<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?><oigusakt xmlns="Juurakt" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="maarus_1_10.02.2010 http://xmlr.eesti.ee/xml/schemas/oigusakt/maarus_1_10.02.2010.xsd"><metaandmed><valjaandja>Rahandusminister</valjaandja><dokumentLiik>määrus</dokumentLiik><tekstiliik>algtekst</tekstiliik><dokumentEtapp>avaldamine</dokumentEtapp><dokumentStaatus>avaldatud</dokumentStaatus><vastuvoetud><aktikuupaev>2009-12-15+02:00</aktikuupaev><aktiNr>60</aktiNr></vastuvoetud><avaldamismarge><RTosa>RTL</RTosa><avaldamineKuupaev>2009-12-28+02:00</avaldamineKuupaev><RTnr>96</RTnr><RTartikkel>1428</RTartikkel><aktViide>http://www.riigiteataja.ee/akt/13246126</aktViide></avaldamismarge><kehtivus><kehtivuseAlgus>2010-01-01+02:00</kehtivuseAlgus></kehtivus><skeemiNimi>maarus_1_10.02.2010.xsd</skeemiNimi><globaalID>13246126</globaalID><metaandmedVersioon>1</metaandmedVersioon><metaandmedVersioonKuupaev>2010-10-28+03:00</metaandmedVersioonKuupaev><metaandmedVersioonPohjustaja>migraator</metaandmedVersioonPohjustaja><terviktekstiGrupiID>339416</terviktekstiGrupiID></metaandmed><aktinimi><nimi><pealkiri>Rahandusministri 2. jaanuari 2006. a määruse nr 1 "Riigieelarve kassalise teenindamise eeskiri" muutmine</pealkiri></nimi></aktinimi><sisu><sisuTekst><HTMLKonteiner><![CDATA[<p>
      Määrus kehtestatakse «Riigieelarve seaduse» § 8 lõike 4<sup>1</sup>, 
      § 23 lõike 1<sup>1</sup> ja § 32 lõike 1, 
      «Riigivaraseaduse» § 16 lõike 4 ja «Täitemenetluse seadustiku» § 211 
      alusel.
    </p>
    <p>
      <b>§ 1.</b> Rahandusministri 2. jaanuari 2006. a määruses nr 1 
      «Riigieelarve kassalise teenindamise eeskiri» (RTL 2006, 5, 83; 2009, 
      76, 1113) tehakse järgmised muudatused:
    </p>
    <p>
      <b>1)</b> paragrahvi 7<sup>1</sup> lõikest 3 jäetakse välja sõnad 
      «paberkandjal ja»;
    </p>
    <p>
      <b>2)</b> paragrahvi 8 lõige 1 sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      « (1) Riigieelarvest väljamaksete tegemiseks peab asutus broneerima 
      riigikassas väljamaksete tegemiseks vajalikud summad. Tegelikud 
      väljamaksed ei tohi ületada päeva üldbroneeringut. Paragrahvi 10 
      lõikes 2 nimetatud sisemiste arvlemiste tegemiseks vajalikke summasid ei 
      broneerita.»;
    </p>
    <p>
      <b>3)</b> paragrahvi 9 lõike 2 punkt 1 sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      « 1) eristamaks projekti kulusid ning projektiga seotud 
      kaasfinantseerimiste kulusid, välja arvatud käesoleva lõike punktis 1<sup>1</sup> 
      nimetatud kulud;»;
    </p>
    <p>
      <b>4)</b> paragrahvi 9 lõiget 2 täiendatakse punktiga 1<sup>1</sup> 
      järgmises sõnastuses:
    </p>
    <p>
      « 1<sup>1</sup>) Euroopa Liidu struktuurfondide vahendite ja nende 
      kaasfinantseerimise vahendite kasutamisel;»;
    </p>
    <p>
      <b>5)</b> paragrahvi 12 lõige 2 tunnistatakse kehtetuks;
    </p>
    <p>
      <b>6)</b> paragrahvi 13 lõige 1 sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      « (1) Asutuse juba teostatud maksekorralduse riigieelarve 
      klassifikaatori koodi muutmiseks esitab asutus riigikassale e-riigikassa 
      vahendusel maksekorralduse, põhjendades muutmise vajadust. 
      Maksekorraldusel täidetakse järgmised kohustuslikud väljad: dokumendi 
      number, e-riigikassa tulu- või kulukonto number, riigieelarve 
      klassifikaatori kood, summa (pluss- ja miinusmärgiga summade liitmisel 
      peab kogusumma olema väärtusega 0) ja kommentaar, milles asutus on 
      kohustatud viitama maksekorraldusele ja muule dokumendile, mille alusel 
      riigieelarve klassifikaatori koodi muutmine teostatakse.»;
    </p>
    <p>
      <b>7)</b> paragrahv 19 sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      « <b>§ 19. Riigieelarvesse enammakstud ja valesti laekunud summad</b>
    </p>
    <p>
      (1) Eelarveaastal ja eelnevatel eelarveaastatel riigieelarvesse 
      enammakstud ja valesti laekunud summade tagastamine toimub jooksva 
      eelarveaasta vastava tulu laekumise arvelt.
    </p>
    <p>
      (2) Riigieelarvest enammakstud ja valesti laekunud summade tagastamine 
      toimub asutuste, kes õigusaktidest tulenevalt koguvad trahve, lõive, 
      tasusid ja muid riigieelarve tulusid, algatusel.
    </p>
    <p>
      (3) Riigieelarvesse tasutud rahaliste annetuste tagastamist saab 
      taotleda kuni kolm kuud pärast makse teostamist.»;
    </p>
    <p>
      <b>8)</b> paragrahvi 22 lõige 1 sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      « (1) Põhiseaduslikud institutsioonid esitavad enda, Riigikantselei enda 
      ja oma hallatavate asutuste ning ministeeriumid enda ja oma 
      valitsemisala asutuste taotlused kulude ülekandmiseks 
      Rahandusministeeriumile määruse lisas 11 toodud vormil elektrooniliselt 
      hiljemalt eelarveaastale järgneva aasta jaanuari 10. tööpäevaks.»;
    </p>
    <p>
      <b>9)</b> paragrahvi 23 lõikes 1 asendatakse arv «14» arvuga «10»;
    </p>
    <p>
      <b>10)</b> paragrahvi 23 lõige 3 sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      « (3) Kulu ei kanta üle, kui taotlus ei ole esitatud 
      Rahandusministeeriumile § 22 lõikes 1 toodud tähtajaks või selles 
      esinevaid olulisi puudusi ei ole kõrvaldatud lõikes 2 toodud tähtaja 
      jooksul.»;
    </p>
    <p>
      <b>11)</b> määruse lisad 3, 11 ja 13 asendatakse lisadega käesoleva 
      määruse sõnastuses.
    </p>
    <p>
      <b>§ 2.</b> Määrus jõustub 1. jaanuaril 2010. a.
    </p>
    <p>
      
    </p>
    <table summary="allkiri" width="100%">
      <tbody><tr valign="top">
        <td width="60%">
          
        </td>
        <td width="39%">
          <b><font size="-1" style="font-size:-1px">Minister Jürgen LIGI</font></b>
        </td>
      </tr>
    </tbody></table>
    <p>
      
    </p>
    <table summary="allkiri" width="100%">
      <tbody><tr valign="top">
        <td width="60%">
          
        </td>
        <td width="39%">
          <b><font size="-1" style="font-size:-1px">Kantsler Tea VARRAK</font></b>
        </td>
      </tr>
    </tbody></table>
    <br/>
    <font size="-1" style="font-size:-1px">Määruse lisad on avaldatud elektroonilises Riigi Teatajas. 
    Alus: «Riigi Teataja seaduse» § 4 lõige 2 ja riigisekretäri 17.12.2009. a 
    resolutsioon nr 17-1/09-06224.</font>]]></HTMLKonteiner></sisuTekst></sisu><lisaViide><lisaViit><sisuTekst><fail failNimi="13246129.pdf" failVorming="application/pdf" failKuvamine="viitena"/></sisuTekst></lisaViit><lisaPealkiri><lisaNimi>Lisa 3</lisaNimi></lisaPealkiri></lisaViide><lisaViide><lisaViit><sisuTekst><fail failNimi="13246130.pdf" failVorming="application/pdf" failKuvamine="viitena"/></sisuTekst></lisaViit><lisaPealkiri><lisaNimi>Lisa 11</lisaNimi></lisaPealkiri></lisaViide><lisaViide><lisaViit><sisuTekst><fail failNimi="13246131.pdf" failVorming="application/pdf" failKuvamine="viitena"/></sisuTekst></lisaViit><lisaPealkiri><lisaNimi>Lisa 13</lisaNimi></lisaPealkiri></lisaViide></oigusakt>