<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?><oigusakt xmlns="Juurakt" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" id="9930d500-92be-4c05-aadd-eb93290aa365" xsi:schemaLocation="muutmismaarus_1_10.02.2010 http://xmlr.eesti.ee/xml/schemas/oigusakt/muutmismaarus_1_10.02.2010.xsd">
	<metaandmed>
		<valjaandja>Siseminister</valjaandja>
		<dokumentLiik>määrus</dokumentLiik>
		<tekstiliik>algtekst</tekstiliik>
		<dokumentEtapp>avaldamine</dokumentEtapp>
		<dokumentStaatus>avaldatud</dokumentStaatus>
		<vastuvoetud>
			<aktikuupaev>2023-09-26</aktikuupaev>
			<aktiNr>18</aktiNr>
		</vastuvoetud>
		<avaldamismarge><RTosa>RT I</RTosa><avaldamineKuupaev>2023-10-03</avaldamineKuupaev><RTaasta>2023</RTaasta><RTartikkel>13</RTartikkel><aktViide>103102023013</aktViide></avaldamismarge><kehtivus><kehtivuseAlgus>2023-10-06+03:00</kehtivuseAlgus></kehtivus><versioon>
			<dokumentVersioon>1</dokumentVersioon>
			<dokumentVersioonKuupaev>2023-09-28</dokumentVersioonKuupaev>
		</versioon>
		<skeemiNimi>muutmismaarus_1_10.02.2010.xsd</skeemiNimi>
		<globaalID>103102023013</globaalID>
		<metaandmedVersioon>5</metaandmedVersioon>
		<metaandmedVersioonKuupaev>2023-10-02</metaandmedVersioonKuupaev>
		<metaandmedVersioonPohjustaja>Maret Mauer</metaandmedVersioonPohjustaja>
		<eesmark>Muutmismääruse raamskeem XML struktuuri koostamiseks</eesmark>
	</metaandmed>
	<aktinimi>
		<nimi>
			<pealkiri>Siseministri 15. veebruari 2011. aasta määruse nr 2 „Päästeteenistujate kutsesobivuse nõuded, sealhulgas füüsilise ettevalmistuse, hariduse- ja tervisenõuded” muutmine</pealkiri>
		</nimi>
	</aktinimi>
	<sisu>
		<preambul>
			<tavatekst>Määrus kehtestatakse päästeteenistuse seaduse § 7 lõike 4 alusel.</tavatekst>
		</preambul>
		<sisuTekst>
			<HTMLKonteiner><![CDATA[<p>Siseministri 15. veebruari 2011. aasta määruses nr 2 „Päästeteenistujate kutsesobivuse nõuded, sealhulgas füüsilise ettevalmistuse, hariduse- ja tervisenõuded” tehakse järgmised muudatused:</p>
<p><b>1)</b> paragrahvi 5 lõiked 2 ja 3 sõnastatakse järgmiselt:</p>
<p>„(2) Meeskonnavanemana töötav päästespetsialist ja rühmapealikuna töötav päästevanemspetsialist peavad vastama päästemeeskonna juhi kutsestandardile või neil peab olema päästemeeskonna juhi kutseharidus.</p>
<p>(3) Välijuhtide grupi päästejuhtivspetsialistil ja päästepeaspetsialistil peab olema tuletõrje- või päästealane kõrgharidus.”;</p>
<p><b>2)</b> paragrahvi 5 lõige 4 tunnistatakse kehtetuks;</p>
<p><b>3)</b> paragrahvi 6 lõiked 3–5 sõnastatakse järgmiselt:</p>
<p>„(3) Hädaabiteateid menetleva meedikuna töötaval päästepeaspetsialistil peab olema meditsiinialane kõrgharidus ja ta peab olema registreeritud tervishoiukorralduse infosüsteemis arsti, õe või ämmaemandana.</p>
<p>(4) Hädaabiteateid menetleva grupijuhi või operatiivjuhina töötav päästepealik peab läbima enne grupijuhi või operatiivjuhi ametikohale üleviimist Häirekeskuse peadirektori käskkirjaga kinnitatud vastava valdkonna täiendusõppe.</p>
<p>(5) Päästekorraldaja-logistiku või logistikuna töötav päästevanemspetsialist peab:<br/>
1) läbima enne päästekorraldaja-logistiku või logistiku ametikohale üleviimist Häirekeskuse peadirektori käskkirjaga kinnitatud logistiku täiendusõppe;<br/>
2) vastama päästekorraldaja-logistik, tase 5 kutsestandardile kuue kuu jooksul päästekorraldaja-logistiku või logistiku ametikohale üleviimise päevast arvates.”;</p>
<p><b>4)</b> paragrahvi 6 lõige 7 sõnastatakse järgmiselt:</p>
<p>„(7) Hädaabiteadete menetlemise valdkonna päästeametnik, kellel on tuletõrje-, pääste-, politsei-, meditsiini- või erakorralise meditsiini alane kõrg- või kutseharidus, ei pea läbima käesoleva paragrahvi lõikes 4, 5 või 6 sätestatud täiendusõpet osas, milles tal on erialane kõrg- või kutseharidus ja vastava valdkonna töökogemus.”;</p>
<p><b>5)</b> paragrahvi 7<sup>1</sup> lõiked 1–3 sõnastatakse järgmiselt:</p>
<p>„(1) Demineerimiskeskuse päästeametnik peab vastama demineerija EOD1 kutsestandardile ühe aasta jooksul teenistusse võtmise päevast arvates.</p>
<p>(2) Demineerimiskeskuse pommigrupi päästepeaspetsialist, välja arvatud keemia- ja kiirgusohu päästepeaspetsialist, peab vastama demineerija EOD3 kutsestandardile.</p>
<p>(3) Demineerimiskeskuse pommigrupi päästejuhtivpeaspetsialist, välja arvatud keemia- ja kiirgusohu päästejuhtivspetsialist, peab vastama demineerimisinstruktori kutsestandardile.”;</p>
<p><b>6)</b> paragrahvi 7<sup>1</sup> lõige 4 tunnistatakse kehtetuks;</p>
<p><b>7)</b> paragrahv 8 sõnastatakse järgmiselt:</p>
<p>„<b>§ 8. Täiendavad nõuded käesoleva määruse §-des 5 ja 6 nimetamata päästeteenistujale</b></p>
<p>Käesoleva määruse §-des 5 ja 6 nimetamata päästeteenistujal peab olema päästealane kõrg- või kutseharidus või ta peab olema läbinud päästeasutuse peadirektori käskkirjaga kinnitatud vastava valdkonna täiendusõppe.”;</p>
<p><b>8)</b> paragrahvi 20 lõige 1 tunnistatakse kehtetuks.</p>]]></HTMLKonteiner>
		</sisuTekst>
	</sisu>
	<allkiri>
		<allkiriKoht/>
		<allkirjastaja>
			<ametinimetus>Siseminister</ametinimetus>
			<eesnimi>Lauri</eesnimi>
			<perekonnanimi>Läänemets</perekonnanimi>
		</allkirjastaja>
	</allkiri>
	<allkiri>
		<allkiriKoht/>
		<allkirjastaja>
			<ametinimetus>Varade asekantsler kantsleri ülesannetes</ametinimetus>
			<eesnimi>Piret</eesnimi>
			<perekonnanimi>Lilleväli</perekonnanimi>
		</allkirjastaja>
	</allkiri>
</oigusakt>