|
Toidugrupp |
Säilitamis-
temperatuur |
Säilitamisaeg1 |
1. |
LIHATOOTED
|
1.1. |
Praetud, küpsetatud, grillitud liha |
2 kuni 6 oC |
24 tundi |
1.2. |
Praetud ja marineeritud liha (praetud sealiha
marinaadis jt) |
2 kuni 6 oC |
24 tundi |
1.3. |
Keedetud liha |
2 kuni 6 oC |
18 tundi |
1.4. |
Praetud hakklihatooted |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
1.5. |
Praetud maks |
2 kuni 6 oC |
24 tundi |
1.6. |
Keedetud süda ja keel |
2 kuni 6 oC |
18 tundi |
1.7. |
Lihasült, liha tarrendis |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
1.8. |
Pasteet (liha- ja maksapasteet) |
2 kuni 6 oC |
6 tundi |
1.9. |
Rulaad |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
1.10. |
Singirullid; kana taignas |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
1.11. |
Külmutatud lihafrikadellid, pelmeenid |
–18 oC või madalam |
1 kuu |
1.12. |
Hakkliha, valmistatud tarbijale kohapeal üleandmiseks |
2 kuni 6 oC |
6 tundi |
1.13. |
Marineeritud pooltooted, pakendatud müügipakendisse |
2 kuni 6 oC |
72 tundi |
2. |
KALATOOTED JA MERESAADUSED
|
2.1. |
Jahutatud hakk-kala ja hakk-kala- pooltooted (kalakotletid,
-pallid, -burgerid) |
–2 kuni 2 oC |
12 tundi |
2.2. |
Lahatud kala pooltooted, jahutatud uhhaakomplektid |
–2 kuni 2 oC |
24 tundi |
2.3. |
Kala tarrendis |
–2 kuni 2 oC |
24 tundi |
2.4. |
Kalasült |
–2 kuni 2 oC |
12 tundi |
2.5. |
Praetud hakk-kalatooted (kalakotletid, -pallid, -burgerid
jt) |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
2.6. |
Kala taignas |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
2.7. |
Keedetud krevetid ja vähid |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
2.8. |
Keedetud kala |
2 kuni 6 oC |
24 tundi |
2.9. |
Praetud kala ja kalavorstikesed
küpsetatud kala, röstitud kala
|
2 kuni 6 oC |
36 tundi |
2.10. |
Kuumsuitsu kalarullid |
2 kuni 6 oC |
48 tundi |
2.11. |
Kuumsuitsukala |
2 kuni 6 oC |
72 tundi |
3. |
PIIMATOOTED
|
3.1. |
Kuumtöödeldud kulinaartooted kohupiimast, -vormiroad jt |
2 kuni 6 oC |
24 tundi |
4. |
KÖÖGIVILJAD, KÖÖGIVILJATOIDUD, MARJAD JA SEENED
|
4.1. |
Kooritud sulfiteeritud toores kartul |
2 kuni 6 oC |
48 tundi |
4.2. |
Keedetud kooritud kartul |
2 kuni 6 oC |
18 tundi |
4.3. |
Keedetud tükeldatud kartul |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
4.4. |
Toores tükeldatud kapsas ja porgand |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
4.5. |
Toores puhastatud peet, porgand, mugulsibul, küüslauk,
selleri-, peterselli- ja pastinaagijuur |
2 kuni 6 oC |
24 tundi |
4.7. |
Keedetud puhastatud peet ja porgand |
2 kuni 6 oC |
24 tundi |
4.8. |
Keedetud tükeldatud peet ja porgand |
2 kuni 6 oC |
18 tundi |
4.9. |
Keedetud puhastamata köögivili |
2 kuni 6 oC |
6 tundi |
4.10. |
Keedetud põldoad |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
4.11. |
Hautatud hapukapsas |
2 kuni 6 oC |
72 tundi |
4.12. |
Mulgikapsad |
2 kuni 6 oC |
18 tundi |
4.13. |
Hapukapsasalat |
2 kuni 6 oC |
24 tundi |
4.14. |
Kuumtöödeldud toidud värskest kapsast (kapsarullid,
värskekapsa-hakklihahautis, magushapud kapsad jt) |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
4.15. |
Köögiviljatoidud liha või lihatoodetega, kala või
kalatoodetega |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
4.16. |
Kapsarullid hakkliha- ja köögiviljatäidisega (pooltoode)
|
2 kuni 6 oC |
6 tundi |
4.17. |
Supipõhjad (seljanka-, borši-, hernesupipõhi jt) |
2 kuni 6 oC |
24 tundi |
4.18. |
Köögivili taignas |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
4.19. |
Puu- ja köögivilja toorsalatid, säilitusaineteta |
2 kuni 6 oC |
6 tundi |
5. |
JAHU-, PASTA- (makaroni-) JA TANGUTOOTED
|
5.1. |
Pannkoogid (moosi-, liha-, maksa-, kohupiima- või
õunatäidisega jt) |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
5.2. |
Keedetud riis, tatar, tangud |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
5.3. |
Keedetud makaronid jm pastatooted |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
5.4. |
Valmistoidud keedetud riisi, tatra, pastatoodete ja
lihaga või lihatoodete, köögiviljade või teiste toiduainetega. Vormiroad
riisi või mannaga |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
5.5. |
Juust taignas |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
5.6. |
Külmutatud vareenikud |
–18 oC või madalam |
1 kuu |
6. |
VALIKPAGARITOOTED
|
6.1. |
Pitsad ja pirukad |
2 kuni 6 oC |
24 tundi |
6.1.1. |
Pirukad |
mitte üle 20 oC |
6 tundi |
6.2. |
Pärmitaigen |
2 kuni 6 oC |
9 tundi |
6.3. |
Lehttaigen |
2 kuni 6 oC |
24 tundi |
6.4. |
Liivataigen, piparkoogitaigen |
2 kuni 6 oC |
15 ööpäeva |
6.5. |
Pumatiga või šokolaadiglasuuriga kaetud ja pralinee- või
rasvakreemitäidisega kuival liivapõhjal või mandlibiskviidil
valmistatud tordid ja koogid |
2 kuni 6 oC |
15 ööpäeva |
6.6. |
Tordid, koogid ja rullbiskviidid: |
|
|
6.6.1. |
ilma kreemita, sh tordipõhjad |
2 kuni 6 oC |
72 tundi |
6.6.2. |
munavalgepulbrist valmistatud kreemiga |
2 kuni 6 oC |
72 tundi |
6.6.3. |
taimerasvakreemiga |
2 kuni 6 oC |
72 tundi |
6.6.4. |
vahustuspastast ja keedise lisandiga valmistatud kreemiga
|
2 kuni 6 oC |
72 tundi |
6.6.5. |
vanilliinikreemiga (keedukreemi-
asendaja kreemipulbrite
baasil) |
2 kuni 6 oC |
72 tundi |
6.6.6. |
želeega kaetud, külmutatud või kompotimarjadega |
2 kuni 6 oC |
72 tundi |
6.6.7. |
jogurtikreemiga |
2 kuni 6 oC |
72 tundi |
6.6.8. |
hapukoore- või keefirikreemiga |
2 kuni 6 oC |
48 tundi |
6.6.9. |
võikreemiga |
2 kuni 6 oC |
36 tundi |
6.6.10. |
kohupiima või muu valmimata juustuga |
2 kuni 6 oC |
24 tundi |
6.6.11. |
värskete marjade ja puuviljade ning želeega kaetud |
2 kuni 6 oC |
24 tundi |
6.6.12. |
vahukoore või värskete marjadega |
2 kuni 6 oC |
6 tundi |
7. |
MUUD VALMISTOIDUD
|
7.1. |
Võileivad ja võileivatordid, pakendatud müügipakendisse |
2 kuni 6 oC |
12 tundi |
7.2. |
Võisegud |
2 kuni 6 oC |
24 tundi |
7.3. |
Keedetud munad |
2 kuni 6 oC |
24 tundi |
7.4. |
Täidetud munad |
2 kuni 6 oC |
6 tundi |
7.5. |
Segatud salatid, sh majoneesi- või hapukoore või muu
kastmega |
2 kuni 6 oC |
6 tundi |
7.6. |
Magustoidud (tarretised, kreemid jt) |
2 kuni 6 oC |
24 tundi |
7.7. |
Kuumana realiseeritavad toidud, praetud või grillitud
lihatooted jm |
üle 63 oC |
2 tundi alates kuumtöötlemise lõpust |
8. |
JOOGID
|
8.1 |
Pastöriseerimata kali (kääritatud või kääritamata,
maitsestatud või maitsestamata kali või leiva-, puuvilja-, marja- või
meekali) |
2 kuni 6 oC |
48 tundi |