Teksti suurus:

Vabariigi Valitsuse 10. juuni 1992. a. määruse nr. 172 osaline muutmine

Väljaandja:Vabariigi Valitsus
Akti liik:määrus
Teksti liik:algtekst
Avaldamismärge:RT I 1994, 45, 731

Vabariigi Valitsuse 10. juuni 1992. a. määruse nr. 172 osaline muutmine

Vastu võetud 15.06.1994 nr 222

(õ) 10.11.2008 16:55

Vabariigi Valitsus määrab:

1. Teha Vabariigi Valitsuse 10. juuni 1992. a. määrusega nr. 172 (RT 1992, 33, 431; RT I 1994, 10, 145) kinnitatud "Ettevõtete, asutuste ja organisatsioonide töötajatele tööülesannete täitmisel saadud vigastuse või muu tervisekahjustusega tekitatud kahju hüvitamise ajutises korras" järgmised muudatused:

1) muuta punkti 2 ja sõnastada see järgmiselt:

"2. Kahju hüvitamine seisneb kannatanule rahasummade väljamaksmises sissetuleku (või selle osa) ulatuses, millest ta jäi ilma töövõime kaotuse või selle alanemise tagajärjel, kusjuures hüvitusest arvatakse maha seoses töövigastusega saadav invaliidsuspension, ning tervisekahjustusest tingitud lisakulude kompenseerimises.";

2) muuta punkti 7 ja sõnastada see järgmiselt:

"7. Kannatanule töövigastuse tagajärjel endisest sissetulekust ilmajäämise või selle vähenemisega seotud kahju hüvitamise ulatus määratakse kindlaks protsentides sellest sissetulekust vastavalt tema kutsealase töövõime kaotuse astmele.

Kannatanule kahju hüvitamise ulatust vähendatakse seoses töövigastusega väljamaksmisele kuuluva invaliidsuspensioni summa võrra.

Pensionid, mis on määratud kannatanule muudel alustel nii enne kui pärast töövigastust, võetakse kahju hüvitamise ulatuse kindlaksmääramisel arvesse selles invaliidsuspensioniga võrdses osas, mida kannatanul on õigus saada seoses töövigastusega.

Juhul kui kannatanule enne töövigastust määratud invaliidsuspensioni suurendatakse seoses töövigastusega, võetakse summa, mis kuulub kannatanule väljamaksmisele seoses töövigastusega, arvesse kahju hüvitamise ulatuse kindlaksmääramisel.";

3) muuta punkti 20 ja sõnastada see järgmiselt:

"20. Hüvise summa, mis on kindlaks määratud kooskõlas käesoleva korra punktiga 7, makstakse välja olenemata kannatanu poolt saadavast pensionist, stipendiumist ja muust sissetulekust."

2. Kehtestada käesolev määrus 1. juunist 1994. a.

 

 

Peaminister Mart LAAR

Sotsiaalminister Marju LAURISTIN

Riigikantselei sekretariaadi direktor
riigisekretäri ülesannetes Imre SIIL

Õiend

Lisatud avaldamisandmed.

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json