<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?><oigusakt xmlns="Juurakt" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="maarus_1_10.02.2010 http://xmlr.eesti.ee/xml/schemas/oigusakt/maarus_1_10.02.2010.xsd"><metaandmed><valjaandja>Sotsiaalminister</valjaandja><dokumentLiik>määrus</dokumentLiik><tekstiliik>algtekst-terviktekst</tekstiliik><marksona>välisriik</marksona><marksona>kutsekvalifikatsioon</marksona><marksona>kord</marksona><marksona>tervishoiuteenus</marksona><dokumentEtapp>avaldamine</dokumentEtapp><dokumentStaatus>avaldatud</dokumentStaatus><vastuvoetud><aktikuupaev>2008-11-24+02:00</aktikuupaev><aktiNr>71</aktiNr></vastuvoetud><avaldamismarge><RTosa>RTL</RTosa><avaldamineKuupaev>2008-12-02+02:00</avaldamineKuupaev><RTnr>96</RTnr><RTartikkel>1332</RTartikkel><aktViide>http://www.riigiteataja.ee/akt/13078203</aktViide></avaldamismarge><kehtivus><kehtivuseAlgus>2008-12-05+02:00</kehtivuseAlgus><kehtivuseLopp>2009-12-31+02:00</kehtivuseLopp></kehtivus><skeemiNimi>maarus_1_10.02.2010.xsd</skeemiNimi><globaalID>13078203</globaalID><metaandmedVersioon>1</metaandmedVersioon><metaandmedVersioonKuupaev>2010-10-28+03:00</metaandmedVersioonKuupaev><metaandmedVersioonPohjustaja>migraator</metaandmedVersioonPohjustaja><terviktekstiGrupiID>328849</terviktekstiGrupiID></metaandmed><aktinimi><nimi><pealkiri>Välisriigis omandatud kvalifikatsiooni Eestis nõutava kvalifikatsiooniga võrdlemise kord</pealkiri></nimi></aktinimi><sisu><sisuTekst><HTMLKonteiner><![CDATA[<p>
      Määrus kehtestatakse «<a href="./dyn=13078203&id=12991957!pr30lg2">Tervishoiuteenuste 
      korraldamise seaduse</a>» § 30 lõike 2 alusel.
    </p>
    <p>
      <b>§ 1. Reguleerimisala</b>
    </p>
    <p>
      Määrust kohaldatakse välisriigis kvalifikatsiooni omandanud isiku 
      kvalifikatsiooni Eestis nõutavaga võrdlemisel tervishoiutöötajate 
      riiklikku registrisse kandmise taotluse menetlemisel Tervishoiuametis.
    </p>
    <p>
      <b>§ 2. Mõisted</b>
    </p>
    <p>
      Määruses kasutatakse mõisteid järgmises tähenduses:<br/>1) 
      tervishoiutöötaja kvalifikatsioon – dokumentaalselt tõendatud kõrg- või 
      kutseharidus ja töökogemus, mida nõutakse Eesti Vabariigis arstina, 
      hambaarstina, õena või ämmaemandana töötamiseks;<br/>2) 
      välisriik – riik väljaspool Euroopa Liidu liikmesriiki, Euroopa 
      Majanduspiirkonna liikmesriiki või Šveitsi.
    </p>
    <p>
      <b>§ 3. Kvalifikatsiooni võrdlemise üldine kord</b>
    </p>
    <p>
      (1) Tervishoiuamet võrdleb taotleja kvalifikatsiooni ja käesolevas 
      määruses sätestatud juhtudel õppekavasid Eestis nõutavaga ning otsustab, 
      kas taotleja on pädev töötama Eestis tervishoiutöötajana, võttes arvesse 
      taotleja esitatud järgmised dokumendid või nende ärakirjad:<br/>1) 
      «Välisriigi kutsekvalifikatsiooni tunnustamise seaduse» § 17 lõike 2 
      punktis 2 nimetatud dokumendid;<br/>2) akadeemilise õiendi ärakiri;<br/>3) 
      töötamist tõendav dokument, mis kinnitab, et isik on taotluse 
      esitamisele eelnenud viie aasta jooksul vähemalt kolm järjestikust 
      aastat töötanud eelmisel asukohamaal kvalifikatsiooni tõendavas 
      dokumendis märgitud kutse- või erialal ja<br/>4) isikut 
      tõendava dokumendi isikuandmetega lehekülje väljavõte ja vajadusel 
      nimemuutust tõendava dokumendi ärakiri.
    </p>
    <p>
      (2) Tervishoiuametil on õigus taotlejalt nõuda, et käesoleva paragrahvi 
      lõike 1 punktis 3 nõutav dokument esitatakse hiljemalt kolm kuud pärast 
      nende väljaandmist.
    </p>
    <p>
      (3) Kahtluse korral kontrollib Tervishoiuamet käesoleva paragrahvi 
      lõikes 1 nimetatud kvalifikatsiooni tõendavate dokumentide autentsust.
    </p>
    <p>
      (4) Taotleja, kelle kvalifikatsioon ei vasta Eestis nõutavale, peab 
      Eestis tervishoiutöötajana registreerimiseks sooritama sobivustesti 
      vastavalt «Tervishoiuteenuste korraldamise seaduse» § 30 lõike 3 alusel 
      kehtestatud korrale.
    </p>
    <p>
      <b>§ 4. Arsti ja eriarsti kvalifikatsiooni vastavuse 
      Eestis nõutavaga võrdlemine</b>
    </p>
    <p>
      (1) Arsti kvalifikatsioon loetakse vastavaks Eestis omandatud 
      kvalifikatsiooniga ja isik võib Eesti Vabariigis töötada arstina, kui ta:<br/>1) 
      on läbinud «Ülikooliseaduse» § 29<sup>1</sup> 
      lõike 5 ja «Rakenduskõrgkooli seaduse» § 15 lõike 6 alusel Vabariigi 
      Valitsuse määrusega kehtestatud arstiõppele esitatavate nõuetele vastava 
      arstiõppe ja<br/>2) on registreerimistaotluse esitamisele eelnenud 
      viie aasta jooksul vähemalt kolm järjestikust aastat töötanud arstina.
    </p>
    <p>
      (2) Eriarsti kvalifikatsioon loetakse vastavaks Eestis omandatud 
      kvalifikatsiooniga ja isik võib Eesti Vabariigis töötada eriarstina kui 
      ta:<br/>1) on läbinud arstiõppe, mis vastab käesoleva paragrahvi lõike 1 
      punktile 1,<br/>2) on läbinud eriarstiõppe, mis vastab «Tartu 
      Ülikooli seaduse» § 7 lõigete 2 ja 5 alusel kehtestatud residentuuri 
      nõutavale kestusele ja<br/>3) on registreerimistaotluse esitamisele 
      eelnenud viie aasta jooksul vähemalt kolm järjestikust aastat töötanud 
      eriarstina.
    </p>
    <p>
      <b>§ 5. Hambaarsti ja erihambaarsti kvalifikatsiooni vastavuse 
      Eestis nõutavaga võrdlemine</b>
    </p>
    <p>
      (1) Hambaarsti kvalifikatsioon loetakse vastavaks Eestis omandatud 
      kvalifikatsiooniga ja isik võib Eesti Vabariigis töötada hambaarstina, 
      kui ta:<br/>1) on läbinud «Ülikooliseaduse» § 29<sup>1</sup> 
      lõike 5 ja «Rakenduskõrgkooli seaduse» § 15 lõike 6 alusel Vabariigi 
      Valitsuse määrusega kehtestatud hambaarstiõppele esitatavate nõuetele 
      vastava hambaarstiõppe ja<br/>2) on registreerimistaotluse 
      esitamisele eelnenud viie aasta jooksul vähemalt kolm järjestikust 
      aastat töötanud hambaarstina.
    </p>
    <p>
      (2) Erihambaarsti kvalifikatsioon loetakse vastavaks Eestis omandatud 
      kvalifikatsiooniga ja isik võib Eesti Vabariigis töötada 
      erihambaarstina, kui ta:<br/>1) on läbinud hambaarstiõppe, mis vastab 
      käesoleva paragrahvi lõike 1 punktile 1,<br/>2) on 
      läbinud erihambaarstiõppe, mis vastab «Tartu Ülikooli seaduse» § 7 
      lõigete 2 ja 5 alusel kehtestatud residentuuri nõutavale kestusele ja<br/>3) 
      on registreerimistaotluse esitamisele eelnenud viie aasta jooksul 
      vähemalt kolm järjestikust aastat töötanud erihambaarstina.
    </p>
    <p>
      <b>§ 6. Õe kvalifikatsiooni vastavuse Eestis nõutavaga võrdlemine</b>
    </p>
    <p>
      Õe kvalifikatsioon loetakse vastavaks Eestis omandatud 
      kvalifikatsiooniga ja isik võib Eesti Vabariigis töötada õena, kui ta:<br/>1) 
      on läbinud «Ülikooliseaduse» § 29<sup>1</sup> 
      lõike 5 ja «Rakenduskõrgkooli seaduse» § 15 lõike 6 alusel Vabariigi 
      Valitsuse määrusega kehtestatud õeõppele esitatavate nõuetele vastava 
      õeõppe ja<br/>2) on registreerimistaotluse esitamisele eelnenud 
      viie aasta jooksul vähemalt kolm järjestikust aastat töötanud õena.
    </p>
    <p>
      <b>§ 7. Ämmaemanda kvalifikatsiooni vastavuse Eestis nõutavaga võrdlemine</b>
    </p>
    <p>
      Ämmaemanda kvalifikatsioon loetakse vastavaks Eestis omandatud 
      kvalifikatsiooniga ja isik võib Eesti Vabariigis töötada ämmaemandana, 
      kui ta:<br/>1) on läbinud «Ülikooliseaduse» § 29<sup>1</sup> 
      lõike 5 ja «Rakenduskõrgkooli seaduse» § 15 lõike 6 alusel Vabariigi 
      Valitsuse määrusega kehtestatud ämmaemandaõppele esitatavate nõuetele 
      vastava ämmaemandaõppe ja<br/>2) on registreerimistaotluse 
      esitamisele eelnenud viie aasta jooksul vähemalt kolm järjestikust 
      aastat töötanud ämmaemandana.
    </p>
    <p>
      <b>§ 8. Määruse kehtetuks tunnistamine</b>
    </p>
    <p>
      Sotsiaalministri 21. detsembri 2001. a määrus nr 153 «Välisriigis 
      omandatud kvalifikatsiooni Eestis nõutava kvalifikatsiooniga võrdlemise 
      kord» (RTL 2002, 4, 45; 2004, 57, 964) tunnistatakse kehtetuks.
    </p>
    <p>
      
    </p>
    <table summary="allkiri" width="100%">
      <tbody><tr valign="top">
        <td width="60%">
          
        </td>
        <td width="39%">
          <font size="-1" style="font-size:-1px"><b>Minister Maret MARIPUU</b></font>
        </td>
      </tr>
    </tbody></table>
    <p>
      
    </p>
    <table summary="allkiri" width="100%">
      <tbody><tr valign="top">
        <td width="60%">
          
        </td>
        <td width="39%">
          <font size="-1" style="font-size:-1px"><b>Kantsler Riho TAPFER</b></font>
        </td>
      </tr>
    </tbody></table>]]></HTMLKonteiner></sisuTekst></sisu></oigusakt>