KOHTUMENETLUSÕIGUSMaksejõuetusmenetlus

Teksti suurus:

Kultuuri- või sotsiaalobjektide pankrotivarast välistamise seadus (lühend - KSPVVS)

Kultuuri- või sotsiaalobjektide pankrotivarast välistamise seadus - sisukord
    Väljaandja:Riigikogu
    Akti liik:seadus
    Teksti liik:terviktekst
    Redaktsiooni jõustumise kp:01.06.2002
    Redaktsiooni kehtivuse lõpp:31.12.2002
    Avaldamismärge:

    Kultuuri- või sotsiaalobjektide pankrotivarast välistamise seadus

    Vastu võetud 25.08.1994
    RT 1994, 63, 1066
    jõustumine 24.09.1994

    Muudetud järgmiste aktidega (näita)

    VastuvõtmineAvaldamineJõustumine
    03.05.1995RT I 1995, 49, 74803.06.1995
    26.06.1996RT I 1996, 49, 95326.07.1996
    18.12.1996RT I 1997, 5, 3201.02.1997

    § 1.    Riigile kuuluva ettevõtte või organisatsiooni (edaspidi ettevõte) pankroti korral välistatakse pankrotivarast riigile kuuluv kultuuri- või sotsiaalobjekt, kui see on vajalik valla- või linnaelanike sotsiaalseks või kultuuriliseks teenindamiseks või Eesti Vabariigi sotsiaalseks või majanduslikuks arenguks.

    § 2.    Käesoleva seaduse paragrahvis 1 nimetatud kultuuri- või sotsiaalobjekt on hoone või rajatis või selle osa (koos sellesse kuuluva inventariga), mida on vähemalt 18 kuu jooksul enne pankrotimenetluse algatamist kasutatud:
    1) koolieelse lasteasutuse, kooli või mõne teise haridusasutusena;
    2) apteegi, haigla, arstipunkti, polikliiniku või mõne teise tervishoiuasutusena;
    3) raamatukogu, rahva- või kultuurimaja, muuseumi, teatri või mõne teise kultuuriasutusena;
    4) spordiväljaku, spordisaali või mõne teise spordiasutusena;
    5) kasvatusasutuse, turva- või hooldekodu või mõne teise sotsiaalabi ja -teenuseid osutava asutusena.
    [RT I 1997, 5, 32 - jõust. 01.02.1997]

    § 3.    Kultuuriminister, haridusminister või sotsiaalminister või ettevõtte asukohajärgne kohalik omavalitsus või minister, kelle juhitava ministeeriumi valitsemisalasse kuulub ettevõte, mille pankrotivara on kultuuri- või sotsiaalobjekt, esitab nimetatud objekti pankrotivarast välistamise otsustamiseks põhjendatud taotluse Vabariigi Valitsusele ühe kuu jooksul pankrotiteate Riigi Teataja Lisas avaldamise päevast arvates, teatades vastavast taotlusest pankrotihaldurile sama aja jooksul.

    § 4.    Pankrotihaldur peab tagama kultuuri- ja sotsiaalobjekti säilimise, mille pankrotivarast välistamise taotluse esitamisest on teatatud käesoleva seaduse paragrahvis 3 sätestatud korras. Nimetatud objekti on keelatud võõrandada Vabariigi Valitsuse pankrotivarast välistamise otsuseni.

    § 5.    Kultuuri- või sotsiaalobjekti pankrotivarast välistamise otsustab Vabariigi Valitsus 20 päeva jooksul, arvates käesoleva seaduse paragrahvis 3 nimetatud taotluse saamisest.

    § 6.    Kultuuri- või sotsiaalobjekti pankrotivarast välistamisel määrab Vabariigi Valitsus välistatud objekti valitseja või otsustab kohaliku omavalitsuse taotlusel objekti munitsipaalomandisse andmise või teeb kohalikule omavalitsusele ettepaneku objekti munitsipaalomandisse võtmiseks.

    § 7.    Käesoleva seaduse paragrahvis 5 nimetatud kultuuri- või sotsiaalobjekti pankrotivarast välistamise otsusest teatab asjaomane ministeerium pankrotihaldurile viivitamatult, kuid mitte hiljem kui 10 päeva jooksul, arvates otsuse tegemisest.

    § 8.    Pankrotihalduril on kultuuri- või sotsiaalobjekti pankrotivarast välistamise otsusega mittenõustumisel õigus pöörduda kohtu poole 10 päeva jooksul pärast käesoleva seaduse paragrahvis 5 nimetatud otsuse jõustumist.

    § 9.    Pankrotihalduril on õigus taotleda kohtu korras käesoleva seaduse paragrahvis 2 nimetatud objektide taasliitmist pankrotivara hulka, kui objekti kuue kuu vältel pärast selle pankrotivarast väljaarvamist ei kasutata taotluses nimetatud eesmärgil. Nimetatud objekti taaslülitamise korral pankrotivara hulka taastub käesoleva seaduse paragrahvis 11 sätestatud maksevõlgnevuste nõue.

    § 10.    Pankrotihaldur peab tagama Vabariigi Valitsuse otsusel pankrotivarast välistatud kultuuri- või sotsiaalobjekti säilimise kuni selle käesoleva seaduse paragrahvis 12 sätestatud korras üleandmiseni. Pankrotihalduri poolt tehtud kulutused antud ülesande täitmiseks tasutakse Vabariigi Valitsuse poolt kehtestatud korras.

    § 11.    Kultuuri- või sotsiaalobjektide pankrotivarast välistamisel vähendatakse riigi maksevõlgnevuste nõudeid nende objektide bilansilise maksumuse võrra.

    § 12.    Pankrotivarast välistatud kultuuri- või sotsiaalobjekti annab pankrotihaldur üle käesoleva seaduse paragrahvis 6 nimetatud isikule akti alusel, millele kirjutavad alla pankrotihaldur ja käesoleva seaduse paragrahvis 6 nimetatud isik.

    https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json