<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?><oigusakt xmlns="Juurakt" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="maarus_1_10.02.2010 http://xmlr.eesti.ee/xml/schemas/oigusakt/maarus_1_10.02.2010.xsd"><metaandmed><valjaandja>Majandus- ja kommunikatsiooniminister</valjaandja><dokumentLiik>määrus</dokumentLiik><tekstiliik>algtekst</tekstiliik><dokumentEtapp>avaldamine</dokumentEtapp><dokumentStaatus>avaldatud</dokumentStaatus><vastuvoetud><aktikuupaev>2010-10-11+03:00</aktikuupaev><aktiNr>76</aktiNr></vastuvoetud><avaldamismarge><RTosa>RT I</RTosa><avaldamineKuupaev>2010-10-14+03:00</avaldamineKuupaev><RTnr>75</RTnr><RTartikkel>574</RTartikkel><aktViide>http://www.riigiteataja.ee/akt/13363361</aktViide></avaldamismarge><kehtivus><kehtivuseAlgus>2010-10-17+03:00</kehtivuseAlgus></kehtivus><skeemiNimi>maarus_1_10.02.2010.xsd</skeemiNimi><globaalID>13363361</globaalID><metaandmedVersioon>1</metaandmedVersioon><metaandmedVersioonKuupaev>2010-10-27+03:00</metaandmedVersioonKuupaev><metaandmedVersioonPohjustaja>migraator</metaandmedVersioonPohjustaja><terviktekstiGrupiID>346592</terviktekstiGrupiID></metaandmed><aktinimi><nimi><pealkiri>Majandus- ja kommunikatsiooniministri määruste muutmine seoses toote nõuetele vastavuse seaduse jõustumisega</pealkiri></nimi></aktinimi><sisu><sisuTekst><HTMLKonteiner><![CDATA[<p>
      Määrus kehtestatakse «Lifti ja köistee ohutuse seaduse» § 6 lõike 6, 
      «Küttegaasi ohutuse seaduse» § 3 lõike 4, «Surveseadme ohutuse seaduse» 
      § 6 lõike 2 ja § 9 lõike 2, «Mõõteseaduse» § 7<sup>1</sup> 
      lõike 5, «Elektriohutusseaduse» § 5 lõike 3 ja § 7 lõike 2 alusel.
    </p>
    <p>
      <b>§ 1.</b> Majandusministri 1. juuli 2002. a määruses nr 38 
      «Nõuded liftile, köisteele, alamsüsteemile ja ohutusseadisele, nende 
      teabega varustamisele ja vastavusmärgi paigaldamisele» (RTL 2002, 
      77, 1196; 2008, 53, 735) tehakse järgmised muudatused:
    </p>
    <p>
      <b>1)</b> paragrahvi 3 lõige 2 muudetakse ja sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      «(2) Asjaomaste ohtude olemasolul ning kui nende vältimine ei ole 
      reguleeritud käesoleva määrusega, kohaldatakse liftile masina ohutuse 
      seadusest tulenevaid nõudeid. Masina ohutuse seadusest tulenevatele 
      ohutusnõuetele peab lift vastama alati.»;
    </p>
    <p>
      <b>2)</b> paragrahvi 36 lõige 1 muudetakse ja sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      «(1) «Lifti ja köistee ohutuse seaduse» ja selle alusel kehtestatud 
      õigusaktide nõuetele vastav lift või ohutusseadis, mille nõuetele 
      vastavus on tõendatud «Lifti ja köistee ohutuse seaduses» ja selle 
      alusel kehtestatud õigusaktides sätestatud korras, tuleb enne turule 
      laskmist varustada vastavusmärgiga. Vastavusmärgile kohaldatakse Euroopa 
      Parlamendi ja nõukogu määruses (EÜ) nr 765/2008, millega sätestatakse 
      akrediteerimise ja turujärelevalve nõuded seoses toodete turustamisega 
      ja tunnistatakse kehtetuks määrus (EMÜ) nr 339/93 (ELT L 218, 13.8.2008, 
      lk 30–47), sätestatut.»;
    </p>
    <p>
      <b>3)</b> paragrahvi 36 lõige 2 tunnistatakse kehtetuks.
    </p>
    <p>
      <b>§ 2.</b> Majandusministri 28. juuni 2002. a määruses nr 25 
      «Nõuded gaasi- ja abiseadmele, selle teabega varustamisele ja 
      vastavusmärgi paigaldamisele» (RTL 2002, 75, 1156; 2004, 45, 771) 
      tehakse järgmised muudatused:
    </p>
    <p>
      <b>1)</b> paragrahvi 4 lõige 8 muudetakse ja sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      «(8) Gaasiseadmed tuleb kavandada ja valmistada nii, et oleks välistatud 
      elektrist tulenev oht. «Elektriohutusseaduses» ja selle alusel 
      kehtestatud õigusaktides madalpingeseadmele esitatavate nõuetega 
      reguleeritud elektrist tulenevate ohtude osas loetakse käesoleva lõike 
      nõue täidetuks, kui gaasiseade vastab madalpingeseadmele esitatavatele 
      nõuetele.»;
    </p>
    <p>
      <b>2)</b> paragrahvi 16 lõige 1 muudetakse ja sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      «(1) «Küttegaasi ohutuse seaduse» ja selle alusel kehtestatud 
      õigusaktide nõuetele vastav gaasiseade, mille nõuetele vastavus on 
      tõendatud «Küttegaasi ohutuse seaduses» ja selle alusel kehtestatud 
      õigusaktides sätestatud korras, tuleb enne turule laskmist varustada 
      vastavusmärgiga. Vastavusmärgi suhtes kohaldatakse Euroopa Parlamendi ja 
      nõukogu määruses (EÜ) nr 765/2008, millega sätestatakse akrediteerimise 
      ja turujärelevalve nõuded seoses toodete turustamisega ja tunnistatakse 
      kehtetuks määrus (EMÜ) nr 339/93 (ELT L 218, 13.8.2008, lk 30–47) 
      sätestatut.»;
    </p>
    <p>
      <b>3)</b> paragrahvi 16 lõiked 3 ja 5 tunnistatakse kehtetuks.
    </p>
    <p>
      <b>§ 3.</b> Majandus- ja kommunikatsiooniministri 7. mai 2004. a 
      määruses nr 129 «Nõuded surveseadmele ning selle nõuetele vastavuse 
      hindamise ja tõendamise kord» (RTL 2004, 63, 1051; 2009, 76, 1111) 
      tehakse järgmised muudatused:
    </p>
    <p>
      <b>1)</b> paragrahvi 7 lõige 1 muudetakse ja sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      «(1) Tõendamaks surveseadme ja surveseadmestiku vastavust direktiivi 
      nõuetele peab tootja või tootja volitatud esindaja paigaldama 
      surveseadmele ettenähtud juhtudel enne selle turule laskmist 
      vastavusmärgi (edaspidi <i>CE-märk</i>). CE-märgile 
      kohaldatakse Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruses (EÜ) nr 765/2008, 
      millega sätestatakse akrediteerimise ja turujärelevalve nõuded seoses 
      toodete turustamisega ja tunnistatakse kehtetuks määrus (EMÜ) nr 339/93 
      (ELT L 218, 13.8.2008, lk 30–47) sätestatut.»;
    </p>
    <p>
      <b>2)</b> paragrahvi 118 lõige 1 muudetakse ja sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      «(1) CE-märgile kohaldatakse Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruses (EÜ) 
      nr 765/2008, millega sätestatakse akrediteerimise ja turujärelevalve 
      nõuded seoses toodete turustamisega ja tunnistatakse kehtetuks määrus 
      (EMÜ) nr 339/93 (ELT L 218, 13.8.2008, lk 30–47) sätestatut.»
    </p>
    <p>
      <b>§ 4.</b> Majandus- ja kommunikatsiooniministri 15. mai 2006. a 
      määruses nr 46 «Direktiivi 2004/22/EÜ kohaldamisalasse kuuluvate 
      mõõtevahendite olulised ja erinõuded, nõuetele vastavuse hindamise ja 
      tõendamise kord ning mõõtevahendite märgistamise nõuded» (RTL 2006, 
      42, 761; 2008, 19, 276) tehakse järgmised muudatused:
    </p>
    <p>
      <b>1)</b> paragrahvi 7 lõige 2 muudetakse ja sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      «(2) CE-märgile kohaldatakse Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruses (EÜ) 
      nr 765/2008, millega sätestatakse akrediteerimise ja turujärelevalve 
      nõuded seoses toodete turustamisega ja tunnistatakse kehtetuks määrus 
      (EMÜ) nr 339/93 (ELT L 218, 13.8.2008, lk 30–47) sätestatut.»;
    </p>
    <p>
      <b>2)</b> paragrahvi 7 lõige 9 tunnistatakse kehtetuks.
    </p>
    <p>
      <b>§ 5.</b> Majandus- ja kommunikatsiooniministri 10. aprilli 
      2007. a määruse nr 24 «Nõuded elektriseadmele- ja paigaldisele, nende 
      elektromagnetilisele ühilduvusele, märgistuse ja teabega varustamisele 
      ning vastavushindamise kord» (RTL 2007, 34, 589) paragrahvis 9 tehakse 
      järgmised muudatused:
    </p>
    <p>
      <b>1)</b> lõige 1 muudetakse ja sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      «(1) Nõuetele vastav madalpingeseade peab enne turule laskmist olema 
      varustatud vastavusmärgiga. Vastavusmärgile kohaldatakse Euroopa 
      Parlamendi ja nõukogu määruses (EÜ) nr 765/2008, millega sätestatakse 
      akrediteerimise ja turujärelevalve nõuded seoses toodete turustamisega 
      ja tunnistatakse kehtetuks määrus (EMÜ) nr 339/93 (ELT L 218, 13.8.2008, 
      lk 30–47) sätestatut.»;
    </p>
    <p>
      <b>2)</b> lõiked 2 ja 4 tunnistatakse kehtetuks.
    </p>
    <p>
      
    </p>
    <table summary="allkiri" width="100%">
      <tbody><tr valign="top">
        <td width="60%">
          
        </td>
        <td width="39%">
          <b>Minister Juhan PARTS</b>
        </td>
      </tr>
    </tbody></table>
    <table summary="allkiri" width="100%">
      <tbody><tr valign="top">
        <td width="60%">
          
        </td>
        <td width="39%">
          <b>Kantsler Marika PRISKE</b>
        </td>
      </tr>
    </tbody></table>]]></HTMLKonteiner></sisuTekst></sisu></oigusakt>