RIIGIÕIGUSPõhiseadus

Teksti suurus:

Eesti Vabariigi põhiseadus (lühend - PS)

Kuvatud on kõik kohtulahendid, mis on seostatud õigusakti või selle sätetega. Samuti on kuvatud kohtulahendid nende õigusakti sätetega, mida on muudetud või mis on kehtetuks tunnistatud.

Tähelepanelik tuleb kohtulahendite otsingutulemustes õigusakti seose lingist avaneva akti tervikteksti kehtivusaegade jälgimisel. Kohtulahendite otsingutulemustes õigusakti sätte link viib vaid selle õigusakti juurde, millest alates kohus kohaldamisel sätet selgitas või tõlgendas st võib viia otsimise ajal mittekehtivale sättele.

Kui vajutada õigusakti vaates nupule „Seotud kohtulahendid“, siis vajutades sätte ees olevale kaalude märgile näed sättega seotud kohtulahendeid.

Kohtuasja nrKohusLahendi kpSeotud sätted Märksõnad ja annotatsioonid kuva annotatsioonid peida annotatsioonid
3-1-1-62-00 PDF Riigikohus 29.05.2000
PS
AKS

Avaliku koosoleku seadus (AKS) kohustab avaliku koosoleku teate registreerimata jätmise koosoleku korraldajale kohe teatavaks tegema. Sõna "kohe" lahtimõtestamisel tuleb lähtuda vajadustest tagada koosoleku korraldajale reaalne võimalus esitada koosolekuteate registreerimata jätmise peale kaebus või uus koosolekuteade vähema kui 7 päeva jooksul. Kuna AKS § 8 lg 4 kohaselt peab koosoleku korraldaja andma avaliku koosoleku teate volitatud ametnikule üle isiklikult, tuleb ka ametnikul teha oma otsus teate esitajale teatavaks viivitamatult ja vahetult. Juhul kui AKS nõudeid on rikkunud nii linnavalitsuse ametnikud kui ka koosoleku krraldajad, tuleb korraldajate vastutse küsimuse lahendamisel silmas pidada põhiseaduse mõttest tulenevat proportsionaalsuse printsiipi ning hinnata nii linnaametnike kui ka koosoleku korraldajate poolt toimepandud seaduserikkumiste olulisust, samuti nende suhtes kohaldatud mõjutusvahendite vastavust.

Kokku: 1| Näitan: 1 - 1

  • Esimene
  • Eelmine
  • 1
  • Viimane

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json