.60.

ex

2302 50 00

Kaunviljade tuulamis-, jahvatus- või muud töötlusjäägid:
1) guaaraoast (Cyamopsis tetragonolobus (L.) Taub.) taimeliimi ekstraheerimisel saadud guaarašrott;
2) hernekliid ja -peenkliid;
3) sojaoa seemnekestad.

1.61.

ex

2303 10

Tärklise tootmisjäägid ja muud sellised jäätmed:
1) kartuli (Solanum tuberosum L.) pulp;
2) kondenseeritud kartulimahl;
3) kuivatatud kartulivalk;
4) odravalk;
5) nisugluteensööt;
6) maisigluteen3;
7) maisigluteensööt3.

1.62.

ex

2303 20

Suhkrutootmise kõrvalsaadused:
1) suhkrupeedimelassi raba;
2) suhkruroomelassi raba;
3) suhkrupeedi kuivatatud pressimisjäätmed.

1.63.

ex

2303 30 00

Õllepruulimise või piirituse destilleerimise jäätmed söödaks:
1) kuivatatud kääritamisjäägid;
2) piiritusetööstuse kuivjäägid;
3) tumedad piiritusetööstuse kuivjäägid.

1.64.

ex

2304 00 00

Sojaõli ekstraheerimisel saadud tahked jäätmed:
1) sojašrott kooritud ja röstitud sojaubadest;
2) sojašrott röstitud sojaubadest.

1.65.

ex

2305 00 00

Maapähkli (Arachis L.) pähklitest õli pressimisel või ekstraheerimisel saadud tahked jäätmed:
1) maapähklišrott kooritud maapähklitest;
2) maapähklišrott osaliselt kooritud maapähklitest;
3) õlikook kooritud maapähklitest;
4) õlikook osaliselt kooritud maapähklitest.

1.66.

ex

2306

Õlitööstuse kõrvalsaadused4:
1) kook;
2) šrott;
3) pulp;
4) seemnekestad.

1.67.

ex

2308 00

Tsitruseliste (Citrus spp.) viljade, seemne- ja luuviljaliste viljapuude viljade, viinamarja ning tomati pressimisjäägid; tammetõrud ja hobukastanid

1.68.

 

2309 90 91

Suhkrupeedi pressimisjäätmed melassilisandiga

 

 

Grupp 25

 

1.69.

ex

2501 00 99

Naatriumkloriid või naatriumkloriidi sisaldavate materjalide nagu kivisoola ja meresoola jahvatamisel saadud toode

1.70.

ex

2509 00 00

Kriit söödaks

1.71.

ex

2510 20 00

Defluoreeritud fosfaatkaevis, mis on saadud puhastatud ja defluoreeritud looduslike fosfaatide jahvatamisel

1.72.

ex

2517 10 20

Kaltsiumkarbonaat jahvatatud lubjakivina

1.73.

 

2519 90 10

Magneesiumoksiid, välja arvatud kaltsineeritud looduslik magneesiumkarbonaat

1.74.

ex

2519 90 90

Kaltsiumkarbonaadi ja magneesiumkarbonaadi looduslik segu

 

 

Grupp 28

 

1.75.

 

2833 21 00

Magneesiumsulfaat

1.76.

ex

2833 29 80

Ammooniumsulfaat vesilahuses

1.77.

ex

2835

Fosforhappe kaltsiumi-, naatriumi- ja magneesiumisoolad

1.78.

 

2836 30 00

Naatriumvesinikkarbonaat

1.79.

 

2836 50 00

Kaltsiumkarbonaat

 

 

Grupp 29

 

1.80.

ex

2915 29 00

Ammooniumatsetaat vesilahuses

1.81.

ex

2915 50 00

Magneesiumpropanaat

1.82.

ex

2918 11 00

Ammooniumlaktaat

1.83.

ex

2929 90 00

Aminohapete fermentatsiooniga tootmise kõrvalsaadused

 

 

Grupp 30

 

1.84.

 

3002 90 50

Mikroorganismide kultuurid, välja arvatud pärmid

 

 

Grupp 31

 

1.85.

ex

3105 40 00

Ammooniumdivesinikfosfaat

 

 

Grupp 38

 

1.86.

ex

3823 19 90

Rasvhapped, mis on saadud taimsete või loomsete õlide ja rasvade leelisega neutraliseerimise või destilleerimise kõrvalsaadusena



1 Sisaldab mittelenduvat õli, mille eruukhappesisaldus on alla 2% massist, ning tahket osist, mis sisaldab alla 30 mikromooli glükosinolaate grammi kohta.
2 Sisaldab alla 30 mikromooli glükosinolaate grammi kohta tahkest osisest.
3 Tärklisesisaldus kuni 28% ja rasvasisaldus kuni 4,5% kuivaine massist.
4 Madala eruukhappesisaldusega rapsi- ja rüpsiseemnete kõrvalsaadus, mis sisaldab mittelenduvat õli, mille eruukhappesisaldus on alla 2% massist, ning tahket osist, mis sisaldab alla 30 mikromooli glükosinolaate grammi kohta.


2. Söödalisand

Jrk   Tariifne klassifikatsioon Söödalisandi nimetus

 

 

Grupp 13

 

2.1.

ex

1302 32 90

Guaarkummi

 

 

Grupp 23

 

2.2.

ex

2309 90 95

Koliinkloriid orgaanilisel või anorgaanilisel baasil

 

 

Grupp 25

 

2.3.

ex

2507 00 80

Kaoliinsavi ja asbestivaba kaoliniit

2.4.

ex

2530

Söödalisandina kasutatavad paksendajad:
1) natroliit-fonoliit;
2) sepioliitsavi;
3) setteline klinoptiloliit;
4) steatiidi ja kloriidi looduslik segu;
5) sünteetilised kaltsiumaluminaadid;
6) vulkaaniline klinoptiloliit;
7) perliit;
8) sepioliit;
9) vermikuliit.

 

 

Grupp 28

 

2.5.

ex

2817 00 00

Tsinkoksiid

2.6.

 

2820

Mangaanoksiidid

2.7.

ex

2821

Raudoksiidid

2.8.

 

2825 50 00

Vaskoksiid ja -hüdroksiid

2.9.

ex

2833

Tsink-, mangaan-, vask-, raud- ja koobaltsulfaat

2.10.

ex

2836 99

Tsink-, mangaan-, vask- ja raudkarbonaat

 

 

Grupp 29

 

2.11.

ex

2915 70

Palmithape ja selle soolad

2.12.

ex

2916 31 00

Bensoehape ja selle soolad

2.13.

 

2922 41 00

Lüsiin ja selle estrid, nende soolad

2.14.

ex

2922 49 85

Muud aminohapped:
1) tehniliselt puhas L-treoniin;
2) tehniliselt puhas L-trüptofaan;
3) tehniliselt puhas DL-trüptofaan.

2.15.

ex

2929 90 00

Muude lämmastikku sisaldavate funktsionaalrühmadega ühendite hulka kuuluv L-lüsiini fosfaadi tootmise kõrvalsaadus

2.16.

 

2930 40

Metioniin, selle ühendid ja analoogid

2.17.

ex

2936

Looduslikud või sünteetilised provitamiinid ja vitamiinid ning samalaadse toimega keemiliselt täpselt määratletud ained

2.18.

ex

2941 90 00

Histomonostaatikumid ja koktsidiostaatikumid

 

 

Grupp 30

 

2.19.

 

3002 90 50

Mikroorganismide kultuurid, välja arvatud pärmid

 

 

Grupp 31

 

2.20.

ex

3102 10

Karbamiid (uurea) ja selle derivaadid

 

 

Grupp 35

 

2.21.

ex

3507 90 90

Ensüümid:
1) amülaas;
2) batsillolüsiin;
3) fütaas;
4) glükanaas;
5) ksülanaas;
6) polügalakturonaas;
7) subtilisiin;
8) tsellulaas;
9) hemitsellulaas;
10) mannanaas;
11) glükoosoksidaas;
12) pektinaas.



3. Muud söödana kasutatavad tooted

Jrk   Tariifne
klassifikatsioon
Sööda nimetus
 

 

Grupp 23

 

3.1.

 

2309

Söödana kasutatavad tooted, sealhulgas eelsegud, täiendsöödad, täissöödad ning muud segasöödad, söödalisandid ja söödamaterjalid


[RT I 2010, 73, 559 - jõust. 15.10.2010]

/otsingu_soovitused.json