<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?><oigusakt xmlns="Juurakt" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" id="93fc35b7-3660-4f85-bf87-a7b46326a36d" xsi:schemaLocation="muutmismaarus_1_10.02.2010 http://xmlr.eesti.ee/xml/schemas/oigusakt/muutmismaarus_1_10.02.2010.xsd">
	<metaandmed>
		<valjaandja>Kaitseminister</valjaandja>
		<dokumentLiik>määrus</dokumentLiik>
		<tekstiliik>algtekst</tekstiliik>
		<dokumentEtapp>avaldamine</dokumentEtapp>
		<dokumentStaatus>avaldatud</dokumentStaatus>
		<vastuvoetud>
			<aktikuupaev>2018-08-24</aktikuupaev>
			<aktiNr>14</aktiNr>
		</vastuvoetud>
		<avaldamismarge><RTosa>RT I</RTosa><avaldamineKuupaev>2018-08-29</avaldamineKuupaev><RTaasta>2018</RTaasta><RTartikkel>1</RTartikkel><aktViide>129082018001</aktViide></avaldamismarge><kehtivus><kehtivuseAlgus>2018-09-01+03:00</kehtivuseAlgus></kehtivus><versioon>
			<dokumentVersioon>1</dokumentVersioon>
			<dokumentVersioonKuupaev>2018-08-27</dokumentVersioonKuupaev>
		</versioon>
		<skeemiNimi>muutmismaarus_1_10.02.2010.xsd</skeemiNimi>
		<globaalID>129082018001</globaalID>
		<metaandmedVersioon>6</metaandmedVersioon>
		<metaandmedVersioonKuupaev>2018-08-28</metaandmedVersioonKuupaev>
		<metaandmedVersioonPohjustaja>Maret Mauer</metaandmedVersioonPohjustaja>
		<eesmark>Muutmismääruse raamskeem XML struktuuri koostamiseks</eesmark>
	</metaandmed>
	<aktinimi>
		<nimi>
			<pealkiri>Kaitseministri 13. veebruari 2017. a määruse nr 2 „Kaitseliidu relva, mida ei loeta sõjaväerelvaks relvaseaduse tähenduses, käitlemise ja kasutamise nõuded” muutmine</pealkiri>
		</nimi>
	</aktinimi>
	<sisu>
		<preambul>
			<tavatekst>Määrus kehtestatakse Kaitseliidu seaduse § 42 lõike 9 alusel.</tavatekst>
		</preambul>
		<sisuTekst>
			<tavatekst>Kaitseministri 13. veebruari 2017. a määruses nr 2 „Kaitseliidu relva, mida ei loeta sõjaväerelvaks relvaseaduse tähenduses, käitlemise ja kasutamise nõuded” tehakse järgmised muudatused:<reavahetus/></tavatekst>
		</sisuTekst>
		<sisuTekst>
			<HTMLKonteiner><![CDATA[<p><b>1)</b> määruse pealkiri sõnastatakse järgmiselt:</p>
<p align="center">„<b>Kaitseliidu relva, mida ei loeta sõjarelvaks relvaseaduse tähenduses, käitlemise ja kasutamise nõuded</b>”;</p>
<p><b>2)</b> määruses asendatakse sõna „sõjaväerelv” läbivalt sõnaga „sõjarelv” vastavas käändes;</p>
<p><b>3)</b> määruses asendatakse sõnad „Kaitseväe ja Kaitseliidu relvaregister” läbivalt sõnadega „sõjaväerelvade register” vastavas käändes;</p>
<p><b>4)</b> paragrahvi 5 lõikes 2 asendatakse sõna „määruse” sõnadega „määruse nõuete”;</p>
<p><b>5)</b> paragrahvi 22 lõike 1 punkt 2 sõnastatakse järgmiselt:</p>
<p>„2) Kaitseliidu töötajale, laskespordiklubi liikmele või reservis olevale isikule Kaitseväe või Kaitseliidu korraldatava spordiürituse ajaks ürituse piirkonnas kasutamiseks ja kandmiseks;”;</p>
<p><b>6)</b> paragrahvi 22 lõikes 2 asendatakse sõnad „§ 3 lõike 2” sõnadega „§ 3 lõike 6”;</p>
<p><b>7)</b> paragrahvi 22 täiendatakse lõikega 4 järgmises sõnastuses:</p>
<p>„(4) Käesoleva paragrahvi lõike 1 punktides 2 ja 3 loetletud isikutele võib Kaitseliidu relva laenutada ka enne spordiürituse toimumist võistluseks harjutamise eesmärgil, kuid mitte varem kui üks kuu enne spordiüritust.”;</p>
<p><b>8)</b> paragrahvi 28 lõike 1 punkt 3 sõnastatakse järgmiselt:</p>
<p>„3) isik, kellele on relvaseaduse § 66 lõike 1 punkti 2 või § 83<sup>33</sup> lõike 1 punkti 2 alusel antud tegevusluba relvade parandamise ja ümbertegemise teenuse osutamiseks.”;</p>
<p><b>9)</b> paragrahvi 28 lõike 2 punkt 2 sõnastatakse järgmiselt:</p>
<p>„2) isik, kellele on relvaseaduse § 66 lõike 1 punkti 2 või § 83<sup>33</sup> lõike 1 punkti 2 alusel antud tegevusluba relvade parandamise ja ümbertegemise teenuse osutamiseks.”;</p>
<p><b>10)</b> paragrahvi 32 pealkiri sõnastatakse järgmiselt:</p>
<p>„<b>§ 32. Kontroll-laskmine ja relva kasutuselevõtmine</b>”;</p>
<p><b>11)</b> paragrahvi 32 lõiget 3 täiendatakse teise lausega järgmises sõnastuses:</p>
<p>„Vajadusel tuleb teha relvale uus tüübikinnitus.”;</p>
<p><b>12)</b> paragrahvi 34 lõikes 4 asendatakse sõnad „kasutuskõlblikud olulised Kaitseliidu relva osad” sõnadega „kasutuskõlblikud Kaitseliidu relva osad”;</p>
<p><b>13)</b> paragrahvi 35 lõiked 3 ja 4 sõnastatakse järgmiselt:</p>
<p>„(3) Kaitseliidu relva, mis on oma olemuselt relvaseaduse § 19 lõike 1 punkti 5 järgi tsiviilkäibes lubatud tulirelv, laskekõlbmatuks muutmisel kohaldatakse Euroopa Komisjoni rakendusmääruse (EL) 2018/337, millega muudetakse rakendusmäärust (EL) 2015/2403, millega kehtestatakse tulirelvade laskekõlbmatuks muutmise norme ja meetodeid käsitlevad ühised suunised, et tagada laskekõlbmatuks muudetud tulirelvade jäädav kasutuskõlbmatus (ELT L&#160;65, 08.03.2018, lk&#160;1‒16) I&#160;lisas sätestatud nõudeid.</p>
<p>(4) Kaitseliidu relva, mis on oma olemuselt sõjarelv, laskekõlbmatuks muutmisel kohaldatakse strateegilise kauba seaduse §&#160;83<sup>1</sup> lõike&#160;1 alusel kehtestatud määruse nõudeid.”;</p>
<p><b>14)</b> 10. peatüki pealkirjas asendatakse sõna „ÕPPERELV” sõnaga „HARJUTUSRELV”;</p>
<p><b>15)</b> paragrahv 38 sõnastatakse järgmiselt:</p>
<p>„<b>§ 38. Harjutusrelva mõiste</b></p>
<p>(1) Harjutusrelv on relv relvaseaduse tähenduses, mida kasutatakse Kaitseväes, Kaitseliidus ning põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse §&#160;15 lõike&#160;2 alusel antud Vabariigi Valitsuse määrusega kinnitatud riigikaitse valikkursusel „Relvaõpe” relvaõppeks või väljaõppel.</p>
<p>(2) Õpperelv käesoleva määruse tähenduses on relvaõppes kasutatav tulirelv, millest ei ole võimalik tulistada.</p>
<p>(3) Treeningrelv käesoleva määruse tähenduses on väljaõppes kasutatav spetsiaalselt konstrueeritud või kohandatud tulirelv, millega õpetatakse täitma kindlat ülesannet reaalsetele lähedastes tingimustes ja milles kasutatakse mittekahjustavat või vähekahjustavat laskemoona.”;</p>
<p><b>16)</b> määrust täiendatakse §-ga 38<sup>1</sup> järgmises sõnastuses:</p>
<p>„<b>§ 38<sup>1</sup>. Harjutusrelva käitlemise nõuded</b></p>
<p>(1) Tulirelval, mis on muudetud harjutusrelvaks, peab relvaõppe ohutuse tagamiseks olema vähemalt eemaldatud või lühemaks tehtud relva lööknõel.</p>
<p>(2) Harjutusrelv peab olema tähistatud selliselt, et see oleks eristatav laskekõlblikust Kaitseliidu relvast.</p>
<p>(3) Kaitseliidu relva harjutusrelvaks muutmise järel tuleb kahe tööpäeva jooksul esitada harjutusrelvaks muudetud relva andmed sõjaväerelvade registri volitatud töötlejale asjakohase märke tegemiseks registris.”.</p>]]></HTMLKonteiner>
		</sisuTekst>
	</sisu>
	<allkiri>
		<allkiriKoht/>
		<allkirjastaja>
			<ametinimetus>Minister</ametinimetus>
			<eesnimi>Jüri</eesnimi>
			<perekonnanimi>Luik</perekonnanimi>
		</allkirjastaja>
	</allkiri>
	<allkiri>
		<allkiriKoht/>
		<allkirjastaja>
			<ametinimetus>Kantsler</ametinimetus>
			<eesnimi>Jonatan</eesnimi>
			<perekonnanimi>Vseviov</perekonnanimi>
		</allkirjastaja>
	</allkiri>
</oigusakt>