<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?><oigusakt xmlns="Juurakt" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="maarus_1_10.02.2010 http://xmlr.eesti.ee/xml/schemas/oigusakt/maarus_1_10.02.2010.xsd"><metaandmed><valjaandja>Haridus- ja teadusminister</valjaandja><dokumentLiik>määrus</dokumentLiik><tekstiliik>algtekst</tekstiliik><dokumentEtapp>avaldamine</dokumentEtapp><dokumentStaatus>avaldatud</dokumentStaatus><vastuvoetud><aktikuupaev>2003-12-16+02:00</aktikuupaev><aktiNr>65</aktiNr></vastuvoetud><avaldamismarge><RTosa>RTL</RTosa><avaldamineKuupaev>2003-12-24+02:00</avaldamineKuupaev><RTnr>131</RTnr><RTartikkel>2105</RTartikkel><aktViide>http://www.riigiteataja.ee/akt/686823</aktViide></avaldamismarge><kehtivus><kehtivuseAlgus>2003-12-27+02:00</kehtivuseAlgus></kehtivus><skeemiNimi>maarus_1_10.02.2010.xsd</skeemiNimi><globaalID>686823</globaalID><metaandmedVersioon>1</metaandmedVersioon><metaandmedVersioonKuupaev>2010-10-28+03:00</metaandmedVersioonKuupaev><metaandmedVersioonPohjustaja>migraator</metaandmedVersioonPohjustaja><terviktekstiGrupiID>139793</terviktekstiGrupiID></metaandmed><aktinimi><nimi><pealkiri>Haridusministri 2. oktoobri 2002. a määruse nr 69 "Pedagoogide atesteerimise tingimused ja kord" muutmine</pealkiri></nimi></aktinimi><sisu><sisuTekst><HTMLKonteiner><![CDATA[<p>
      Määrus kehtestatakse «Koolieelse lasteasutuse seaduse» (RT I 1999, 27, 
      387; 2000, 54, 349; 95, 611; 2001, 75, 454; 2002, 61, 375; 90, 521; 
      2003, 18, 99; 75, 496) § 22 lõike 5, «Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse» 
      (RT I 1993, 63, 892; 1999, 42, 497; 79, 730; 2000, 33, 195; 54, 349; 95, 
      611; 2001, 50, 288; 75, 454; 2002, 25, 144; 34, 205; 53, 336; 57, 359; 
      61, 375; 63, 389; 64, 393; 90, 521; 2003, 21, 125) § 38 lõike 3, 
      «Kutseõppeasutuse seaduse» (RT I 1998, 64/65, 1007; 2001, 68, 406; 2002, 
      56, 348; 61, 375; 90, 521; 2003, 20, 116; 58, 387; 71, 473) § 30 lõike 5 
      ning «Huvialakooli seaduse» (RT I 1995, 58, 1004; 1996, 49, 953; 1998, 
      57, 859; 2002, 53, 336; 61, 375; 90, 521) § 9 lõike 6 alusel.
    </p>
    <p>
      Haridusministri 2. oktoobri 2002. a määruse nr 69 «Pedagoogide 
      atesteerimise tingimused ja kord» (RTL 2002, 115, 1649; 2003, 4, 39) 
      tehakse järgmised muudatused:
    </p>
    <p>
      <b>1)</b> paragrahvi 4 muudetakse ja sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      « <b>§ 4. Atesteerimise aluseks olevad nõuded</b>
    </p>
    <p>
      (1) Atesteerimisel hinnatakse, kas atesteeritav on täitnud järgmisi 
      nõudeid:<br/>1) vastavalt haridusministri 26. augusti 2002. a 
      määrusele nr 65 «Pedagoogide kvalifikatsiooninõuded» (RTL 2002, 96, 
      1486; 129, 1874; 2003, 4, 39) vastab või on loetud vastavaks antud 
      ametikohal töötamiseks esitatud kvalifikatsiooninõuetele või vastab 
      kvalifikatsiooninõuete täitmise tähtaja pikendamise tingimustele, 
      huvialakooli õpetaja puhul vastab kooli pidaja kehtestatud nõuetele;<br/>
2) on töötanud tulemuslikult, mida hinnatakse § 20 lõike 2 punkti 2 kohaselt 
      koostatud atesteeritava töö analüüsi ning § 20 lõike 2 punkti 3 kohaselt 
      koostatud õppeasutuse sisekontrolli eest vastutava isiku kirjaliku 
      hinnangu põhjal;<br/>3) on viimase viie aasta jooksul läbinud 
      vähemalt 160 tunni ulatuses aine- või pedagoogika- või ametialaseid 
      kursusi või juhtimiskursusi, millest 80 tundi võib moodustada iseseisev 
      enesetäiendamine, mida tõendab õppeasutuse juht, või õppinud kraadiõppes 
      hariduse valdkonnas;<br/>4) on omandanud teadus- või kutsekraadi hariduse 
      valdkonnas;<br/>5) on juhendanud õpetajakoolituse raames pedagoogilise 
      praktika läbijaid või noorempedagooge;<br/>6) on osalenud 
      õppeasutuse arendustegevuses;<br/>7) on koostanud (autor või 
      kaasautor) või retsenseerinud pedagoogilist uurimistööd;<br/>
8) on olnud lektoriks täienduskoolituse läbiviimisel vanempedagoogiks 
      atesteerimise puhul 40 ning pedagoog-metoodikuks atesteerimise puhul 60 
      tunni ulatuses, mida tõendab registreeritud organisatsioon;<br/>9) 
      on korraldanud õpilasüritusi, -võistlusi või -näitusi;<br/>
10) on juhendanud õpilasvõistlustel ja -näitustel esinenud õpilasi;<br/>
11) on välja töötanud või retsenseerinud avaldatud õppevara;<br/>
12) on esinenud haridusüritustel, konverentsidel või ajakirjanduses 
      pedagoogilistel või erialastel teemadel;<br/>13) on osalenud aine-, 
      kutse- või pedagoogiliste ühenduste või töörühmade juhtimises;<br/>
14) on juhendanud noorteühingut.»;
    </p>
    <p>
      <b>2)</b> paragrahvi 6 muudetakse ja sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      « <b>§ 6. Pedagoogi ametijärgu omistamine</b>
    </p>
    <p>
      Pedagoogi ametijärk omistatakse vastava taotluse alusel atesteeritavale, 
      kes vastab § 4 punktis 1 nimetatud nõudele ja kes on pedagoogina või 
      kõrgkoolis õppejõuna tulemuslikult töötanud vähemalt ühe aasta.»;

    </p>
    <p>
      <b>3)</b> paragrahvi 7 lõigete 1 ja 2 viimane lause muudetakse ja 
      sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      «Paragrahvi 4 punktides 8 ja 11–14 nimetatud nõuded peavad olema 
      täidetud vähemalt maakondlikul tasandil, punktides 9 ja 10 esitatud 
      nõuded vähemalt piirkondlikul tasandil.»;
    </p>
    <p>
      <b>4)</b> paragrahvide 7 ja 8 tekstis asendatakse sõnad «viimase kolme 
      aasta jooksul» sõnadega «viimase viie aasta jooksul»;
    </p>
    <p>
      <b>5)</b> paragrahvi 18 muudetakse ja sõnastatakse järgmiselt:
    </p>
    <p>
      « <b>§ 18. Atesteerija õigused</b>
    </p>
    <p>
      (1) Atesteerijal on õigus kaasata oma töösse hääleõiguseta eksperte, kes 
      esitavad atesteerijale oma hinnangu atesteeritava vastavuse kohta 
      ametijärgu omistamiseks esitatud nõuetele kirjalikult.
    </p>
    <p>
      (2) Atesteerimist läbiviival õppeasutuse juhil, atesteerimiskomisjoni 
      liikmel ja atesteerija poolt kaasatud ekspertidel on õigus tutvuda 
      atesteeritava tööd puudutavate materjalidega, külastada tunde ja 
      õpilasüritusi, tutvuda õpilaste töödega, vestelda teiste pedagoogide, 
      õpilaste ja lastevanematega.»;
    </p>
    <p>
      <b>6)</b> paragrahvi 18 lõikes 2 asendatakse sõnad 
      «Atesteerimiskomisjoni liikmetel ja ekspertidel» sõnadega «atesteerimist 
      läbiviival õppeasutuse juhil, atesteerimiskomisjoni liikmel ja 
      atesteerija poolt kaasatud ekspertidel»;
    </p>
    <p>
      <b>7)</b> paragrahvi 23 lõiget 2 muudetakse ja sõnastatakse järgmiselt:

    </p>
    <p>
      « (2) Kui haridus- ja teadusministri atesteerimiskomisjon rahuldab 
      käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud taotluse, loetakse pedagoogile 
      omistatud ametijärgu tähtaeg lõppenuks.»
    </p>
    <p>
      
    </p>
    <table summary="allkiri" width="100%">
      <tbody><tr valign="top">
        <td width="60%">
          
        </td>
        <td width="39%">
          <b><font size="-1" style="font-size:-1px">Minister Toivo MAIMETS</font></b>
        </td>
      </tr>
    </tbody></table>
    <p>
      
    </p>
    <table summary="allkiri" width="100%">
      <tbody><tr valign="top">
        <td width="60%">
          
        </td>
        <td width="39%">
          <b><font size="-1" style="font-size:-1px">Kantsler Peep RATAS</font></b>
        </td>
      </tr>
    </tbody></table>]]></HTMLKonteiner></sisuTekst></sisu></oigusakt>