Teksti suurus:

Sadama laevaliikluseks avamise korra kinnitamine

Väljaandja:Vabariigi Valitsus
Akti liik:määrus
Teksti liik:terviktekst
Redaktsiooni jõustumise kp:01.01.2005
Redaktsiooni kehtivuse lõpp:09.07.2009
Avaldamismärge:

Sadama laevaliikluseks avamise korra kinnitamine

Vastu võetud 17.03.1998 nr 63
RT I 1998, 30, 413
jõustumine 03.04.1998

Muudetud järgmiste määrustega (kuupäev, number, avaldamine Riigi Teatajas, jõustumise aeg):
16.12.2004 nr 361 ( RT I 2004, 86, 591) 1.01.2005

Sadamaseaduse (RT I 1997, 77, 1315) paragrahvi 10 lõike 1 alusel Vabariigi Valitsus määrab:

Kinnitada «Sadama laevaliikluseks avamise kord» (juurde lisatud).

 

 

Kinnitatud
Vabariigi Valitsuse 17. märtsi 1998. a. määrusega nr. 63

Sadama laevaliikluseks avamise kord

I. ÜLDSÄTTED

1.  «Sadama laevaliikluseks avamise kord» (edaspidi kord) kehtestab sadama ülevaatuse ja selle vormistamise tingimused ning protseduurireeglid, millega tehakse kindlaks sadama vastavus projektdokumentatsioonile, piiri-, tolli-, sanitaar-, taimekaitse- ja veterinaar-, keskkonnakaitse-, töökaitse- ja tuleohutusnõuetele ning ekspluatatsioonilistele ja navigatsioonilistele normatiividele.

2.  Kord laieneb kaubandusliku meresõidu ülesannetega sadamatele ja riigikaitseülesannetega sadamatele.

II. SADAMA ÜLEVAATUS

3.  Sadama vastavust käesoleva korra punktis 1 nimetatud nõuetele ja normatiividele kontrollib Vabariigi Valitsuse poolt moodustatud komisjon.

4.  Taotluse sadama ülevaatuseks esitab Veeteede Ameti peadirektorile sadama valdaja. Veeteede Ameti peadirektor või komisjoni esimees teatab sadama valdajale sadama ülevaatuseks määratud aja, mis ei tohi olla pikem kui kümme päeva, arvates taotluse saabumise ajast. Komisjonil on õigus üle vaadata sadama akvatooriumil ja maa-alal asuvad rajatised ja tehnilised seadmed, aga samuti kontori- ja olmeruumid, piirded, transpordi-, kauba- ja inimeste läbilaskepunktid (-postid), päästevahendid, reostuskorjevahendid, teed ja muud objektid, mis on seotud sadamateenuste osutamisega ja tootmistegevusega sadamaalal.

[ RT I 2004, 86, 591 – jõust. 1.01.2005]

5.  Sadama ülevaatus vormistatakse käesolevale korrale lisatud vormi kohase, sadama laevaliikluseks avamise aktiga. Akti kantakse iga komisjoni liikme märkused korra punktis 1 nimetatud nõuetele ja normatiividele mittevastavuste kohta ja komisjoni otsus, mille kinnitab komisjoni esimees. Akt koostatakse ning edastatakse sadama valdajale hiljemalt kahe nädala jooksul pärast sadama ülevaatust komisjoni poolt.

6.  Puuduste avastamisel, mis võivad kahjustada laevade ohutut liiklemist sadama akvatooriumil ja seismist kai ääres, samuti puuduste korral kauba töötlemistehnoloogias, keskkonna- ja tööohutuse tagamisel ja muude puuduste korral antakse tähtaeg nende kõrvaldamiseks.

7.  Sadama valdaja on kohustatud komisjoni saabumisel sadamasse esitama järgmised sadama ülevaatuseks vajalikud dokumendid:

1) äriühingu (sadama valdaja) asutamisdokumendid;

2) sadamaala (maa-ala ja akvatoorium) eraldamise dokumendid;

3) sadamarajatiste projektdokumentatsioon;

4) ekspluatatsioonilisi ja tehnoloogilisi tingimusi käsitlevad dokumendid;

5) sadama eeskiri;

6) sadama akvatooriumi sügavuste plaan;

7) muud dokumendid, mis käsitlevad sadama tegevust.

8.  Sadamate suhtes, mida kasutavad valdavalt väikelaevad, on komisjonil õigus rakendada lihtsustatud nõudeid, kui neid võib pidada küllaldasteks, et tagada käesoleva korra punktis 1 nimetatud nõudeid.

III. SADAMA AVAMINE LAEVALIIKLUSEKS

9.  Sadama laevaliikluseks avamise akti alusel koostab sadama valdaja sadamapassi ning esitab selle Veeteede Ametile, kes, kontrollinud sadamapassi vastavust aktile, teeb hiljemalt ühe nädala jooksul pärast sadamapassi saamist sadama valdajalt teede- ja sideministrile ettepaneku sadamapassi kinnitamiseks. Teede- ja sideminister kinnitab sadamapassi hiljemalt kolme tööpäeva jooksul pärast selle esitamist kinnitamiseks. Sadamapassi kinnitamine teede- ja sideministri poolt tõendab, et sadam vastab õigusaktidega kehtestatud normidele ning on avatud ohutuks laevaliikluseks ja sadama funktsionaalseks tegevuseks.

10.  Sadamapassi alusel kantakse sadam riiklikusse sadamaregistrisse.

 

 

«Sadama laevaliikluseks avamise korra» juurde

 

 

https://www.riigiteataja.ee/otsingu_soovitused.json