Vabariigi Valitsuse 7. märtsi 2000. a määruse nr 81 «Toidus lubatud lisaainete loetelu ja piirnormid toidugruppide kaupa, lisaainete kasutamise tingimused ja viisid ning lisaainete märgistamise ja muul viisil teabe edastamise erinõuded ja kord» muutmine
Vastu võetud 08.08.2000 nr 268
Määrus kehtestatakse «Toiduseaduse» (RT I 1999, 30, 415; 58, 608) paragrahvi 16 lõike 3 ning paragrahvi 38 lõike 5 alusel.
Vabariigi Valitsuse 7. märtsi 2000. a määruses nr 81 «Toidus lubatud lisaainete loetelu ja piirnormid toidugruppide kaupa, lisaainete kasutamise tingimused ja viisid ning lisaainete märgistamise ja muul viisil teabe edastamise erinõuded ja kord» (RT I 2000, 23, 131) tehakse järgmised muudatused:
1) lisa 2 «Lisaainete kasutamine ja piirnormid toidugruppide kaupa» punkti 9.3.1.2 «Keedetud, küpsetatud ja röstitud vähilaadsed, molluskid ja tooted nendest» tabeli osa «Antioksüdandid, säilitusained» asendatakse järgmise tabeliga:
Antioksüdandid, säilitusained |
||
Vääveldioksiid ja sulfitid | E 220-224
E 226-228 |
Kokku 50 mg/kg |
Bensoehape ja bensoaadid | E 210-213 |
Krevetid, kokku 2 g/kg;
|
Sorbiinhape ja sorbaadid | E 200,
E 202-203 |
2) lisa 2 «Lisaainete kasutamine ja piirnormid toidugruppide kaupa» punkti 9.5 «Kalakonservid ja meresaaduste konservid» tabeli osa «Toiduvärvid» asendatakse järgmise tabeliga:
Toiduvärvid |
||
Pruun FK | E 154 | Ainult Kippers, 20 mg/kg |
Kurkumiin | E 100 | Kalamari, kokku 300 mg/kg; surimitooted, 500 mg/kg |
Tartrasiin | E 102 | |
Kinoliinkollane | E 104 | |
Päikeseloojangukollane FCF | E 110 | |
Karmiin | E 120 | |
Asorubiin | E 122 | |
Erkpunane 4R | E 124 | |
Võlupunane AC | E 129 | Kalamari, kokku 300 mg/kg; surimitooted, 500 mg/kg |
Patentsinine V | E 131 | |
Indigotiin | E 132 | |
Briljantsinine FCF | E 133 | |
Roheline S | E 142 | |
Must PN | E 151 | |
Pruun HT | E 155 | |
Lükopeen | E 160d | |
Beeta-apo-8'-karotenaal (C 30) (40 820) | E 160e | |
Beeta-apo-8'-karoteenhappe etüülester (C30) (40 825) | E 160f | |
Luteiin | E 161b | |
Riboflaviinid | E 101 | |
Klorofüll ja klorofülliinid | E 140 | |
Klorofülli ja klorofülliini vasekompleksid | E 141 | |
Karamellid | E 150a-d | |
Taimne süsi | E 153 | |
Karoteenid | E 160a | |
Paprikaekstrakt, kapsantiin, kapsorubiin | E 160c | Kalamari ja surimitooted, vajalik kogus |
Peedipunane, betaniin | E 162 | |
Antotsüaanid | E 163 | |
Kaltsiumkarbonaat (77 220) | E 170 | |
Titaandioksiid | E 171 | |
Raudoksiidid ja -hüdroksiidid | E 172 |
1 94/36/EÜ (EÜT L 237, 10.09.1994, lk 13) ja 95/2/EÜ (EÜT L 061, 18.03.1995, lk 1)
Peaminister Mart LAAR |
Põllumajandusminister Ivari PADAR |
Riigisekretär Aino LEPIK von WIRÉN |