ERAÕIGUSVõlaõigus

Teksti suurus:

Võlaõigusseadus (lühend - VÕS)

Kuvatud on kõik kohtulahendid, mis on seostatud õigusakti või selle sätetega. Samuti on kuvatud kohtulahendid nende õigusakti sätetega, mida on muudetud või mis on kehtetuks tunnistatud.

Tähelepanelik tuleb kohtulahendite otsingutulemustes õigusakti seose lingist avaneva akti tervikteksti kehtivusaegade jälgimisel. Kohtulahendite otsingutulemustes õigusakti sätte link viib vaid selle õigusakti juurde, millest alates kohus kohaldamisel sätet selgitas või tõlgendas st võib viia otsimise ajal mittekehtivale sättele.

Kui vajutada õigusakti vaates nupule „Seotud kohtulahendid“, siis vajutades sätte ees olevale kaalude märgile näed sättega seotud kohtulahendeid.

Kohtuasja nrKohusLahendi kpSeotud sätted Märksõnad ja annotatsioonid kuva annotatsioonid peida annotatsioonid
3-2-1-23-15 PDF Riigikohus 08.04.2015

DAS § 3 lg 5 kohaselt peab sertifikaadi omanik selle paragrahvi lg-s 3 sätestatud juhtudel hüvitama kahju, mis tekkis teisele isikule, kes ekslikult pidas allkirja antuks sertifikaadi omaniku poolt, kui isikliku võtme kasutamine ilma sertifikaadi omaniku nõusolekuta oli toimunud sertifikaadi omaniku tahtluse või raske ettevaatamatuse tõttu. (p 13)

Seadusest ei tulene kohustust ID-kaardi PIN-koode pähe õppida. ID-kaardi hoidmine rahakotis on tavapärane ning ei saa eeldada, et hoolikalt toimiv isik peaks iga päev oma rahakoti sisu üle kontrollima. Isikule ei saa ette heita, kui ta ei ole osanud ette näha tema vara vastu suunatud sihipärast käitumist elukaaslase poolt, kes pole varasema käitumisega andnud aimu oma ebausaldusväärsusest – vastupidine seisukoht välistaks normaalsete perekondlike suhete olemasolu võimalikkuse. ID-kaardi ja PIN-koodide hoidmine vabalt oma kodus, lukustamata PIN-koode kappi või seifi, ei ole vastuvõetamatult ebamõistlik. Tegemist võib olla hooletusega, kuid mitte raske hooletusega (raske ettevaatamatusega). (p 15)

Kokku: 1| Näitan: 1 - 1

  • Esimene
  • Eelmine
  • 1
  • Viimane

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json