HALDUSÕIGUSMajandustegevuse üldregulatsioonKaubandusalased välislepingud

Riigid ja territooriumidVietnam

Teksti suurus:

Eesti Vabariigi valitsuse ja Vietnami Sotsialistliku Vabariigi valitsuse kaubandus- ja majanduskoostöö kokkulepe

Väljaandja:Vabariigi Valitsus
Akti liik:välisleping
Teksti liik:algtekst
Jõustumise kp:03.05.2000
Avaldamismärge:RT II 2000, 20, 115

Eesti Vabariigi valitsuse ja Vietnami Sotsialistliku Vabariigi valitsuse kaubandus- ja majanduskoostöö kokkulepe

Vastu võetud 16.06.1992

Vabariigi Valitsuse 28. septembri 1993. a korraldus nr 565

Välisministeeriumi teadaanne välislepingu jõustumise kohta

Välisministeeriumi teadaanne välislepingu lõppemise kohta


Eesti Vabariigi valitsus ja Vietnami Sotsialistliku Vabariigi valitsus (edaspidi – lepingupooled),

tugevdamaks ja arendamaks Eesti Vabariigi ja Vietnami Sotsialistliku Vabariigi kaubandus- ja majanduskoostööd,

juhindudes vastastikuste kaubandus- ja majandussidemete realiseerimisel võrdõiguslikkuse ja vastastikuse kasusaamise põhimõtetest ning rahvusvahelise õiguse normidest,

leppisid kokku alljärgnevas:

Artikkel 1

Lepingupooled soodustavad kahe riigi vahel kujunenud kaubandus- ja majandussidemete laiendamist.

Lepingupooled tagavad kahe riigi kaubandus- ja majandussuhete stabiilse ja pikaajalise arengu ning loovad selleks enamsoodustusrežiimi.

Artikkel 2

Lepingupooled loodavad vahalikud õiguslikud, majanduslikud, rahanduslikud ja muud tingimused kaubandus- ja majandussidemete mitmesuguste vormide arendamiseks, kaasa arvatud otsesidemed, ühisettevõtete moodustamine, tootmise spetsialiseerimine ja koopereerimine, sealhulgas kaubavahetus(barter-)operatsioonid.

Artikkel 3

Kaupade tarnimine ja teenuste osutamine kaubandus- ja majandussidemete alal toimuvad kahe riigi vahel lepingute alusel, mida nende füüsilised ja juriidilised isikud (edaspidi – majandussubjektid) sõlmivad vastavalt kummagi lepingupoole seadustele.

Lepingupoolte vahel kujunenud vajalike kaubandus- ja majandussidemete säilitamiseks võivad pooled igal aastal kooskõlastada riikliku tähtsusega kaupade ja teenuste mahtu ja nomenklatuuri sisaldavad nimekirjad. Majandussubjektid võivad tarnida kaupu ja osutada teenuseid üle nimekirjades ettenähtud nomenklatuuri ja mahu vastavate kontraktide alusel.

Artikkel 4

Kaupade ja teenuste hinnad kahe riigi vahelistes kaubandus- ja majandussidemetes kooskõlastavad majandussubjektid oma lepingutes kehtivate maailmahindade alusel.

Artikkel 5

Kaupu, mida tarnitakse vastavalt käesolevale lepingule, võib edasi eksportida kolmandatesse riikidesse ainult eksportööri eelneval kirjalikul nõusolekul.

Artikkel 6

Kaupade ja teenuste eest arvlemine ja tasumine toimub kahe riigi majandussubjektide kaubandus- ja majandussidemete valdkonnas vabalt konverteeritavas valuutas lepingupoolte riikide volitatud pankade kaudu, kui subjektide vahel ei ole kokku lepitud teisiti.

Vajaduse korral kooskõlastavad ja kehtestavad lepingupoolte volitatud pangad käesolevast kokkuleppest tulenevate pangaoperatsioonide garanteerimiseks vajaliku tehnilise korra.

Artikkel 7

Lepingupoolte volitatud esindajad kohtuvad vajaduse korral kordamööda Tallinnas ja Hanois arutamaks käesoleva kokkuleppe täitmise kulgu.

Artikkel 8

Lepingupoolte kooskõlastusel võib käesolevas kokkuleppes teha muudatusi ja täiendusi, mis vormistatakse vastava protokolliga.

Artikkel 9

Käesolev kokkulepe jõustub hetkest, millal lepingupooled vahetavad dokumente, mis tõendavad selle ratifitseerimist vastavalt lepingupoolte riikides kehtivatele seadustele ning kehtib niikaua, kuni üks lepingupooltest teatab teisele lepingupoolele vähemalt kuus kuud ette oma kavatsusest lõpetada käesoleva kokkuleppe kehtivus.

Pärast käesoleva kokkuleppe kehtivuse lõppemist rakendatakse selle sätteid kõigi lepingute suhtes, mis ei ole täies ulatuses täidetud.

Sõlmitud Tallinnas 16. juunil 1992. aastal kahes originaaleksemplaris, mõlemad eesti, vietnami ja vene keeles, kusjuures kõikidel tekstidel on ühesugune jõud.

Eesti Vabariigi Valitsuse poolt
Rein KÜTT

Vietnami Sotsialistliku Valitsuse poolt
Le KIM LANG

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json