KOHTUMENETLUSÕIGUSKriminaalmenetlus

Teksti suurus:

Kriminaalmenetluse seadustik (lühend - KrMS)

Kuvatud on kõik kohtulahendid, mis on seostatud õigusakti või selle sätetega. Samuti on kuvatud kohtulahendid nende õigusakti sätetega, mida on muudetud või mis on kehtetuks tunnistatud.

Tähelepanelik tuleb kohtulahendite otsingutulemustes õigusakti seose lingist avaneva akti tervikteksti kehtivusaegade jälgimisel. Kohtulahendite otsingutulemustes õigusakti sätte link viib vaid selle õigusakti juurde, millest alates kohus kohaldamisel sätet selgitas või tõlgendas st võib viia otsimise ajal mittekehtivale sättele.

Kui vajutada õigusakti vaates nupule „Seotud kohtulahendid“, siis vajutades sätte ees olevale kaalude märgile näed sättega seotud kohtulahendeid.

Kohtuasja nrKohusLahendi kpSeotud sätted Märksõnad ja annotatsioonid kuva annotatsioonid peida annotatsioonid
3-1-1-29-08 PDF Riigikohus 28.05.2008

Kriminaalmenetluse seadustiku § 306 lg 5 kohaselt on kohtul õigus pärast kohtuotsuse allkirjastamist omal algatusel või kohtumenetluse poole taotlusel parandada kohtuotsuses kirja- ja arvutusvead ning ilmsed ebatäpsused, mis ei mõjuta otsuse sisu. Seadus ei näe ette ajalisi piire paranduste tegemiseks. Karistuse mõistmisel tehtud arvutusvigade parandamine on võimalik kuni otsuse tegemiseni kõrgema astme kohtu poolt, kuna vastupidine lahendus võib viia vastuolude tekkeni kohtuotsuste vahel. Kohtuotsuse jõustumise järgselt on kirjeldatud viga võimalik parandada KrMS §-des 431-432 sätestatud korras, s.o kohtulahendi täitmisel tekkivate küsimuste lahendamise menetluses.

Kokku: 1| Näitan: 1 - 1

  • Esimene
  • Eelmine
  • 1
  • Viimane

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json