Teksti suurus:

Vabariigi Valitsuse 7. märtsi 2000. a määruse nr 81 «Toidus lubatud lisaainete loetelu ja piirnormid toidugruppide kaupa, lisaainete kasutamise tingimused ja viisid ning lisaainete märgistamise ja muul viisil teabe edastamise erinõuded ja kord» muutmine

Väljaandja:Vabariigi Valitsus
Akti liik:määrus
Teksti liik:algtekst
Avaldamismärge:RT I 2000, 66, 428

Vabariigi Valitsuse 7. märtsi 2000. a määruse nr 81 «Toidus lubatud lisaainete loetelu ja piirnormid toidugruppide kaupa, lisaainete kasutamise tingimused ja viisid ning lisaainete märgistamise ja muul viisil teabe edastamise erinõuded ja kord» muutmine

Vastu võetud 08.08.2000 nr 268

Määrus kehtestatakse «Toiduseaduse» (RT I 1999, 30, 415; 58, 608) paragrahvi 16 lõike 3 ning paragrahvi 38 lõike 5 alusel.

Vabariigi Valitsuse 7. märtsi 2000. a määruses nr 81 «Toidus lubatud lisaainete loetelu ja piirnormid toidugruppide kaupa, lisaainete kasutamise tingimused ja viisid ning lisaainete märgistamise ja muul viisil teabe edastamise erinõuded ja kord» (RT I 2000, 23, 131) tehakse järgmised muudatused:

1) lisa 2 «Lisaainete kasutamine ja piirnormid toidugruppide kaupa» punkti 9.3.1.2 «Keedetud, küpsetatud ja röstitud vähilaadsed, molluskid ja tooted nendest» tabeli osa «Antioksüdandid, säilitusained» asendatakse järgmise tabeliga:

Antioksüdandid, säilitusained

Vääveldioksiid ja sulfitid E 220-224
E 226-228
Kokku 50 mg/kg
Bensoehape ja bensoaadid E 210-213

Krevetid, kokku 2 g/kg;
Crangon crangon ja Crangon vulgaris, kokku 6 g/kg

Sorbiinhape ja sorbaadid E 200,
E 202-203

2) lisa 2 «Lisaainete kasutamine ja piirnormid toidugruppide kaupa» punkti 9.5 «Kalakonservid ja meresaaduste konservid» tabeli osa «Toiduvärvid» asendatakse järgmise tabeliga:

Toiduvärvid

Pruun FK E 154 Ainult Kippers, 20 mg/kg
Kurkumiin E 100 Kalamari, kokku 300 mg/kg; surimitooted, 500 mg/kg
Tartrasiin E 102
Kinoliinkollane E 104
Päikeseloojangukollane FCF E 110
Karmiin E 120
Asorubiin E 122
Erkpunane 4R E 124
Võlupunane AC E 129 Kalamari, kokku 300 mg/kg; surimitooted, 500 mg/kg
Patentsinine V E 131
Indigotiin E 132
Briljantsinine FCF E 133
Roheline S E 142
Must PN E 151
Pruun HT E 155
Lükopeen E 160d
Beeta-apo-8'-karotenaal (C 30) (40 820) E 160e
Beeta-apo-8'-karoteenhappe etüülester (C30) (40 825) E 160f
Luteiin E 161b  
Riboflaviinid E 101
Klorofüll ja klorofülliinid E 140
Klorofülli ja klorofülliini vasekompleksid E 141
Karamellid E 150a-d
Taimne süsi E 153
Karoteenid E 160a
Paprikaekstrakt, kapsantiin, kapsorubiin E 160c Kalamari ja surimitooted, vajalik kogus
Peedipunane, betaniin E 162
Antotsüaanid E 163
Kaltsiumkarbonaat (77 220) E 170
Titaandioksiid E 171
Raudoksiidid ja -hüdroksiidid E 172

1 94/36/EÜ (EÜT L 237, 10.09.1994, lk 13) ja 95/2/EÜ (EÜT L 061, 18.03.1995, lk 1)

Peaminister Mart LAAR

Põllumajandusminister Ivari PADAR

Riigisekretär Aino LEPIK von WIRÉN

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json