<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?><oigusakt xmlns="Juurakt" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="maarus_1_10.02.2010 http://xmlr.eesti.ee/xml/schemas/oigusakt/maarus_1_10.02.2010.xsd"><metaandmed><valjaandja>Rahandusminister</valjaandja><dokumentLiik>määrus</dokumentLiik><tekstiliik>algtekst-terviktekst</tekstiliik><dokumentEtapp>avaldamine</dokumentEtapp><dokumentStaatus>avaldatud</dokumentStaatus><vastuvoetud><aktikuupaev>2001-12-18+02:00</aktikuupaev><aktiNr>121</aktiNr></vastuvoetud><avaldamismarge><RTosa>RTL</RTosa><avaldamineKuupaev>2001-12-28+02:00</avaldamineKuupaev><RTnr>138</RTnr><RTartikkel>2033</RTartikkel><aktViide>http://www.riigiteataja.ee/akt/86927</aktViide></avaldamismarge><kehtivus><kehtivuseAlgus>2002-06-01+03:00</kehtivuseAlgus><kehtivuseLopp>2004-04-30+03:00</kehtivuseLopp></kehtivus><skeemiNimi>maarus_1_10.02.2010.xsd</skeemiNimi><globaalID>86927</globaalID><metaandmedVersioon>2</metaandmedVersioon><metaandmedVersioonKuupaev>2024-09-18</metaandmedVersioonKuupaev><metaandmedVersioonPohjustaja>Maret Mauer</metaandmedVersioonPohjustaja><terviktekstiGrupiID>153744</terviktekstiGrupiID></metaandmed><aktinimi><nimi><pealkiri>Käibe tekkimise aja määramise kord kauba või teenuse eest mitmes osas maksmise puhul</pealkiri></nimi></aktinimi><sisu><sisuTekst><HTMLKonteiner><![CDATA[<p>Määrus kehtestatakse «Käibemaksuseaduse» (RT I 2001, 64, 368; 88, 531)
 paragrahvi 8 lõike 2 ja Vabariigi Valitsuse 28. augusti 2001. a määruse
 nr 283 «Volituste andmine «Käibemaksuseadusest» tulenevate õigusaktide kehtestamiseks»
 (RT I 2001, 72, 438) paragrahvi 1 punkti 3 alusel.
</p><p><b>§ 1.
 Käibe tekkimise aja määramine mitmes osas maksmise puhul</b>
</p><p>Kauba või teenuse eest mitmes osas maksmise puhul toimub käibe tekkimise
 aja määramine järgmiselt:<br/>
1) raha laekumisel loetakse käive tekkinuks tasutud summa ulatuses. Käibemaks
 arvutatakse laekunud summalt, kusjuures käibemaksumääraga 18 % maksustatava
 tehingu puhul leitakse käibemaksusumma laekunud summa jagamisel 1,18-ga
 ja saadud tulemuse korrutamisel 0,18-ga ning käibemaksumääraga 5% maksustatava
 tehingu puhul laekunud summa jagamisel 1,05-ga ja saadud tulemuse korrutamisel
 0,05-ga;<br/>
2) käive tervikuna loetakse tekkinuks kauba ostjale lähetamise või kättesaadavaks
 tegemise või teenuse osutamise päeval või maksustamisperioodil või kauba
 või teenuse eest arve väljastamise päeval või maksustamisperioodil (kui
 arve väljastatakse enne kauba ostjale lähetamist või kättesaadavaks tegemist
 või teenuse osutamist). Ülejäänud summa leitakse kauba või teenuse maksustatavalt
 väärtuselt arvutatud käibemaksusumma ja raha laekumisel arvutatud käibemaksusumma
 vahena.
</p><p><b>§ 2.
 Käibe tekkimise aja määramine kohtutäituri ametitegevuse puhul</b>
</p><p>Kohtutäituri ametitegevuse puhul käsitatakse kohtutäituri teenuse eest
 osalise maksmisena «Kohtutäituri seaduses» (RT I 2001, 16, 69) nimetatud
 kohtutäituri tasu ettemaksu maksmist kohtutäiturile. Käibemaks kohtutäituri
 tasu ettemaksult arvutatakse vastavalt käesoleva määruse § 1 punktis 1
 sätestatule. Kohtutäituri teenuse käive tervikuna loetakse tekkinuks arve
 esitamisel kohtutäituri tasu kohta.
</p><p><b>§ 3.
 Määruse jõustumine</b>
</p><p>Määrus jõustub 2002. aasta 1. jaanuaril.
</p><p><table summary="allkiri" width="100%"><tbody><tr valign="TOP"><td width="60%"/><td width="39%"><b><font size="-1">Minister Siim KALLAS</font></b></td></tr></tbody></table>
</p><p><table summary="allkiri" width="100%"><tbody><tr valign="TOP"><td width="60%"/><td width="39%"><b><font size="-1">Kantsler Aare JÄRVAN</font></b></td></tr></tbody></table>
</p><p/>]]></HTMLKonteiner></sisuTekst></sisu></oigusakt>